Skip to content

14 parasta peliä, joita voit pelata vain Wii: ssä

21 de maaliskuu de 2021

Jotkut pelit ovat pelattavissa melkein jokaisessa pelijärjestelmässä, mutta toiset ovat vain yhden järjestelmän yksinomaisia. Wii-yksinoikeudet ovat erityisen merkittäviä, koska pelisuunnittelijat voivat suunnitella pelkästään liikkeenhallintaa varten luomatta pelejä, joita ei voida kopioida muihin järjestelmiin, ilman, että tarvitsee pelätä monilla alustoilla toimivaa peliä. Tässä on luettelo peleistä, joita vain Wii-omistajat voivat pelata, mikä antaa Wii: lle edun muissa järjestelmissä ja tekee muut pelijärjestelmien omistajat kateellisiksi.

Legend of Zelda: Taivaanmiekka

Toiminta-seikkailupeli ”The Legend of Zelda: Skyward Sword” on perimmäinen Wii-peli, jossa hyödynnetään kaikkea, mitä Wii-suunnitteluun on mennyt, ja peli, joka uudisti fanien uskon Wii-konsolin potentiaaliin, mikä todistaa elepelaaminen todellisena vaihtoehtona perinteisille peliohjaimille. Tämän jälkeen toimintaseikkailupelin pelaaminen ilman painikkeita ja laukaisimia tuntuu tasaiselta ja inspiroimattomalta. Valitettavasti emme todennäköisesti koskaan näe toista sen kaltaista Zelda-peliä.

Xenoblade Chronicles

”Xenoblade Chronicles” ei sisällä mitään, joka vaatii Wii: n ainutlaatuisia suunnitteluvaihtoehtoja. Se käyttää niin vähän Wii-kaukosäädintä, että sinun on parempi pelata peliä Wii Classic -ohjaimella. Se on roolipeli järjestelmässä, josta ei ole käytännössä mitään, ja se olisi voitu tehdä mille tahansa alustalle. Se on vain Wii: ssä, koska Nintendo omistaa määräysvallan kehittäjässään. Kaikesta huolimatta se on yksi suurimmista peleistä, jotka on koskaan tehty Wii: lle, ja yksi suurimmista JRPG-peleistä, jotka on koskaan tehty. Se on suuri eepos, jota ei pidä hukata, ja syy sääliä ketään, joka ei omista Wii: tä.

Viimeinen tarina

Toinen hieno Wii JRPG on lähinnä ”Final Fantasy” -tyyppistä peliä, joka on koskaan tehty Wii: lle. Siinä on rehevä pisteet, viehättävä (tosin yleinen) tarina ja grafiikat, jotka nousevat melkein kaikkien muiden Wii-pelien tason yläpuolelle, ja nopeatempoinen reaaliaikainen taistelujärjestelmä tekee siitä yhden mielenkiintoisimmista RPG: stä, mitä olemme koskaan soitettu.

Disney Eeppinen Mikki

On harvinaista, että kukaan kustantaja lukuun ottamatta Nintendoa laatii suuren budjetin Wii-yksinoikeuden, mutta näin tapahtui Disney Eeppinen Mikki, loistava Warren Spectorin suunnittelema toiminta-seikkailupeli. Esittämällä Mikki Hiiren seikkailuja rappeutuvassa vaihtoehtoisessa sarjakuvauniversumissa peli on merkittävä kiinnostavalla tarinalla ja ainutlaatuisella pelimekanismilla, jonka avulla pelaajat voivat käyttää maalia ja ohennetta korjaamaan ja tuhoamaan maailmaa. Vaikka pelissä on muutama puute, kuten kameran ongelmat, tämä on silti mukaansatempaava, mukaansatempaava kokemus.

De Blob

Peli, joka korreloi sorron ja vallankumouksen harmailla ja väreillä, De Blob luo elävän maailman, jossa mustan ja valkoisen tummat voimat asetetaan vallankumouksellisia vastaan, jotka ovat värikkäitä sanan kirjaimellisessa merkityksessä; he omistautuvat kaupunkiensa uudelleenmaalaamiseen sen jälkeen kun pahikset kuluttavat heitä väreillä. Hauska ja tyylikäs tasohyppelypeli intuitiivisella ohjausjärjestelmällä, joka käyttää liikkeen hallintaa sujuvasti ja älykkäästi, De Blob on melkein täydellinen Wii-peli.

Donkey Kong Country palaa

Tämä vaikuttava vanhan koulun 2D-tasohyppely on niin mielikuvituksellinen, monipuolinen ja hyvin suunniteltu, että voimme enemmän tai vähemmän antaa anteeksi sen, että se on julmasti vaikeaa. Vaikka jotkut pelit haluavat keksiä jotain erilaista, DKCR Tavoitteena on antaa Donkey Kong -faneille kaikki, mitä he odottavat, täydellisesti tehty.

