Skip to content

10 iPadin pahinta asiaa

26 de kesäkuu de 2021

IPad ei ole täydellinen, mikä näkyy vuosittain julkaistavalla uudella iPadilla ja iOS-käyttöjärjestelmän uudella versiolla. Ja vaikka iPadin parhaita asioita on melko helppo luetella, ei ole vaikea luetella joitain pahimpia asioita siitä. Kumma kyllä, jotkut ominaisuudet, jotka tekevät iPadista niin hyvän, ovat myös joitain asioita, joista ihmiset valittavat. Tässä on 10 eniten ärsyttävää iPadia.

1. Vaikea päivittää tai laajentaa

Tämä pätee useimpiin tabletteihin, mutta se pätee erityisesti iPadiin. Tietokoneiden maailmassa päivitys on vakiona. Itse asiassa pelkkä PC: n muistin päivittäminen voi pidentää sen käyttöikää vuodella tai kahdella, ja tietokoneen loppu ei aina johda ohjelmistojen poistamiseen tilaa tehden, kun tallennustilan laajentaminen on vaihtoehto. Todellisen USB-portin puuttuminen tekee iPadin päivittämisen ajatuksesta entistäkin tiukemman. Vaikka monet Android-tabletit voivat laajentaa tallennustilaa USB-porttiin liitetyn peukaloaseman kautta, iPadin ainoat hyvät vaihtoehdot ovat pilvitallennus, kuten Dropbox ja Wi-Fi-yhteensopivat ulkoiset kiintolevyt.

2. Yhden käyttäjän omistusoikeus

IPad on loistava perheen laite lukuun ottamatta yhtä kiusallista ongelmaa: sitä ei ole rakennettu perheelle. Se on rakennettu yksilölle. IPadiin on rakennettu paljon upeita lapsilukkoasetuksia, mukaan lukien sovellusten rajoittaminen iän perusteella ja sovellusten sisäisten ostosten poistaminen käytöstä, mutta kaikki iPadiin asettamasi rajoitukset pikkulapsesi suojaamiseksi (tai laitteen suojaamiseksi) alkaen lapsi), sinun on elettävä itsesi kanssa. Usean tilin järjestelmä, jonka avulla voit kirjautua sisään pikkulapsena, kun haluat rajoituksia, tai kirjautua sisään itse, kun haluat poistaa ne käytöstä, olisi täydellinen yhdelle laiteperheelle. Valitettavasti Apple ei halua yhtä laiteperhettä. He haluavat monilaitteisia perheitä, joten sen sijaan, että antaisivat meille useita tilejä laitteesta, he antavat meille perheen jakamisen, joka kuuluu mentaliteettiin yksi laite / henkilö. Älä ymmärrä minua väärin, perheen jakaminen on hienoa … jos jokaisella perheenjäsenellä on oma iOS-laite. Mutta jos haluat perheen iPadin, sinulla ei ole onnea.

3. Ei pääsyä tiedostojärjestelmään

Pilvivarastointi tekee tästä vähemmän tärkeän, mutta se on silti mukava ominaisuus, jota useimmilla Android-tableteilla on, että iPad ei vieläkään ole. Ytimessä iPad-sovellukset jakavat tiedostot yksityisiksi tiedostoiksi, jotka on tarkoitettu yksinomaan sovelluksen käyttöön, ja asiakirjatiedostoiksi, joita voidaan muokata ja jakaa. Vaikka on olemassa syitä, miksi Apple pitää tämän asiakirjakansion lukittuna – eikä vähiten suojaa haittaohjelmilta, kuten viruksilta -, se olisi varmasti mukava vaihtoehto saada pääsy näihin tiedostoihin.

4. Ei mukautettuja sovelluksia tehtäville

PC-maailmassa on yleistä sitoa tehtävät tiettyihin ohjelmistoihin. Esimerkiksi, jos käytät Microsoft Officea toimistopakettina, tekstinkäsittelyohjelman dokumentit avautuvat Wordissa, mutta jos käytät OpenOffice-ohjelmaa, ne avautuvat OpenOffice Writer -sovelluksessa. Ja vaikka kyky käyttää mukautettuja sovelluksia tehtäviin on vähemmän tärkeä, kun tiedostojärjestelmä on suljettu, se voi silti johtaa joihinkin käteviin ominaisuuksiin, kuten sovellukseen, joka yksinkertaisesti kytkee Bluetoothin päälle ja pois päältä. IOS 8 -päivitys mahdollisti kolmannen osapuolen korvaamisen sisäänrakennetulla näppäimistöllä, joten toivottavasti lisää joustavuutta tällä alueella.

5. Liian monta Nag-näyttöä päivitettäväksi

Apple rakastaa kerskailla siitä, kuinka nopeasti käyttäjät päivittävät käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon. Mitä he eivät kerro sinulle, kuinka paljon kiusaamista he tekevät saadakseen asiakkaansa päivittämään. Aina kun uusi päivitys on saatavana, iPad kehottaa jatkuvasti päivittämään nyt tai päivittämään myöhemmin. Jos päätät päivittää myöhemmin, sama valintaikkuna avautuu melkein joka kerta, kun käytät laitetta, kunnes lopulta luovut ja päivität iPadin. IPadin päivittäminen on tärkeää. Asiakkaiden pitämisen liian ärsyttävinä pitäisi olla yhtä tärkeää.

6. Huono valokuvien hallinta

Applen ensimmäinen yritys hallita valokuvia pilven kautta kutsuttiin Photo Streamiksi, ja se on jo kuihtunut. iCloud-valokuvakirjasto korvasi Photo Streamin, ja valitettavasti se ei ole paljon parempi. Vaikka iCloud-valokuvakirjasto tekee hyvää työtä kuvien synkronoimisessa pilvipalveluun, näiden valokuvien lataaminen Windows-tietokoneelle on vaikeaa, vaikka Apple väittää päinvastoin. Mikä pahempaa, kaikki laitteet, joissa iCloud-valokuvakirjasto on päällä, lataa kaikki valokuvat automaattisesti pilveen. Olisi mukavaa ottaa se käyttöön valokuvien katselua varten ilman, että kaikki kuvat ladataan automaattisesti.

7. Freemium-pelit / sovellukset

Sovelluksen sisäisten ostosten sisällyttäminen on johtanut ”freemium” -malliin, joka on erityisen suosittu peleissä. Vaikka jotkut pelit saavat mallin oikein – et menetä mitään, jos et osta sovelluksen sisäisiä ostoksia Temple Runissa – liian monet pelit on suunniteltu erityisesti sitomaan ostopyyntö ostopyynnön jälkeen. Pahin on maksulliset mallit, joissa voit pelata peliä vain vähän aikaa päivässä, ellet osta ylimääräistä aikaa kaupasta. Pahin osa näistä peleistä on se, että olisi halvempaa maksaa pelistä vain 2,99 dollaria tai 4,99 dollaria kuin olla nikkelöity ja ajoitettu 0,99 dollarin ostoksilla täällä ja siellä. Tämä on johtanut siihen, että julkaisijat, kuten Gameloft, tekevät todella hienoja pelejä, jotka on kammottanut kamala freemium-malli.

8. Ei HDMI-lähtöä

On olemassa monia tapoja liittää iPad televisioon, mukaan lukien adapterin ostaminen, joka muuttaa 30-napaisen tai Lightning-liittimen HDMI-portiksi. Mutta miksi meidän pitäisi ostaa adapteri ollenkaan? Koska elokuvien ja TV: n suoratoistamiseen on niin monia upeita tapoja, olisi hienoa, että iPadiin on rakennettu HDMI-portti, joka helpottaa sen liittämistä televisioon.

9. Ei IR Blasteria

Kun puhutaan televisioista, yksi todella mukava lisäys iPadiin olisi infrapunapuhallin. Infrapunapuhaltimia käytetään infrapunayhteyttä käyttävien laitteiden, kuten television tai kotiteatterijärjestelmän kaukosäätimen, ohjaamiseen. IPad tekisi upean mukautettavan kaukosäätimen laitteille – jos se voisi puhua heidän kanssaan.

10. Liian vähän räätälöintiä

Tätä aluetta Apple parantaa, mutta heillä on vielä tapoja mennä. Tällä hetkellä tärkein tapa mukauttaa iPadia on valita mukautettu tausta koti- tai lukitusruudulle ja valita henkilökohtaiset äänet esimerkiksi saapuvalle sähköpostiviestille tai tekstiviestin lähettämiselle. Voit myös lisätä kolmannen osapuolen näppäimistöjä ja pystyä lisäämään widgetejä ilmoituskeskukseen, mutta hieman enemmän mukautuksia olisi hienoa.