Skip to content

10 vinkkiä parempaan puhelinsignaaliin kodeissa ja toimistoissa

21 de maaliskuu de 2021

Heikkoon solukkosignaaliin on useita syitä, mutta onneksi on olemassa myös useita korjauksia, jotka ovat nopeasti toteutettavissa ja helppo tehdä riippumatta siitä, käytätkö iPhonea, Android-älypuhelinta tai muuta mobiililaitetta.

Tässä on 10 parasta tapaa parantaa solusignaalin vastaanottoa ja voimakkuutta missä olet.

Tarkista, onko palveluntarjoajasi alhaalla

Mitä pidämme
 • Ensin tarkistaminen palveluntarjoajalta voi säästää paljon aikaa.

 • Palvelukatkos on itse asiassa hyvä uutinen, koska se tarkoittaa, että puhelimesi toimii oikein ja sinun tarvitsee vain odottaa.

Mitä emme pidä
 • Palvelujen keskeytyksistä pienillä maaseutualueilla ei välttämättä ilmoiteta sosiaalisessa mediassa.

 • Asiakastuen odotusajat voivat olla pitkiä, jos tämä vaikuttaa muihin käyttäjiin.

Jos mietit, kuinka parantaa puhelimesi solusignaalia Internet-tiedonsiirtonopeuden äkillisen hidastumisen tai katkeamisen takia, sinun on ensin tarkistettava, onko operaattorillasi jonkinlainen palveluhäiriö tai rajoituksia. Vaikka palvelukatkokset ovat tyypillisesti harvinaisia, ne voivat johtua palveluntarjoajan lopussa olevasta teknisestä viasta tai jopa luonnonkatastrofista, joka on saattanut vahingoittaa matkapuhelintorneja ja puhelinlinjoja.

Sekä suuret että pienet mobiilipalvelun keskeytykset julkaistaan ​​yleensä palveluntarjoajan verkkosivustolla ja sosiaalisen median tileillä, kuten Twitter ja Facebook. Jos ilmoitusta ei ole tehty, voit myös yrittää ottaa yhteyttä edustajaan heidän virallisen asiakastukiportaalinsa kautta.

Soita eri paikasta

Mitä pidämme
 • Jos ongelma perustuu sijaintiin, sinun ei tarvitse huolehtia uuden puhelimen ostamisesta.

 • Tämän testaaminen on erittäin helppoa ja kestää vain muutaman minuutin.

Mitä emme pidä
 • Tämä voi olla turhauttavaa, jos talosi tai toimistosi osat ovat kuolleita alueita.

Se saattaa kuulostaa hieman typerältä, mutta yksi tehokkaimmista tavoista saada parempaa solusignaalia älypuhelimeen on yrittää soittaa tai tarkistaa sovelluksia huoneen tai talon eri osista. Jotkut esineet tai jopa itse talosi voivat estää mobiilisignaalin, ja vaikka et voi liikuttaa taloa, voit kokeilla eri paikkoja.

Jos ihmiset kommentoivat usein paljon staattista tilaa tai jos keskeytät puhelun aikana, ota huomioon sijaintisi ja yritä välttää tätä aluetta tulevissa keskusteluissa.

Sinun tarvitsee vain pitää silmällä puhelimesi signaalin voimakkuutta näytön yläosassa olevien palkkien kautta kävellessäsi. Kokeile eri huoneita rakennuksen eri osissa ja älä unohda nähdä, vahvistuuko signaali, kun menet ulos.

Kytke lentokonetila päälle ja pois päältä

Mitä pidämme
 • Lentokonetilan kytkeminen pois päältä ja päälle on erittäin helppoa ja nopeaa.

 • Tämä on erittäin luotettava vinkki, joka toimii paljon aikaa.

Mitä emme pidä
 • Kun lapset löytävät tämän asetuksen, he usein kepposivat vanhempiaan kytkemällä sen päälle.

Lentokonetila on asetus kaikille älypuhelimille, tableteille ja useimmille moderneille tietokoneille, joka poistaa olennaisesti kaikki langattomat signaalit, jotta laitteita voidaan käyttää turvallisesti lentokoneessa, kuten olet ehkä arvannut. Valitettavasti tämä asetus voidaan usein kytkeä päälle vahingossa, varsinkin kun hämmentää Internet-asetuksia.

Lentotilaa edustaa yleensä lentokoneen kuvake.

Lentokonetilan kytkeminen pois päältä voidaan tehdä helposti sekä iOS- että Android-älylaitteilla. Jos mietit, kuinka saada parempi signaali huonolaatuisten puhelujen tai hitaiden median latausten vuoksi, voit myös yrittää tahallaan kytkeä lentokonetilan päälle, odottaa muutama sekunti ja sammuttaa se sitten uudelleen. Tämä palauttaa laitteesi yhteyden matkapuhelinoperaattoriin ja on erittäin tehokas tapa päästä eroon heikoista signaaliongelmista.

