Skip to content

4 parasta ilmaista tekstieditoria Windowsille ja Macille

19 de maaliskuu de 2021

Windows ja macOS on esiasennettu ohjelman kanssa, joka voi avata ja muokata tekstitiedostoja. Sitä kutsutaan TextEditiksi Macissa ja Notepadiksi Windowsissa, mutta kumpikaan niistä ei ole aivan yhtä edistynyt kuin jotkut tänään saatavilla olevat kolmannen osapuolen sovellukset.

Alla on luettelo parhaista ilmaisista tekstieditorista. Käytä niitä muokkaamaan kaikkea TXT-tiedostoista HTML-, CSS-, JAVA-, VBS-, PHP-, BAT-tiedostoihin ja muuhun.

Jos tarvitset vain erittäin nopean tavan poistaa muotoilu tekstistä tai tehdä .TXT-tiedosto lataamatta ohjelmaa, kokeile Edit Padia.

Muistio ++

Mitä pidämme
 • Välilehdillä varustettu käyttöliittymä

 • Palauttaa äskettäin avatut, tallentamattomat tiedostot

 • Automaattinen täydennys kirjoittaessasi

 • Sisältää tonnia todella hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten makrot, syntaksikorostukset ja laajennukset

 • Avaa periaatteessa minkä tahansa tiedoston tekstidokumenttina

 • Saatavilla on kannettava versio

Mitä emme pidä
 • Toimii vain Windowsissa

Notepad ++ on erinomainen vaihtoehtoinen notepad-sovellus Windows-tietokoneille. Se on todella helppokäyttöinen aloittelijoille, jotka tarvitsevat vain tekstitiedostojen avaimen tai editorin, mutta sisältävät myös joitain todella edistyneitä ominaisuuksia.

Tämä ohjelma käyttää välilehtien selaaminen, mikä tarkoittaa, että useat asiakirjat pysyvät auki kerrallaan ja ne näytetään Notepad ++: n yläosassa välilehdinä. Vaikka jokainen välilehti edustaa omaa tiedostoa, Notepad ++ voi olla vuorovaikutuksessa niiden kaikkien kanssa kerralla tehdäksesi asioita, kuten vertailla tiedostoja erojen suhteen ja etsiä tai korvata tekstiä.

Todennäköisesti helpoin tapa muokata tiedostoja Notepad ++: lla on napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Muokkaa Notepad ++: lla pikavalikosta.

Tämä ohjelma voi avata melkein minkä tahansa tiedoston tekstidokumenttina ja tukee paljon hyödyllisiä laajennuksia. Se sisältää myös todella kätevän tekstin haku- ja korvaustoiminnon, automaattisen syntaksikorostuksen, sanojen automaattisen täydennyksen, offline-tekstitiedostojen muuntamisen.

Muistio ++ löytö vaihtoehto etsii sanoja ehtojen kanssa taaksepäin, vastaamaan vain koko sanaa, ottelutapaja kietoa.

Tuetaan myös: kirjanmerkkien lisääminen, makrot, automaattinen varmuuskopiointi, monisivuinen haku, jatketut istunnot, vain luku -tila, konversioiden koodaus, sanojen etsiminen Wikipediassa ja asiakirjan avaaminen verkkoselaimessa.

Notepad ++ tukee myös laajennuksia tekemään asioita, kuten avoimen asiakirjan automaattinen tallentaminen, kaiken avoimen asiakirjan tekstin yhdistäminen yhdeksi päätiedostoksi, ohjelmointikoodin tasaaminen, avoimien asiakirjojen päivittäminen, kun ne muuttuvat, kopioidaan ja liitetään useita kohteita leikepöydältä kerralla, ja paljon muuta.

Notepad ++ tallentaa tekstiasiakirjat valtavaan muotoon, kuten TXT, CSS, ASM, AU3, BASH, BAT, HPP, CC, DIFF, HTML, REG, HEX, JAVA, SQL ja VBS.

Notepad ++ toimii vain Windowsissa, sekä 32- että 64-bittisissä versioissa. Voit myös napata Notepad ++: n kannettavan version lataussivulta; yksi on ZIP-muodossa ja toinen on 7Z-tiedosto.

Suluissa

Mitä pidämme
 • Täydellinen siistiin, vähäiseen työtilaan

 • Tukee jaetun näytön muokkausta

 • Sisältää koodikohtaisen syntaksikorostuksen

 • Voi tarkastella joidenkin tiedostojen päivityksiä selaimessasi

 • Antaa sinun käyttää pikanäppäimiä

 • Toimii Windows, Linux ja macOS

 • Laajennuksia tuetaan lisäominaisuuksien lisäämiseksi

Mitä emme pidä
 • Rakennettu lähinnä ihmisille, joilla on mielessä koodikehitys, joten suurin osa ominaisuuksista keskittyy projektitiedostoihin, koodin näyttämiseen jne.

