Skip to content

5 syytä pysyä Windows Vistassa

21 de heinäkuu de 2021

Windows Vista ei ollut Microsoftin rakastetuin julkaisu. Ihmiset katsovat Windows 7: tä nostalgisesti, mutta et kuule paljon rakkautta Vistaan. Microsoft on enimmäkseen unohtanut sen, mutta Vista oli hyvä, vankka käyttöjärjestelmä, jossa oli monia asioita. Jos harkitset päivittämistä Vistasta Windows 7: een tai uudempaan, tässä on viisi syytä pysyä siinä (ja yksi valtava syy olla tekemättä).

Vista on Windows 7, jossa on enemmän puolaa

Windows 7 on ytimessä Vista. Taustalla oleva moottori on sama. Windows 7 lisää vain paljon kiillotusta ja hienostuneisuutta Vistan perusperiaatteisiin. Tämä ei tarkoita, että nämä kaksi tuotetta ovat kaksoset. Windows 7 on nopeampi ja helpompi käyttää, mutta konepellin alla niillä on suurin osa samoista osista.

Vista on turvallinen

Vista on turvallinen, oikein lukittu käyttöjärjestelmä. Yksi sen esittelemistä innovaatioista oli Käyttäjätilien valvonta. UAC, vaikka kipu niskaan aluksi loputtomilla kehotuksillaan, oli valtava askel turvallisuuden parantamiseksi ja puhdistettiin ajan myötä vähemmän ärsyttäväksi.

Sovellusten yhteensopivuus ei ole ongelma

Yksi suurimmista ongelmista, joita Vistalla oli alusta alkaen, oli se, kuinka se rikkoi monia XP-ohjelmia. Microsoft lupasi laajan yhteensopivuuden ja toimitti vasta myöhemmin, mutta päivitykset ja huoltopaketit huolehtivat lopulta suurimmasta osasta näistä ongelmista, ja ohjelmistoyritykset päivittivät lopulta ajurit, kunnes melkein kaikki toimii Vistan kanssa.

Vista on vakaa

Vistaa käytettiin ja muutettiin vuosia ympäri maailmaa. Suurin osa ongelmista löydettiin ja korjattiin, mikä johti vakaan käyttöjärjestelmän käyttöön, joka ei usein kaatu useimmille käyttäjille.

Vista säästää rahaa

Et voi päivittää suoraan Windows 7: ksi XP: stä, mikä tarkoittaa, että päivitykset tulevat Vistasta. Monien voi olla vaikea perustella Windows 7: n tai sitä uudemman hinnan nousua, kun Vista tekee monia samoja asioita ja tekee ne hyvin.

Yksi iso syy olla kiinni Windows Vistassa

Microsoft on lopettanut Windows Vistan tuen. Tämä tarkoittaa, että Vista-tietoturvakorjauksia tai virhekorjauksia ei tule enää eikä teknistä apua enää ole. Käyttöjärjestelmät, joita ei enää tueta, ovat alttiimpia haitallisille hyökkäyksille kuin uudemmat käyttöjärjestelmät.