Poista Wi-Fi ja Bluetooth käytöstä korjataksesi signaalin

Mitä pidämme
 • Wi-Fi: n ja Bluetoothin kytkeminen päälle ja pois päältä on erittäin helppoa iOS- ja Android-laitteiden päävalikossa.

Mitä emme pidä
 • Tällaisia ​​ristiriitoja on vaikea korjata pitkällä aikavälillä, ja ne edellyttävät usein toisen puhelimen tai tablet-laitteen käyttöä yhteyden muodostamiseksi ongelmalliseen Bluetooth-laitteeseen.

Langattomien Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksien poistaminen käytöstä voi olla tehokas tapa saada parempia puhelinsignaaleja riippumatta siitä, käytätkö 3G-, 4G- tai 5G-puhelinta. Wi-Fi- ja Bluetooth-signaalit voivat usein aiheuttaa ristiriitoja laitteiden ja sovellusten välillä, ja niiden tiedetään jopa poistavan toisensa. Uudet Bluetooth-kuulokkeet voivat olla hyviä, mutta ne voivat myös olla syy puhelinongelmiin.

Bluetooth- tai Wi-Fi-ristiriita hidastaa tai lopettaa tietosi, mutta se ei muuta matkapuhelinsignaalikuvakkeen palkkien määrää. Konflikti voi silti tapahtua, vaikka sinulla olisi täysi baari.

Jos haluat nähdä, vaikuttaako Wi-Fi tai Bluetooth puhelimesi matkapuhelinsignaalin voimakkuuteen, kokeile sammuttamalla kukin niistä samalla, kun yrität soittaa puhelua tai ladata tietoja sovelluksesta. Jos ongelma on Wi-Fi-verkossa, sinun on ehkä yritettävä lisätä sen signaalin voimakkuutta. Jos Bluetooth-yhteys aiheuttaa ongelmia, katso, voitko käyttää toista älylaitetta yhteyden muodostamiseen Bluetooth-lisälaitteeseesi.

Päivitä puhelimesi käyttöjärjestelmä nopeuttaaksesi dataa

Mitä pidämme
 • Käyttöjärjestelmän ja sovellusten päivittäminen voi lisätä turvallisuutta ja ominaisuuksia.

Mitä emme pidä
 • Päivitysten lataaminen ja asentaminen voi kestää useita tunteja Internet-nopeudestasi riippuen.

Yksi vinkki, joka voi lisätä puhelimen signaalin ja tiedonsiirtonopeutta älypuhelimellasi, on ladata ja asentaa uusimmat käyttöjärjestelmä- ja sovelluspäivitykset. Tällaiset päivitykset sisältävät usein virhekorjauksia yhteysvirheisiin liittyvien virheiden lisäksi tuen parantamiseksi palveluntarjoajan tarjoamille paremmille matkapuhelinverkkotekniikoille ja palveluille.

Päivitysten asentamisen lykkääminen voi olla houkuttelevaa, koska niiden lataaminen kestää kauan, mutta ne ovat yleensä erittäin tärkeitä laitteen toimintojen ylläpitämiseksi ja myös suojauksen parantamiseksi haittaohjelmilta, viruksilta ja mobiilihakkeroilta.

Palauta verkkoasetukset parantaaksesi vastaanottoa

Mitä pidämme
 • Verkkoyhteyksien nollaaminen voi olla hyvä tapa puhdistaa käyttämättömät Wi-Fi-kirjautumistiedot.

 • Koko prosessi kestää vain muutaman sekunnin.

Mitä emme pidä
 • Tämän jälkeen sinun on annettava kaikki Internet-salasanasi uudelleen.

Puhelinsignaali alas -tyyppinen virhesanoma tai matkapuhelinsignaalin puute voidaan joskus korjata palauttamalla verkkoasetukset älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi.

Verkon palauttaminen poistaa Wi-Fi-käyttäjänimesi ja salasanasi mahdollisten VPN-asetusten lisäksi, mutta puhelimesi muodostaa yhteyden palveluntarjoajaasi automaattisesti, kun nollaus on valmis.

Valitse palveluntarjoajasi manuaalisesti

Mitä pidämme
 • Tämä ominaisuus voi antaa joillekin Android-käyttäjille enemmän vaihtoehtoja datanopeuden suhteen.

Mitä emme pidä
 • Verkko-operaattoreiden valinta on rajoitettu vain joihinkin Android-laitteisiin ja -alueisiin.

Vähän tunnettu tapa matkapuhelinverkon signaalin lisäämiseksi kodeissa ja toimistoissa on valita verkko manuaalisesti. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain joissakin Android-älypuhelimissa, mutta ne, joilla on asetus, voivat valita useiden verkko-operaattorien välillä.

Voit tarkistaa, onko tämä vaihtoehto käytettävissä, napauttamalla asetukset > Mobiiliverkot > Verkko-operaattorit > Hakuverkostot. Eri verkko-operaattorivaihtoehtojen pitäisi näkyä. Jos he tekevät, kokeile erilaisia, jotta löydät sellaisen, joka antaa puhelimellesi vahvimman ja nopeimman signaalin.

Paranna solusignaalia signaalinvahvistimella

Mitä pidämme
 • Signaalivahvistimen ostaminen on hieno ratkaisu, jos olet maaseudulla ilman tukea.

 • Useimmat mallit tukevat erilaisia ​​solukantajia.

Mitä emme pidä
 • Signaalinvahvistimet voivat olla kalliita, ja jotkut niistä maksavat yli 1000 dollaria.

Matkapuhelinsignaalin tehostimet ovat uskomattoman hyödyllisiä laitteita, jotka voivat lisätä puhelimesi 3G-, 4G- tai 5G-yhteyden voimakkuutta joko matkustaessasi alueille, joilla on heikko kattavuus, tai yksinkertaisesti käyttäessäsi puhelinta talossasi tai työpaikallasi.

Toimivatko matkapuhelimen signaalinvahvistimet? Paljon aikaa, kyllä. Nämä laitteet suorittavat samanlaisen toiminnan kuin TV-antennit, koska sijoitat ne paikkaan, josta pääset pääsemään langattomaan signaaliin, kuten parvekkeellesi tai kattoosi, ja että vahvempi signaali annetaan sitten älypuhelimesi ja muiden liitettyjen laitteiden käyttöön .

WeBoost-matkapuhelimen signaalinvahvistin on suosittu malli, mutta on olemassa useita signaalinvahvistinmerkkejä ja malleja, jotka kannattaa tarkastella ja jotka tukevat useimpia suuria verkkoja, kuten Verizon, AT&T, Sprint ja T-Mobile.

Hanki uusi puhelin, jolla on parempi signaalin vastaanotto

Mitä pidämme
 • Uudemmissa puhelinmalleissa on usein parempia ominaisuuksia, jotka tekevät päivityksestä sen arvoista.

 • Päivitys voi olla ilmaista joidenkin palveluntarjoajien kanssa, jos olet ollut heidän kanssaan jonkin aikaa.

Mitä emme pidä
 • Ei voida kiistää, että suosikkilaitteidesi vapauttaminen voi olla vaikeaa.

 • Se voi olla turhauttavaa, kun tunnet olevasi pakko päivittää vain saadaksesi käyttökelpoisen signaalin.

Et halua kuulla tätä, mutta saattaa olla aika päivittää uudempaan älypuhelimen malliin. Uudet Android- ja iPhone-älypuhelimet sisältävät usein laitteistopäivityksiä antenneihin, jotka tarjoavat tasaisemman peiton sen lisäksi, että ne tukevat nopeampaa langatonta internetiä ja solukkoyhteyksiä 4G, 5G ja lopulta 6G kautta.

Jos olet juuri päivittänyt matkapuhelimesi viimeisten kahden vuoden aikana, kokeile tämän sivun muita vinkkejä signaalin voimakkuuden parantamiseksi. Kuitenkin, jos älypuhelimesi on useita vuosia vanha, varsinkin jos se on vanha älypuhelimen malli, saattaa olla aika sanoa hyvästit vanhalle ja hei uudelle. Onneksi valittavana on paljon uusia jännittäviä matkapuhelinmalleja, ja päivittäminen voi olla melko halpaa nykyään, jos olet ollut saman operaattorin kanssa pitkään.

Yritä soittaa sovelluksella Wi-Fi-yhteyden kautta

Mitä pidämme
 • Suurin osa kontakteistasi käyttää jo vähintään yhtä äänipuhelusovellusta.

 • Valittavana on laaja valikoima puhelinsoittosovelluksia, joista suurin osa on ilmaisia.

Mitä emme pidä
 • Sinun on pidettävä silmällä Internet-datan käyttöä, jos sinulla on pieni suunnitelma.

Jos tärkein huolenaihe heikon matkapuhelinsignaalin käytöstä on sen kielteinen vaikutus puheluihin, voit yrittää ohittaa matkapuhelimet kokonaan ja soittaa ystävillesi, perheellesi ja työtovereillesi ilmaisilla teksti- ja puhelusovelluksilla.

Sovellusten, kuten WhatsApp, Line, Skype, sähke, WeChat ja jopa Facebook Messenger, avulla voit soittaa äänipuheluja Wi-Fi-internetyhteydellä, joten ei ole väliä kuinka huono 4G- tai 5G-vastaanotto on. Suurin osa näistä sovelluksista luokitellaan myös videopuhelusovelluksiksi, mikä tarkoittaa, että voit myös soittaa videopuheluja heidän kanssaan Wi-Fi-yhteyden kautta.