Suluissa on ilmainen tekstieditori, joka on tarkoitettu ensisijaisesti web-suunnittelijoille, mutta kuka tahansa voi tietysti käyttää sitä tekstidokumentin tarkasteluun tai muokkaamiseen.

Käyttöliittymä on puhdas ja moderni ja tuntuu todella helppokäyttöiseltä huolimatta kaikista sen lisäasetuksista. Itse asiassa melkein kaikki vaihtoehdot on piilotettu tavallisesta sivustosta, joten kenenkään on helppo käyttää sitä, mikä tarjoaa myös erittäin avoimen käyttöliittymän muokkausta varten.

Koodin kirjoittajat saattavat pitää siitä, että hakasulkeet korostavat syntaksia, voivat jakaa näytön muokataksesi useampaa kuin yhtä asiakirjaa samanaikaisesti, antaa sinun napsauttaa yhtä painiketta saadaksesi todella yksinkertaisen häiriötöntä käyttöliittymää ja tukee paljon näppäimistön pikanäppäimiä, jotta voit sisenyttää, kopioida, liikkua rivien välillä, vaihtaa riviä ja estää kommentteja, näyttää tai piilottaa koodivihjeet ja paljon muuta.

Voit vaihtaa työskentelemäsi tiedostotyypin nopeasti vaihtaaksesi syntaksin korostussääntöjä ja muuttamalla tiedoston koodausta tarvittaessa.

Jos muokkaat CSS- tai HTML-tiedostoa, voit ottaa sen käyttöön Live-esikatselu mahdollisuus katsella sivun päivitystä reaaliajassa selaimessasi, kun teet muutoksia tiedostoon.

Toimivat tiedostot Alueella voit avata kaikki yhdelle projektille kuuluvat tiedostot ja siirtyä niiden välillä sulkeista poistumatta.

Joitakin esimerkkejä sulkeissa käytetyistä laajennuksista ovat yksi W3C-vahvistuksen tukemiseksi, Ungit Gitin käytön helpottamiseksi, HTML-tagi-valikko ja Python-työkalut.

Suluissa on sekä tumma että vaalea teema, jota voit muuttaa milloin tahansa, mutta on olemassa kymmeniä muita, jotka voit asentaa Extensions Managerin kautta.

Se on saatavana DEB-, MSI- ja DMG-tiedostoina käytettäväksi vastaavasti Linuxissa, Windowsissa ja MacOS: ssa.

Komodo Muokkaa

Mitä pidämme
 • Erittäin houkutteleva ja moderni käyttöliittymä

 • Voit tehdä virtuaaliprojekteja kokoamaan tiedostoja eri paikoista

 • Tukee ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita ei löydy vastaavista tekstieditorista

 • Käyttöliittymän asetusten muuttaminen on helppoa yhdellä napsautuksella

 • Välilehtien käyttöliittymää on helppo käyttää

 • Toimii Linuxissa, macOS: ssa ja Windowsissa

Mitä emme pidä
 • Se on vähän monimutkainen – jopa vähäisen käyttöliittymänsä kanssa – ihmisille, jotka haluavat vain yksinkertaisen tekstieditorin

Komodo Edit on toinen ilmainen tekstieditori, jolla on selkeä ja minimaalinen muotoilu, joka silti onnistuu pakkaamaan joitain mahtavia ominaisuuksia.

Mukana on useita näyttötiloja, jotta voit nopeasti avata tai sulkea tietyt ikkunat. Yksi on tarkennustila piilottaa kaikki avoimet ikkunat ja näyttää vain editori, ja muut näyttävät tai piilottavat asioita, kuten kansioita, syntaksintarkistimen tuloksia ja ilmoituksia.

Tämä ohjelma yksinkertaistaa kaikkien avoimien tekstidokumenttien hallintaa. Ohjelman yläosassa on polku parhaillaan avattuun tiedostoon, ja voit valita minkä tahansa kansion vieressä olevan nuolen saadaksesi luettelon tiedostoista, joista mikä tahansa avautuu uudeksi välilehdeksi Komodo Editissa, jos valitset sen.

Komodon muokkauksen sivun kansionäkymät ovat myös todella hyödyllisiä, koska niiden avulla voit selata tiedostojärjestelmää ja luoda virtuaalisia projekteja, jotka linkittävät kansiot ja tiedostot yhteen organisoidakseen paremmin tarvitsemasi.

Ainutlaatuinen ominaisuus Komodo Editissa on ohjelman vasemmassa yläkulmassa oleva alue, jonka avulla voit paitsi kumota ja tehdä uudelleen kuten useimmat ohjelmat, myös palata edelliseen kohdistimen sijaintiin sekä palata edelliseen paikkaan olivat.