Sonic Colors

Tämä on peli, joka teki lopulta Sonic the Hedgehogista menestyvän 3D-tähden. Vuosien ajan upeilla 2D-arcade-tasohyppelypeleillä, joissa on nopea kritiikki, ja seuraavina vuosina 3D Sonic -pelejä, jotka vaihtelivat synkistä melkein epäonnistumisiin, Sonic Colors, lopulta, tallentaa täydellisesti alkuperäisten 2D-pelien taikuuden 3D-maailmassa.

Wii-urheilukeskus

Valitimme usein minipelimallien tulvasta, joka käytännössä hukutti Wii: n, mutta oikein tehty minipelikokoelma voi olla valtavan hauskaa. Lomakeskus on hyvin yksinkertaisesti lopullinen minipelikokoelma. MotionPlus-esittelyssä luotu peli löytää paljon erilaisia ​​tapoja hyödyntää lisääntynyttä liikeherkkyyttä ja antaa pelaajille kokemuksen, joka on vielä mahdottomampaa millään muulla konsolilla kuin tyypillinen Wii-peli.

Tappavat olennot

Toimintapelit koskevat yleensä sellaisten asioiden torjuntaa, joita et halua tavata henkilökohtaisesti: ulkomaalaisia ​​hirviöitä, natsisotilaita, zombeja, ninjoja ja, jos kyseessä on Tappavat olennot, hämähäkit ja skorpionit. Yksi omaperäisimmistä ja jännittävimmistä toimintavideopeleistä, jotka on koskaan tehty Wii: lle, Oliot tapahtuu aavikon pölyssä, voimakkaiden taistelujen kanssa olentojen välillä, jotka voisivat helposti ryömiä saapasiisi ja myrkyttää sinut, kun laitat sen päälle. Vaikka vuonna Oliot, nämä pienet otukset osoittavat pystyvänsä tekemään paljon pahempaa.

Kuollut tila: Uuttaminen

Wii herätti kiskotähti yksin, ainakin hetkeksi, yksinkertaisesti siksi, että Wii-kaukosäädin jäljittelee niin täydellisesti muissa konsoleissa käytettyä kevytase-tekniikkaa. Vaikka muut rautatieasemiehet ovat tyytyväisiä palvelemaan periaatteessa samaa vanhaa kaavaa, kunnianhimoinen Uuttaminen Tavoitteena on luoda jotain uutta lisäämällä tärisevä kamera ja kiehtova tarina tavalliseen ammuntagallerian mekaniikkaan. Tuloksena on todennäköisesti kaikkien aikojen paras kiskoja ampuja.

Marmorisaaga: Kororinpa

Kororinpa on yksi parhaista esimerkeistä pelistä, jolla ei olisi paljon järkeä millekään alustalle paitsi Wii. Toki, voit kiertää pelin monimutkaisia ​​kolmiulotteisia sokkeloita analogisilla sauvoilla, mutta se olisi kuin kävelyä rannalla raskaissa saappaissa; kyllä, olet edelleen rannalla, jätät silti jalanjälkiä, mutta et tunne hiekkaa varpaiden välissä tai vettä leviävän nilkoissa. Koririnpa tekee pelaajan, sokkelon ja vierivän marmorin välisestä suhteesta kauniin symbioottisen ja on yksi Wii: n parhaista pulmapeleistä.

Punch-Out !!

Käyttämällä kauko- / nunchuck-yhdistelmää lyöntiin ja tasapainolevyä väistämään, Punch-Out !! on koko kehon peli, mikä tekee siitä sekä hauskaa että täysin uuvuttavaa harjoittelua. Toivoimme, että Nintendo saattaisi jonain päivänä julkaista MotionPlus-jatko-osan, joka päästäisi eroon muutamasta liikkeestä pelissä, joka vaati painikkeen painamista eikä liikkumista, mutta valitettavasti sitä ei koskaan tapahtunut.

Persian prinssi: unohdetut hiekkarannat

Vaikka tarina on melko kauhistuttava tässä ”Prince of Persia” -sarjan kohdassa (joka jakaa nimen muilla alustoilla olevien versioiden kanssa, mutta on itse asiassa erityisesti Wii: lle kirjoitettu ja suunniteltu peli), pelattavuus on yhtä hyvä kuin mikä tahansa sen serkkuista, joka tarjoaa saman upean sekoituksen akrobaattista pulmapeliä ja vähemmän ihmeellistä, mutta parannettua taistelua. Vahvan tarinan puuttuminen tekee kokonaiskokemuksesta vähemmän maagisen kuin alkuperäinen ”Prince of Persia: Sands of Time”, mutta pelattavassa on vielä paljon nautittavaa.

Mario Kart Wii

Väitetysti kaikkien aikojen paras kartingpeli, ”Mario Kart Wii” tarjoaa mielikuvituksellisia, kiehtovia kappaleita, jännittävän moninpelin ja upeasti reagoivan ohjauksen. Tulet hämmästymään ensimmäisellä kerralla, kun kokeilet ohjausta liikesäätimillä ja huomaat, että se todella toimii.