Skip to content

3D-renderöinnin viimeistely: jälkituotannon tarkistuslista

20 de maaliskuu de 2021

Kun olet koskettanut 3D-renderöintiäsi, jälkikäsittelyn viimeinen vaihe keskittyy värien luokitteluun ja linssiefektien lisäämiseen.

Nämä ohjeet koskevat 3D-renderointia Photoshopissa, mutta samoja tekniikoita voidaan soveltaa GIMP: llä, Lightroomilla tai millä tahansa muulla graafisen muokkauksen ohjelmistolla.

Valitse kontrasti ja värien luokittelu

Kokeile tutustumaan Photoshopin eri säätötasoihin (kirkkaus / kontrasti, tasot, käyrät, sävy / kylläisyys, väritasapaino jne.). Säätökerrokset eivät ole tuhoavia, joten sinun ei pitäisi koskaan pelätä työntää asioita niin pitkälle kuin mahdollista. Yksi suosikeistamme värien luokitteluratkaisuista on liukuvärityökalu, joka on erinomainen tapa lisätä lämpimän / viileän värikontrastia ja yhdenmukaistaa väripalettisi.

Lightroomissa on paljon vaihtoehtoja ja esiasetuksia valokuvaajille, joita Photoshop ei anna sinulle. Samoin Nuke ja After Effects.

Kuinka lisätä vaalean kukinnan vaikutus

Vaalean kukinnan vaikutus lisää dramaattista vaikutusta näkymään. Se toimii hyvin sisätiloissa, joissa on suuret ikkunat, mutta tekniikkaa voidaan todella laajentaa mihin tahansa kohtaukseen, jossa haluat todella pienten valopilkkujen siirtyvän pois näytöltä.

  1. Luo kopio renderistäsi.

  2. Aseta se sävellyksesi ylimmälle kerrokselle ja siirry sitten kohtaan Kuva > Säädöt > Tasot.

  3. Vedä molempia liukusäätimiä vasemmalle, kunnes koko kuva on musta korostuksia lukuun ottamatta.

  4. Vaihda tasotilaksi Päällekkäin.

  5. Mene Suodattaa > Hämärtää > Gaussin hämärtyminen ja lisää kerrokseen hämärtymistä.

  6. Säädä kerros Opasiteetti skaalata vaikutus mieleisekseen.

Lisää kromaattinen abberaatio ja vinjetointi

Kromaattinen poikkeama ja vinjetointi ovat linssin vääristymisen muotoja, jotka syntyvät epätasaisuuksista todellisissa kameroissa ja linsseissä. Koska CG-kameroissa ei ole virheitä, kromaattisia poikkeamia ja vinjetointia ei esiinny renderöinnissä, ellet lisää niitä itse.

On yleinen virhe mennä yli laidan vinjetoinnista ja kromaattisista poikkeamista, mutta ne voivat tehdä ihmeitä, kun niitä käytetään hienovaraisesti. Voit luoda nämä tehosteet Photoshopissa siirtymällä kohtaan Suodattaa > Linssinkorjaus ja pelaa liukusäätimillä, kunnes saavutat vaikutuksen, josta olet tyytyväinen.

Lisää kohinaa ja kalvorakeita

Vilja voi antaa kuvallesi erittäin elokuvallisen ilmeen ja auttaa myymään kuvasi fotorealistisena. On joitain laukauksia, joissa melu tai vilja voi olla väärässä paikassa, joten jos haluat superpuhtaan ulkonäön, tämä on jotain, jonka haluat jättää pois.