Skip to content

10 tapaa korjata toimimaton iPhone-sähköposti

6 de huhtikuu de 2021

IPhone on viestinnänne elinehto maailmalle, mikä tekee siitä niin turhauttavan, kun iPhone-sähköpostisi ei toimi. On vieläkin turhauttavampaa, jos joudut saamaan sähköpostia työstäsi.

Tärkeintä on, että riippumatta siitä, onko kyseessä teksti, sosiaalinen media tai sähköposti, kun sinulla on iPhone, tarvitset sitä auttamaan sinua pitämään yhteyttä melkein mistä tahansa.

Kuinka korjata iPhone-sähköposti, joka ei toimi

On monia asioita, jotka voivat aiheuttaa iPhone-sähköpostisi toimimisen väärin. Jos olet tässä tilanteessa, meillä on kymmenen vinkkiä, jotka voivat ratkaista suurimman osan iPhonen sähköpostiongelmista. Lue oppia jokaisesta.

 1. Tarkista iPhonen verkkoyhteys. IPhone ei voi saada sähköpostia, jos se ei ole yhteydessä Internetiin. Sinun on oltava yhteydessä matkapuhelinyhtiön tai Wi-Fi-verkon kautta matkapuhelinverkkoon, kuten 4G LTE -verkkoon, jotta voit käyttää sähköpostia.

  Muodosta yhteys matkapuhelinverkkoon napauttamalla asetukset > Solu > ja siirrä Matkapuhelindata liukusäädin luonnonvalkoiseksi ja sitten takaisin päälle / vihreäksi.

  Jos tarvitset apua yhteyden muodostamiseen Wi-Fi-verkkoon, lue kohta iPod touchin tai iPhonen liittäminen Wi-Fi-verkkoon. Jos et näe Wi-Fi-verkkoa lainkaan ja luulet, että sinun pitäisi, lue iPhonen harmaana oleva Wi-Fi? Näin korjaat sen.

  On myös älykäs varmistaa, että lentokonetila ei ole käytössä iPhonessa. Tämä voi estää yhteydet matkapuhelin- ja Wi-Fi-verkkoihin. Lisätietoja lentokonetilasta.

 2. Tarkista sähköpostin käyttäjänimi ja salasana. Jos sähköpostiasi ei lähetetä tai ladata, voi olla, että kyseisen sähköpostitilin käyttäjänimessä ja / tai salasanassa on ongelma. Siinä tilanteessa on todennäköisintä, että saat ponnahdusikkunan, jossa sinua pyydetään antamaan käyttäjätunnuksesi tai salasanasi uudelleen.

  Jos et saa ponnahdusikkunaa, kannattaa ehkä poistaa sähköpostitili puhelimesta ja määrittää se uudelleen. Katso osio siitä, miten se tehdään myöhemmin tässä artikkelissa.

 3. Sulje ja käynnistä Mail-sovellus uudelleen. Yksi nopea tapa korjata sovellus, joka ei toimi odotetulla tavalla, on lopettaa ja käynnistää se uudelleen. Tämä voi ratkaista joitain ongelmia, joiden vuoksi Mail ei toimi. Kun Mail-sovellus on suljettu, napauta Mail sovellus uudelleen käynnistääksesi sen uudelleen.

 4. Tarkista sähköpostiasetukset. IPhonen sähköpostitilit voidaan asettaa tarkistamaan sähköpostit aikataulun mukaan (esimerkiksi 30 minuutin välein) tai lähettämään sähköpostia laitteeseesi heti, kun se saapuu. Valitsemasi asetukset vaikuttavat siihen, miten sähköpostisi saapuu puhelimeesi.

 5. Käynnistä iPhone uudelleen. Jos Internet-yhteytesi on hyvä, asetuksesi ovat kunnossa ja olet käynnistänyt Mail-sovelluksen uudelleen, seuraava vaihe on yleinen iPhonen vianmääritystoiminto: puhelimen käynnistäminen uudelleen. Uskokaa tai älkää, iPhonen uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista monia ongelmia. Joskus puhelimesi tarvitsee vain uuden alun.

 6. Päivitä iOS. Toinen tärkeä vianmääritysvaihe on varmistaa, että sinulla on iOS: n uusin versio. IOS: n päivitetyt versiot tarjoavat virhekorjauksia ja parannuksia ominaisuuksiin. On mahdollista, että sähköpostisi ongelmat johtuvat virheen korjaamisesta viimeisimmällä iOS-päivityksellä tai että sähköpostipalveluntarjoajasi on muuttanut joitain asetuksia ja vain uusin iOS-versio toimii muutoksen kanssa. Voit päivittää iOS: n iTunesilla tai päivittää ilman iTunesia.

 7. Poista ja määritä sähköpostitili uudelleen. Jos mikään näistä vaiheista ei ole auttanut ja sinulla on edelleen iPhonen sähköpostiongelmia, puhelimessasi ei ehkä ole mitään vikaa. Sen sijaan ongelma voi olla käyttämissäsi asetuksissa. Jos annoit väärän palvelimen osoitteen, käyttäjänimen tai salasanan asettaessasi tiliä puhelimeesi, et voi saada sähköpostia. Jos näin on, aloita poistamalla hankala sähköpostitili.

  Kun sähköpostitili on poistettu, tarkista kaikki asetukset, joita sinun pitäisi käyttää tämän tilin käyttämiseen. Käy sitten läpi sähköpostitilin lisääminen iPhoneen uudelleen.

 8. Ota yhteyttä sähköpostipalveluun. Jos sähköposti ei vieläkään toimi, on aika hankkia suoraa teknistä tukea sähköpostiongelmiin. Hyvä ensimmäinen vaihe on tarkistaa sähköpostipalveluntarjoajalta (Google Gmailille, Yahoo Yahoo Mailille jne.). Jokaisella sähköpostipalvelun tarjoajalla on eri tapoja tarjota tukea, mutta hyvä veto on kirjautua sisään sähköpostitiliisi verkossa ja etsiä sitten linkkejä, kuten Ohje tai Tuki.

 9. Hanki apua suoraan Applelta. Jos sähköpostipalveluntarjoajasi ei voi auttaa, sinulla voi olla ongelma, joka on suurempi tai monimutkaisempi kuin voit ratkaista. Siinä tapauksessa on todennäköisesti parasta viedä iPhone – ja kaikki sähköpostitiliä koskevat tiedot – lähimpään Apple Storeen teknistä tukea varten (voit myös soittaa Applelle tukeen). Apple-kaupat ovat kuitenkin kiireisiä paikkoja, joten varaa aika ennen lähtöä varmistaaksesi, että saat apua.

 10. Jos kyseessä on työtili, tarkista IT-osastoltasi. Jos yrität tarkistaa työpaikan sähköpostitilin, voi olla, että ongelma ei ole lainkaan iPhonessa. Ongelma saattaa esiintyä sähköpostipalvelimessa, jolta yrität saada sähköpostia.

  Palvelimen tilapäinen ongelma tai kokoonpanomuutos, josta et ole tietoinen, voi estää iPhonen pääsyn. Jos työpaikkasi tarjoaa toimimattoman tilin, tarkista yrityksesi IT-osastolta ja selvitä, voivatko ne auttaa ongelman ratkaisemisessa.