Skip to content

5 maata, joissa Bitcoin on laitonta

14 de heinäkuu de 2021

Bitcoin on saanut suosiota siitä lähtien, kun se luotiin vuonna 2009, mutta maailmassa on edelleen useita alueita, joissa kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Litecoin ja Ethereum, luokitellaan laittomiksi eikä niitä tunnusteta laillisiksi valuutan muodoiksi. Pohjois-Amerikan Bitcoin-käyttäjillä ei ole mitään syytä huoleen, koska kryptovaluutta on laillista omistaa, ostaa, myydä, käydä kauppaa ja omistaa sekä Kanadassa että Yhdysvalloissa. Bitcoinia ei kuitenkaan vielä hyväksytä kaikkialla, joten tässä on joitain maita, joita on syytä pitää silmällä suunnitellessasi seuraavaa ulkomaille.

Bitcoin Marokossa

Bitcoin ja muut kryptovaluuttatapahtumat kiellettiin virallisesti Marokossa marraskuussa 2017, ilmeisesti vastauksena merkittävään marokkolaisen digitaalisten palveluyrityksen MTDS: n ilmoitukseen muutama päivä ennen aloittavansa Bitcoin-maksujen hyväksymisen. Maksujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta minkä tahansa kryptovaluutan kautta Marokossa voidaan määrätä sakkoja.

Bitcoin Boliviassa

Salausvaluutat eivät ole koskaan olleet laillisia Boliviassa, ja hallituksen on tiedetty noudattavan Bitcoinin vastaista kantaansa melko tiukasti. Ihmiset, jotka ovat kiinni Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen käytöstä, voidaan sakottaa ja useita käyttäjiä on pidätetty useammalla kuin yhdellä kertaa kaupankäynnistä ja Bitcoinin louhinnasta.

Bitcoin Ecuadorissa

Ecuador kielsi Bitcoinin ja muut kryptovaluutat vuoden 2014 puolivälissä osana talousuudistussuunnitelmiaan. Monet pitivät Bitcoinin kieltämistä keinona vähentää kilpailua maan oman digitaalisen valuutan järjestelmän (Sistema de Dinero Electrónico) kanssa. Tämä virallinen Ecuadorin valuutta ei ole kryptovaluutta eikä se perustu blockchain-tekniikkaan. Se on digitaaliseen rahaan perustuva ratkaisu, joka perustuu perinteiseen rahaan ja arvostetaan Yhdysvaltain dollarin jälkeen. Bitcoinin vastaiset lait eivät näytä olevan liian tiukkoja Ecuadorissa, koska on vielä useita tapoja ostaa ja myydä Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja kotimaassa. Täytäntöönpano ei ole niin tiukkaa kuin muissa maissa, kuten Boliviassa, joten Bitcoin nähdään teknisesti laittomana, mutta pieni osa väestöstä käyttää sitä edelleen.

Bitcoin Kiinassa

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen kauppa kiellettiin Kiinassa syyskuussa 2017. Koska tekniikka on ollut suosittua maassa ennen kieltoa, lakimuutos ei ole lopettanut sen käyttöä kokonaan, ja monet kiinalaiset jatkavat salausvaluutan kauppaa -henkilökaupat ja chat-sovellukset, kuten sähke ja WeChat. Kiinan hallitus näyttää kohdentavan ammattimaisia ​​kryptovaluuttakauppayrityksiä yksityishenkilöiden sijaan.

Bitcoin Nepalissa

Nepalin kanta moniin Bitcoinin ja kryptovaluutan osa-alueisiin on hieman epäselvä; On kuitenkin vahvistettu, että Bitcoinin kaupankäyntiä pidetään Nepalissa laittomana useiden Bitcoin-kauppiaiden pidätysten seurauksena vuonna 2017, mikä johti sakkojen ja vankeuteen yhdistettyjen osapuolten kanssa. Yritetään käyttää Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja Nepalissa ei suositella.

Bitcoin-lait muuttuvat yhtä paljon kuin Bitcoinin hinta

Koska uusi kryptovaluuttatekniikka on, useimmat maat yrittävät edelleen selvittää, miten sopeutua lukuisiin digitaalisiin valuuttoihin, jotka ovat syntyneet viime vuosikymmenen aikana. Maailmanlaajuisesti on edelleen paljon keskustelua siitä, pitäisikö Bitcoin ja muut kryptovaluutat tunnustaa laillisiksi maksuvälineiksi ja jos niiden pitäisi olla verollisia, kuinka salausvaluuttakauppaa tulisi säännellä ja pitäisikö hallitusten seurata kaivostoimintaa (prosessi, jolla salausvaluuttatoimet toteutetaan) käsitelty). Kryptovaluutta-lait päivittyvät usein monissa maissa tekniikan kehittyessä ja käytön lisääntyessä.

Bitcoin ja kansainvälinen matkailu

Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja koskevat lait ja asetukset voivat muuttua useita kertoja vuodessa, kun rahoituslaitokset sopeutuvat markkinoiden ja hallituksen sääntöjen muutoksiin. Jos suunnittelet matkaa ulkomaille, tutki etukäteen kohdemaan Bitcoin-politiikat virallisen hallituksen verkkosivuston kautta. Tämä on erityisen tärkeää, jos matkustat liikematkalla. Turistina on epätodennäköistä, että sinut pidätetään maassa, jossa kryptovaluutta on kielletty, koska älypuhelimessasi on vain Bitcoin-lompakko tai Ledger Nano S -laitteiston lompakko on taskussa. Älä pyydä maksamaan Bitcoinissa, missä se ei ole sallittua, ja ole varovainen muukalaisista, jotka kannustavat sinua tekemään niin, jos se on lain vastaista.