Skip to content

5 hyödyllistä iTunes Store -ominaisuutta, joita et ehkä tiedä

1 de toukokuu de 2021

ITunes Store on täynnä herkkuja musiikista ja elokuvista sovelluksiin ja e-kirjoihin. Siellä on kuitenkin miljoonia tuotteita myytävänä, joten on helppo unohtaa joitain myymälän vähemmän tunnettuja ja harvoin käytettyjä ominaisuuksia. ITunes Store tarjoaa bonussisältöä joillekin albumeille ja ilmaisia ​​digitaalisia kopioita DVD- tai Blu-ray-levyillä ostamistasi elokuvista. Tutustu näihin viiteen iTunes Storen piilotettuun ominaisuuteen ja tee digitaalisesta viihdekokemuksestasi rikkaampi. Kaikkia alla mainittuja ominaisuuksia ja ohjeita tulisi käyttää uusimman iTunes-version kanssa (voit ladata iTunesin täältä). Kaikkia moderneja iOS-versioita tuetaan, mukaan lukien iOS 10 ja uudemmat.

Viimeistele Oma albumi

Complete My Album on ominaisuus, josta voit ostaa kokonaisia ​​albumeja alennettuun hintaan, jos olet ostanut yhden tai useamman kappaleen kyseiseltä albumilta. Tämä iTunes Storen ominaisuus eliminoi tilanteen, jonka monet yksittäisten kappaleiden ostajat kohtaavat: he ostavat yhden kappaleen hintaan 0,99 dollaria ja haluavat myöhemmin ostaa koko albumin.

Normaalisti ostat joko kaikki yksittäiset kappaleet, joista albumi koostuu, tavallisesti lopullista hintaa korkeammalla hinnalla, tai ostat jo ostamasi kappaleen uudelleen. Joko niin, maksat korkeamman hinnan yhden kappaleen alun perin ostamisesta. Kun ostat Complete My Album -sovelluksen avulla yhden kappaleen albumilta, voit ostaa kokonaisen albumin halvemmalla hinnalla albumilta ostamiesi kappaleiden määrän perusteella. Käytä tätä Complete My Album -linkkiä nähdäksesi kaikki saatavilla olevat albumit.

iTunes LP

Muistatko, kun CD-levyillä oli vihkoja, jotka olivat täynnä muistiinpanoja, valokuvia ja muuta bonussisältöä? iTunes LP tuo tämän kokemuksen takaisin modernissa, laajennetussa muodossa, joka on saatavana iTunes Storen kautta. iTunes LP ottaa käyttöön perinteisen iTunes Store -tarjonnan – kokoelman kappaleita, joiden hinta on halvempi ostettuna albumina kuin erikseen ostettuna – ja lisää sisältöä pakettiin. Tämä sisältää bonuskappaleita, videoita, PDF-tiedostoja ja muuta. Eri iTunes LP -paketit sisältävät erilaista sisältöä – bonussisällölle ei ole standardia. Samoja perusominaisuuksia, joita käytetään iTunes LP: ien luomiseen, käytetään myös iTunes Extrojen luomiseen, ylimääräiseen bonussisältöön, joka on saatavana joidenkin iTunes Storessa myytävien elokuvien kanssa. ITunes LP -muoto julkaistiin kourallisella albumilla taiteilijoilta, kuten Bob Dylan, The Doors ja Grateful Dead, mutta se on sittemmin laajentunut kattamaan satoja uusia ja klassisia albumeita kaikista genreistä. ITunes LP -levyjen hinnat vaihtelevat laajasti, 7,99 dollarista 24,99 dollariin. Se vaatii iTunes 9: n tai uudemman.

iTunes Pass

Apple on käyttänyt nimeä iTunes Pass viitaten kahteen erilliseen ominaisuuteen. Ensimmäinen, jota ei enää käytetä, tarjosi muusikoiden ja bändien faneille varhaisen pääsyn tulevien albumien bonussisältöön. ITunes Pass ei ollut sama kuin Season Pass; se oli tarkoitettu vain musiikille, kun taas Season Pass on TV-ohjelmien ajankohtainen ominaisuus. Alkuperäinen iTunes Pass -ominaisuus otettiin käyttöön vuonna 2009 ja päättyi joskus myöhemmin. Nykyinen iTunes Pass -ominaisuus on tapa lisätä rahaa Apple ID: hen käytettäväksi iTunes Storessa ja käyttää Apple Wallet -sovellusta. Wallet (alun perin nimeltään Passbook) esiteltiin iOS 7: ssä ja tallentaa lippuja, lahjakortteja ja muuta tapahtumien sisältöä yhteensopivista sovelluksista tiedostoihin, joita kutsutaan ”korteiksi”. Yksi kortti, joka voidaan sisällyttää Walletiin, on iTunes-lahjakortti-tyyppinen tiedosto, jonka avulla voit lisätä rahaa iTunes-tilillesi. Rahan lisääminen tilille Walletilla ja iTunes Passilla:

 1. Siirry iTunes Store -sovelluksen alavalikkoon ja valitse Musiikki, Elokuvattai TV-ohjelmat.

 2. Vieritä sivun alaosaan ja napauta Apple ID: täsi.

 3. Valita Näytä Apple ID, ja pyydettäessä joko skannaa sormenjälkesi tai kirjoita Apple ID -salasanasi.

  iTunes Store -musiikkinäyttö ja Apple ID -kehote iPhonessa

 4. Vieritä alaspäin ja napauta Lisää iTunes Pass Walletiin. Jos Tarkastele iTunes Passia Walletissa , olet suorittanut tämän vaiheen aiemmin ja voit avata Walletin löytääksesi iTunes Passin.

 5. Valitse iTunes-kortista Lisätä.

  Tilin asetukset ja iTunes Pass -näytöt iPhonessa

Wallet-sovellus sisältää nyt iTunes-kortin, joka näyttää nykyisen saldosi. Näytä iTunes Pass -korttisi osallistuvan vähittäiskaupan kassalle, jotta voit lisätä rahaa tilillesi. ITunes Pass on myös helppo tapa antaa jollekin rahaa. Esimerkiksi, kun vanhempi haluaa antaa lapselleen lahjan rahaa iTunesissa, he vievät lapsen puhelimen Apple Storeen ja lisäävät rahaa Walletin avulla. iTunes Pass toimii Yhdysvalloissa, Japanissa, Espanjassa, Saksassa, Australiassa, Ruotsissa ja muissa maissa, mukaan lukien useilla alueilla Italiassa ja Hong Kongissa. Se ei kuitenkaan ole saatavilla kaikkialla. On myös mahdollista jakaa iTunes Pass -kortti AirDropin kautta muiden ihmisten kanssa, jotka voivat sitten antaa sinulle rahaa milloin tahansa (kunhan he ovat Apple Storessa). Napauta kortin Jaa-painiketta (se näyttää laatikosta, jossa on nuoli), jotta joku muu voi rahoittaa iTunes-ostoksiasi.

Musiikki: iTunesille hallitut albumit

Aivan kuten kuinka erilaiset stereot ja kaiuttimet voivat saada samat kappaleet kuulostamaan hieman erilaisilta, digitaalisen kappaleen kuuntelemiseen käyttämäsi ohjelmisto voi vaikuttaa siihen, mitä kuulet. Mastered for iTunes -merkintä korostaa albumeja, jotka on tuotettu kuulostamaan parhaiten, kun niitä toistetaan Apple-tuotteilla.

iTunes-musiikkikaupan sivu kaikelle, kirjoittanut Cole Swindell

Tämä parannettu ääni saavutetaan, kun muusikot ja ääniinsinöörit käyttävät Applen toimittamia työkaluja uuden musiikin nauhoittamiseen tai vanhojen albumien uudelleenmuokkaamiseen. Nämä työkalut tekevät Applen mukaan iTunesista ostetun ja kuunnellun musiikin ”artistien ja äänisuunnittelijoiden aikomuksen mukaan kuulluksi” ja tarjoavat siten parhaan mahdollisen kuuntelukokemuksen. Vaikka tämä ei välttämättä olekaan myyntipiste kaikille iTunes Store -asiakkaille, jos olet audiofiili tai haluat todella kuulla taiteilijan näkemyksen heidän työstään, voit nauttia iTunesille hallituista albumeista.

Elokuvat ja TV: iTunes Digital Copy

iTunes Digital Copy on nimi tarjoukselle, jonka avulla asiakkaat, jotka ostavat tiettyjä DVD-levyjä ja Blu-ray-levyjä, saavat iPhone- tai iPad-yhteensopivan version elokuvasta, jonka heillä on lupa kopioida tietokoneelleen ja iOS-laitteelleen. ITunes-digitaalikopioita voi hankkia kahdella tavalla:

 • Yhteensopivat DVD-levyt kopioivat elokuvan iTunes Digital Copy -version automaattisesti iTunesiin, kun DVD asetetaan tietokoneeseen ja syötetään DVD: n mukana tuleva koodi. Digitaalista kopiota voidaan toistaa tietokoneella tai Apple TV: ssä tai synkronoida iPhoneen, iPadiin tai iPodiin. Digitaalista kopiota tarjoavat Blu-ray-levyltä ostetut elokuvat, jotka eivät ole Mac-yhteensopivia, sisältävät yleensä DVD-levyn, jossa on digitaalinen kopio.
 • Kun kaistanleveys on kasvanut ja ihmisistä on tullut mukavampaa ladata suuria tiedostoja, kuten elokuvia, digitaalinen kopio on siirtynyt lataukseen. Tässä tapauksessa DVD-levyt ja Blu-ray-levyt, jotka sisältävät digitaalisen kopion, tarjoavat lunastuskoodin. Kun lunastuskoodi syötetään iTunes Storeen, elokuva lisätään iTunes / iCloud-tilille ikään kuin se olisi uusi ostos.

Jos haluat lunastaa ja ladata iTunesin digitaalisen kopion iTunesista, avaa iTunes tämän linkin avulla, kirjaudu sisään Apple ID: hen ja syötä elokuvan mukana tullut lunastuskoodi.

iTunesin lunastuskoodi -sivu

Tarjous on suunniteltu välttämään digitaalisten oikeuksien hallintaa ja DVD-levyjen kopiointia koskevat huolenaiheet, mutta ei veloittamaan kuluttajia kahdesti samasta elokuvasta (DVD-versio ja iTunes-versio). Jotkut osallistuvat studiot ovat 20th Century Fox (ensimmäinen studio, joka käyttää tätä käytäntöä), Columbia Pictures, Disney, Lionsgate ja Warner Bros.

Digitaalisen kopioinnin rajoitukset

Jokainen iTunes Digital Copy -yhteensopiva DVD-levy voi kopioida elokuvan tietokoneelle vain kerran ja vasta sen jälkeen, kun lunastuskoodi on syötetty. DVD-levyllä olevat digitaalikopiot voidaan yleensä kopioida useita kertoja. Sinulla on oltava iTunes-tili maasta, jossa digitaalinen kopio on suunniteltu käytettäväksi (esimerkiksi jos digitaalinen kopio on tarkoitettu käytettäväksi Yhdysvalloissa, sinulla on oltava yhdysvaltalainen iTunes-tili).