Skip to content

10 todellista ajansäästäjää iPadillesi

21 de maaliskuu de 2021

IPadissa ei ole käyttöohjetta, vaikka voit ladata sen Applen verkkosivustolta, mutta kuinka moni meistä todella tekee sen? IPad on aina ollut helppo laite ottaa ja käyttää, mutta se on myös täynnä erilaisia ​​hienoja ominaisuuksia, joita et ehkä tiedä.

Laita ylimääräinen sovellus telakalle

Helpoin pikakuvake ei aina ole ilmeisin, ja se pätee iPadiin. Tiesitkö, että voit puristaa jopa viisi suosikkisovellustasi näytön alaosassa olevaan telakkaan? Tämä on loistava pikakuvake, jonka avulla voit käynnistää sovelluksen nopeasti riippumatta siitä, missä olet iPadillasi. Voit jopa laittaa telakkaan kansion, joka voi todella olla hyödyllinen, jos sinulla on paljon sovelluksia, joita käytät säännöllisesti.

Löydä sovelluksia Spotlight-haun avulla

Kun puhutaan sovellusten käynnistämisestä, voit löytää sen nopeasti etsimättä kuvakkeita sivujen ja sivujen kautta Spotlight-haun avulla, johon pääsee liu’uttamalla sormeasi ollessasi aloitusnäytössä. Spotlight-haku etsii ja käynnistää sovelluksen missä tahansa iPadissasi. Kirjoita nimi tai paina mikrofonia ja sano se ja napauta sitten sovelluksen kuvaketta, kun se näkyy tulosluettelossa.

Piilotettu ohjauskeskus

Ohjauskeskus tarjoaa pääsyn joihinkin iPadin yleisimpiin asetuksiin. Voit käyttää sitä pyyhkäisemällä alaspäin iPadin yläosasta, jossa on iOS 13 tai iOS 12, tai ylöspäin iPadin alareunasta, jossa näyttö täyttää viisteen aiemmissa käyttöjärjestelmäversioissa. Kun aloitat tältä reunalta ja siirrät sormeasi ylös, ohjauspaneeli paljastuu.

Tämän paneelin suosituimmat säätimet ovat musiikki-asetukset, joiden avulla voit nostaa tai laskea äänenvoimakkuutta ja ohittaa kappaleita. Voit myös käyttää näitä säätimiä kytkeäksesi Bluetoothin päälle tai pois päältä, muuttamalla iPadin kirkkautta tai lukitsemalla kierron muiden asetusten joukossa.

Virtuaalinen kosketuslevy

Yksi parhaista lisäyksistä iPadin käyttöjärjestelmään viime vuosina on virtuaalinen kosketuslevy. IPad on hieman kömpelö käsitellessään kohdistinta. Tämä pätee erityisesti silloin, kun sinun on mentävä kokonaan näytön vasempaan tai oikeaan reunaan. Virtuaalinen kosketuslevy ratkaisee tämän ongelman antamalla iPadin näyttönäppäimistön toimia kosketuslevynä, kun asetat siihen kaksi sormea. Tämä helpottaa kohdistimen siirtämistä tarkkaan kohtaan tekstissä tai tekstiosan korostamista nopeasti.

Lisää omat pikanäppäimet

Joskus automaattinen korjausominaisuus voi olla omalla tavallasi kirjoittaessasi iPadia, mutta voit mukauttaa sen toimimaan sinulle sopivaksi. asetukset > Kenraali > Näppäimistö, löydät painikkeen, jonka avulla voit lisätä oman pikakuvakkeen. Tämän ominaisuuden avulla voit kirjoittaa pikakuvakkeen, kuten nimikirjaimet, ja korvata pikakuvakkeen lauseella, kuten koko nimesi.

Ravista kumoaaksesi

Kirjoituksesta puhuttaessa on helppo tapa kumota tekemäsi virhe. Aivan kuten tietokoneissa on muokkaus-kumoustoiminto, iPadin avulla voit myös kumota viimeisen kirjoittamisen hieman ravistamalla sitä. Se kehottaa vahvistamaan, haluatko kumota kirjoittamisen.

Jaa näppäimistö kahtia

Jos kirjoitat paremmin peukaloilla kuin sormillasi, saatat löytää iPadin näyttönäppäimistön hieman liian suurena. Onneksi asetuksissa on mahdollisuus jakaa iPadin näppäimistö kahteen osaan, mikä helpottaa peukaloidesi käyttöä. Sinun ei tarvitse etsiä iPadin asetuksia etsimään tätä ominaisuutta. Voit aktivoida sen puristamalla sormillasi, kun näppäimistö on näkyvissä, mikä jakaa näppäimistön kahteen puolikkaaseen näytöllä.

Napauta Sanaa saadaksesi määritelmän

Voit etsiä sanan määritelmän nopeasti iPadiltasi. Napauta vain sormea ​​sanalla, kunnes suurennuslasi ponnahtaa esiin. nosta sitten sormesi. Näkyviin tulee valikko, jossa kysytään, haluatko kopioida tekstin leikepöydälle vai määritelläkö teksti. Määritä-valinnan avulla saat sanan täydellisen määritelmän. Tämä ominaisuus toimii myös muissa sovelluksissa, kuten kirjoissa.

Lataa aiemmin ostetut sovellukset

Oletko koskaan poistanut sovelluksen, sitten muuttanut mieltäsi ja halunnut sen takaisin? Voit ladata aiemmin ostettuja sovelluksia paitsi ilmaiseksi, mutta App Store tekee prosessista helppoa. Sen sijaan, että etsit yksittäistä sovellusta kaupasta, voit napauttaa Profiili -kuvake oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten Osti. Ei tällä iPadilla välilehti näytön yläosassa kaventaa sen poistamiin sovelluksiin.

Ota pikakuvat

Jos haluat ottaa kuvakaappauksen iPadin näytöstä, voit tehdä sen painamalla nopeasti Koti- ja Lepotila / Herätys-painikkeita samanaikaisesti. Kuvakaappaus menee Kuvat-sovellukseen, jossa voit jakaa sen muiden kanssa.

Jos iPadissasi ei ole kotipainiketta, ota kuvakaappaus painamalla yläpainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta samanaikaisesti.