Tässä on joitain muita Komodo Edit -ominaisuuksia, jotka kannattaa huomioida:

 • Voi muodostaa yhteyden FTP-etäpalvelimeen tiedostojen avaamiseksi tai tallentamiseksi
 • Tukee kirjanmerkkejä asiakirjan tietyille alueille
 • Voit vaihtaa valtavaan tiedostotyyppiin korostaaksesi syntaksin eri tavalla ja tallentaaksesi siinä muodossa
 • ”Siirry mihin tahansa” -hakukentän avulla voit etsiä avattavia tiedostoja, asentaa lisäosia, suorittaa komentosarjoja ja komentoja, avata valikoita, asentaa muita kieliä, muuttaa värimallia ja muuta
 • Äskettäin suljetut välilehdet ja tiedostot on helppo avata uudelleen
 • Voit esikatsella tiedostoja verkkoselaimessa
 • Mallit voidaan rakentaa olemassa olevista tiedostoista
 • ”Katso tiedosto” -vaihtoehto voi avata asiakirjan uudessa ikkunassa viitteeksi lisäämättä sitä muokkaamiesi tiedostojen välilehtiin
 • Nauhoittaa makroja, jotka voidaan toistaa toistamaan asioita

Tämä tekstieditori toimii Windowsissa, Macissa ja Linuxissa.

Visual Studio -koodi

Mitä pidämme
 • Voit avata kokonaiset kansiot kerralla kaikkien tekstitiedostojen avaamiseksi

 • Pienin käyttöliittymä on vain yhden napsautuksen päässä

 • Tukee välilehtiä tiedostojen helppoon seurantaan

 • Sisältää virheenkorjauksen; täydellinen lähdekoodin muokkaamiseen

Mitä emme pidä
 • Keskity ensisijaisesti koodin muokkaamiseen ja virheenkorjaukseen, joten se voi olla liikaa tavalliselle käyttäjälle

 • Asetuksia on vaikea muuttaa

Visual Studio Code on ilmainen tekstieditori, jota käytetään ensisijaisesti lähdekoodieditorina.

Ohjelma on erittäin vähäinen ja siinä on jopa ”Zen Mode” -vaihtoehto, joka kätkee välittömästi kaikki valikot ja ikkunat ja maksimoi ohjelman täyttämään koko näytön.

Muiden tekstieditorien kanssa näkyvää välilehtien selauskäyttöliittymää tuetaan myös Visual Studio -koodissa, mikä tekee useiden asiakirjojen käsittelystä todella helppoa kerralla.

Voit myös avata kokonaisia ​​tiedostokansioita kerralla, jos työskentelet projektissa, ja jopa tallentaa projektin myöhempää hakua varten.

Tämä tekstieditori ei todennäköisesti ole ihanteellinen, ellet aio käyttää sitä ohjelmointitarkoituksiin. On kokonaisia ​​osioita, jotka on tarkoitettu koodin virheenkorjaukseen, komentolähtöjen tarkasteluun, lähdeohjauspalvelujen tarjoajien hallintaan ja jopa sisäänrakennetun komentokehotteen käyttämiseen.

Tässä on joitain ominaisuuksia, jotka voivat olla hyödyllisiä tässä ohjelmassa:

 • Voit avata kokonaisia ​​kansioita kerralla hiiren kakkospainikkeella olevasta pikavalikosta
 • Vaihda kaikki esiintymät -vaihtoehdon avulla on helppo valita ja muokata tekstiä, jota haluat muuttaa koko asiakirjassa, yhdellä pyyhkäisyllä
 • Samanlainen on ”Nimeä uudelleenkorjaus” -vaihtoehto vaihtaaksesi symbolin nimen kaikissa sen esiintymissä kaikissa projektin asiakirjoissa
 • Äskettäin suljettujen asiakirjojen avaaminen on helppoa, koska ne on lueteltu samassa paikassa
 • ”IntelliSense” -toiminto auttaa täyttämään koodin automaattisesti ympäröivän tekstin ja kohdistimen sijainnin perusteella asiakirjassa
 • Tiedostot voidaan tallentaa automaattisesti, jos otat vaihtoehdon käyttöön
 • Asiakirja voidaan nopeasti palauttaa takaisin tilaan, jossa se oli, kun viimeksi tallensit sen
 • Muokkaustila voidaan jakaa useisiin ikkunoihin vierekkäistä lukemista ja muokkaamista varten
 • Kymmenet pikanäppäimet ovat sallittuja ja täysin muokattavia, kuten yksi koko rivirivin kopioimiseksi / liittämiseksi nykyisen sijainnin ylä- tai alapuolelle
 • Voit muuttaa ohjelman väriteemaa sekä kuvakkeiden teemaa
 • Laajennukset voidaan asentaa lisää ominaisuuksia Visual Studio -koodiin, kuten yksi JavaScript-koodin virheenkorjaukseen Google Chrome -selaimessa ja toinen ohjelmointikoodin suorittamiseksi suoraan tekstieditorista
 • Kun etsit tekstimerkkijonoja, voit määrittää, vastaako kirjainta vai koko sanaa

Visual Studio Code toimii Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneissa.