Skip to content

17 tapaa korjata iPhone Maps -sovelluksen sijainti- ja navigointivirheet

20 de maaliskuu de 2021

IPhone Maps -sovellus on Applen kartoitus- ja navigointisovellus. Huolimatta tuhoisasta julkaisusta iOS 6: ssa, Maps-sovellus täytti pian iPhonen omistajien tarpeet tien päällä. Jopa korkean tuen ja suosion ansiosta sovellus voi olla ajoittain buginen. Kartat-sovellus näyttää väärän sijainnin, GPS ei toimi oikein tai Apple Maps -sovellus ei toimi ollenkaan. Jokainen näistä ongelmista – ja muutkin – voivat vastata korjauksiin, joita voit käyttää puhelimessasi.

Tämän artikkelin tiedot koskevat iPhonea, jossa on iOS 13 – iOS 7.

Jotkut virheistä, joita saatat kohdata Maps-sovelluksessa, ovat:

 • Apple Maps -sovellus kaatuu.
 • Maps-ääni ei toimi.
 • iPhonen sijainti ei ole tarkka Mapsissa.
 • GPS ei toimi Mapsissa.
 • Sijaintipalvelut eivät toimi.
 • Sijainti ei ole käytettävissä.

Syy siihen, että iPhone Apple Maps ei toimi

Apple Maps -sovelluksen virheitä tai häiriöitä voi ilmetä, kun käyttäjä valitsee väärät asetukset, jotka liittyvät karttatietoihin tai miten iPhone voi käyttää niitä. Koska Karttasovellus luottaa GPS: ään ja Internetiin tai matkapuhelinyhteyteen tietojen tarkan näyttämisen kannalta, näiden palvelujen keskeytyminen voi aiheuttaa virheellisiä ohjeita tai väärän sijainnin.

Kuinka korjata se, kun iPhone Maps -sovellus ei toimi

Apple Maps iOS -sovellukseen liittyvät ongelmat vaihtelevat suuresti, joten kokeilla on useita korjauksia. Tässä on joitain tehokkaimpia ratkaisuja, joiden tiedetään toimivan, kun iPhone Maps -sovellus ei toimi oikein:

 1. Käynnistä iPhone Maps -sovellus uudelleen. Jos iPhone Maps -sovellus ei toimi kunnolla, yksi parhaista ja nopeimmista tavoista korjata se on sulkea sovellus kokonaan ja avata se sitten uudelleen.

  Paluu aloitusnäyttöön tai vaihtaminen toiseen sovellukseen ei sulje Maps-sovellusta. Sipaise näytön alareunasta ylöspäin, etsi iPhone Maps -sovellus ja sulje se pyyhkäisemällä sitten sovellusta ylöspäin.

 2. Käynnistä iPhone uudelleen. IPhonen uudelleenkäynnistys voi nollata Maps-sovelluksen ja poistaa kaikki virheet, jotka tekevät siitä virheellisen.

 3. Sammuta lentokonetila. Jos saat Apple Maps -virheen, jonka mukaan iPhonesi ei voi muodostaa yhteyttä, voi olla, että lentokonetila on päällä, eikä iOS-laite voi muodostaa yhteyttä Apple-palvelimiin Wi-Fi- tai matkapuhelinverkon kautta.

  Jos lentokonetila on pois päältä, kytke se päälle, odota 30 sekuntia ja sammuta se sitten uudelleen. Tämä nollaa yhteytesi ja saattaa korjata Maps-sovelluksen ongelman.

 4. Poista Wi-Fi käytöstä. IPhone voi muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon ilman toimivaa Internet-yhteyttä. Poista Wi-Fi käytöstä ja anna Maps-sovelluksen käyttää matkapuhelinsignaalia.

 5. Ota Bluetooth käyttöön. Jos sinulla on vaikeuksia yhdistää Maps-sovellus autoon tai muuhun laitteeseen, varmista, että iPhonessa on Bluetooth päällä. Se on ehkä vahingossa kytketty pois päältä.

