Skip to content

3 tapaa piilottaa sovellukset Android-laitteellasi

19 de maaliskuu de 2021

Sovellusten piilottaminen Android-laitteella saattaa tuntua hieman harhaanjohtavalta, mutta todellisuudessa se on hieno tapa varmistaa, että jos laitteesi katoaa tai varastetaan, henkilökohtaiset ja yksityiset tietosi ovat turvassa. Android-käyttöjärjestelmän avulla ei ole helppoa piilottaa arkaluontoisia sovelluksiasi, mutta on olemassa muutama tapa, jolla voit poistaa bloatware-ohjelman ja estää henkilökohtaisia ​​tietojasi uteliailta katseilta.

Alla olevien tietojen tulisi koskea riippumatta siitä, kuka on valmistanut Android-puhelimesi: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi jne.

Sovellusten piilottaminen Androidissa

Ensimmäinen asia, joka on tiedettävä sovellusten piilottamisesta Android-laitteessa, on se, että sovellusten salaisena pitämiseen ei ole sisäänrakennettua tapaa. Se ei tarkoita, että olet täysin ilman vaihtoehtoja. Sovellusten piilottaminen ei ole yhtä helppoa (tai yhtä intuitiivista) kuin se voisi olla. Yksi tapa piilottaa sovellukset ei todellakaan piilota niitä ollenkaan.

Sovellusten piilottamisen sijaan niiden poistaminen käytöstä voi poistaa ne App Drawer -sovelluksesta ja estää niitä käyttämästä järjestelmäresursseja. Sovelluksen poistaminen käytöstä on helppoa:

  1. Siirry laitteellasi kohtaan asetukset > Sovellukset.
  2. Napauta sovellusta, jonka haluat poistaa.
  3. Sen Sovelluksen tiedot napauta Poista käytöstä.
  4. Näyttöön tulee vahvistusviesti. Jos haluat varmasti poistaa sovelluksen käytöstä, napauta Poista käytöstä.
  5. Sovellus on poistettu käytöstä, eikä sitä enää näy sovelluslaatikossa.

Jos et näe sovellusta, jonka haluat poistaa käytöstä, Sovellukset napauta kolmen pisteen valikkoa oikeassa yläkulmassa. Valitse sitten Näytä järjestelmän aps. Mutta ole varovainen, kun poistat järjestelmän sovelluksia käytöstä, koska joidenkin poistaminen käytöstä voi aiheuttaa järjestelmävirheitä.

Käytä piilosovellusta muille kuin järjestelmän sovelluksille

Sovelluksia, joita ei ole esiasennettu laitteellesi (jotka lataat Google Play Kaupasta tai muista lähteistä), ei voida yleensä poistaa käytöstä. Näiden sovellusten piilottaminen on hieman enemmän mukana. Tarvitset kolmannen osapuolen sovelluksen, jotta se voidaan tehdä.

Kolmannen osapuolen sovelluksia piilottavat sovellukset ovat joukossa erilaisia ​​lajikkeita. Jotkut, kuten Laskinholvi, piilottavat sovellukset kansiossa, jonka peittää toinen sovellus. Joskus tämä naamiointisovellus on täysin toimiva, ja joskus se on vain nuken sovellus. Ajatuksena on, että kukaan, joka etsii piilotettavia sovelluksia, ei todennäköisesti mene yli pinnan syvälle haun aikana.

Muut sovellukset, kuten Apex Launcher, asettavat laitteellesi täysin uuden ulkoasun (tai käyttöliittymän), joka sisältää suojatut kansiot, joihin pääsy vaatii salasanan, johon voit tallentaa sovellukset, jotka haluat pitää yksityisinä. Tai on olemassa piilottamattomia sovellushautoja, kuten AppLock, jotka eivät yritä piilottaa sitä, että piilottavat sovelluksia. Määrität PIN-koodin käyttääksesi mitä holviin on tallennettu, mutta holvi näkyy kaikille, jotka käyttävät puhelintasi.

Sovellusten piilottimet ovat loistava tapa suojata sovelluksia, joita et halua muiden käyttävän. Ota vain vähän aikaa tarkistaa muutama niistä, ennen kuin teet lopullisen päätöksen siitä, mitä käyttää, koska jokaisella on erilaiset ominaisuudet ja vaatimukset toimiakseen.

Sovellusten piilottaminen suojatuissa kansioissa

Jotkut Android-puhelimet, kuten jotkut Samsung Galaxy -sarjassa, saattavat myös pystyä piilottamaan sovellukset (sekä kuvat, asiakirjat ja muut tiedostot) suojattuun kansioon. Kuten sovellusholvi, myös suojattu kansio vaatii PIN-numeron tai biometrisen suojausavaimen avaamiseksi. Jokainen, joka käyttää laitettasi, tarvitsee kyseisen avaimen päästäksesi mihin tahansa piilotettuun suojattuun kansioon.

Suojatun kansion määrittäminen Galaxy-laitteelle on helppoa. Mene vain asetukset > Biometriset tiedot ja turvallisuus > Suojattu kansio ja aseta sitten kansio ohjeiden mukaan ja anna sille turvakoodi. Kun kaikki on asetettu, löydät suojatun kansion App Drawer -sovelluksesta.

Sovellusten piilottaminen Android-laitteella ei ole niin intuitiivista kuin se voisi olla, mutta sinulla on joitain vaihtoehtoja, joten lukitse arkaluonteiset tiedot. Sitten tiedät, että se on turvallista kenellekään, jolla on luvaton pääsy puhelimeesi.

Miksi kukaan haluaa piilottaa Android-sovelluksia?

Kaikkien, jopa sovellusten, piilottaminen puhelimellasi tai tabletillasi on tapa, jolla ihmiset pitävät asiat turvassa tai yksityisinä. Kun piilotetaan sovelluksia, henkilö voi päättää tehdä sen useista syistä. Esimerkiksi jollakin voi olla perheenjäseniä, jotka eivät usko yksityisyyteen. Arkaluonteisia tietoja tai viestintää sisältävien sovellusten piilottaminen on yksi tapa suojata yksityisyyttäsi.

Toinen syy, miksi ihmiset voivat piilottaa sovelluksensa laitteessaan, on suojata tietoja, kuten taloudellisia tietoja, liikesalaisuuksia tai henkistä omaisuutta, vaarantumiselta, jos heidän puhelimensa katoaa tai varastetaan.

Lopuksi, joihinkin Android-laitteisiin on ladattu bloatware, joka sekoittaa laitteen. Nämä hyödyttömät sovellukset voivat häiritä useimmin käyttämiesi sovellusten löytämistä ja voivat aiheuttaa hämmennystä tai jopa hidastaa laitettasi, jos ne ovat käynnissä jatkuvasti. Näiden sovellusten piilottaminen puhdistaa käyttökokemuksen ja voi auttaa laitettasi toimimaan paremmin.