 6. Poista Bluetooth käytöstä. Yhteyden muodostaminen toiseen laitteeseen, kuten Fitbit-seurantaan, Bluetooth-yhteyden kanssa on tiedetty häiritsevän iPhonen matkapuhelin- ja Wi-Fi-yhteyksiä, mikä aiheuttaa sen, että iPhone Maps ei toimi. Jos et tarvitse Bluetoothia, sammuta se ja katso, auttaako se.

 7. Tarkista sijaintipalvelut. Jos koet, että iPhonen GPS ei toimi, GPS-lupa on ehkä poistettu käytöstä. Kytke se takaisin menemällä kohtaan asetukset > Yksityisyys > Sijaintipalvelu.

  Jos sijaintipalvelut ovat käytössä ja saat silti iPhone-virheen siitä, että sijaintipalvelut eivät toimi, sammuta se, odota muutama sekunti ja kytke se sitten uudelleen.

 8. Tarkista Maps-sovelluksen sijainti-asetus. Laitteen yleisten paikannuspalveluiden aktivoinnin lisäksi sinun on annettava Maps-sovellukselle erityinen lupa käyttää tätä toimintoa. Voit tehdä tämän siirtymällä osoitteeseen asetukset > Kartat > Sijainti > Kun käytät sovellusta.

 9. Ota mobiilidata käyttöön. Maps-sovelluksen takana ei välttämättä ole yhteys yhteyden muodostamiseen ensisijaiseen matkapuhelinverkkoon. Vaikka solukkotietojen poistaminen käytöstä on hyvä tapa säästää liikaa datankäyttöä, se voi sotkeutua Maps-sovelluksen kanssa, kun Wi-Fi-signaalia ei ole käytettävissä, ja aiheuttaa iPhonen sijainnin epätarkkuuden.

 10. Aseta iPhone Maps -äänitaso. Kun iPhone Maps -ääni ei toimi odotetulla tavalla tai lainkaan, siirry kohtaan asetukset > Kartat > Ajo ja navigointi ja valitse Matala, Normaalitai Voimakas äänenvoimakkuus. Jos Ei ääntä on valittu, et kuule ääntä.

 11. Sammuta lähellä olevat Bluetooth-kaiuttimet. Jos et kuule iPhone Maps -sovellusta, sammuta kaikki lähellä olevat Bluetooth-kaiuttimet. Sovellus saattaa lähettää äänikertomuksen Bluetooth-kaiuttimiin auton tai muun laitteen sijaan.

 12. Nollaa sijainti ja yksityisyys. Jos koet iPhonen virheen sanomalla, että sijaintia ei ole saatavilla, palauta sijainti- ja yksityisyysasetukset siirtymällä kohtaan asetukset > Kenraali > Nollaa > Nollaa sijainti ja yksityisyys.

 13. Nollaa verkkoasetukset. Tämä prosessi poistaa tallennetut Wi-Fi-salasanat, mutta se voi korjata joitain Maps-sovelluksen yhteysongelmia iPhonessa.

 14. Poista Maps-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen. Jos Apple Maps -sovellus ei toimi oikein iPhonessa, poista se samalla tavalla kuin mikä tahansa muu iOS-sovellus ja asenna se sitten uudelleen App Storesta.

 15. Vapauta tallennustilaa. Kun iPhone Maps -sovellus kaatuu satunnaisesti, ongelmana voi olla laitteen tallennustilan puute. Joidenkin suurten sovellusten tai videotiedostojen poistaminen voi vapauttaa tilaa, jota Maps-sovellus voi käyttää.

  Varmuuskopioi tiedostosi ennen niiden poistamista pilvivarastopalvelun, kuten iCloudin, Google Driven, OneDriven tai Dropboxin avulla.

 16. Palauta iOS-laite tehdasasetuksiin. Tämän pitäisi olla viimeinen kokeilemasi ratkaisu, koska se on aikaa vievää ja poistaa kaikki henkilökohtaiset tietosi iPhonesta.