Skip to content

5 tapaa järjestää iPad

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Kansioiden luominen: Pidä kuvaketta painettuna, kunnes valikko tulee näkyviin. Lehdistö Muokkaa aloitusnäyttöä. Vedä sovellus toiseen samaan kansioon.
 • Telakkaan lisääminen: Pidä kuvaketta painettuna, kunnes valikko tulee näkyviin. Lehdistö Muokkaa aloitusnäyttöä. Vedä kuvake telakalle.
 • Aakkosjärjestys: asetukset > Kenraali > Nollaa > Nollaa aloitusnäytön asettelu > Nollaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit järjestää App Storesta lataamasi sovellukset iPadin aloitusnäytöllä. Tämän oppaan ohjeet viittaavat iOS: n uusimpiin versioihin ja iPadOS 13: een tai uudempiin.

Järjestä iPad kansioilla

Kansioiden luominen on tärkeä työkalu laitteiden sovellusten kuratoimiseksi. Sovelluksen siirtäminen kansioon on yhtä helppoa kuin sovelluksen siirtäminen. Sen sijaan, että pudotat sovelluksen iPadin aloitusnäytön avoimelle alueelle, pudotat sen kansiosovellukseen.

 1. Napauta sovelluskuvaketta pitkään, kunnes valikko tulee näkyviin, ja valitse sitten Muokkaa aloitusnäyttöä. (Sovelluskuvakkeet heiluttavat ja näyttävät X logo.)

 2. Napauta sormellasi ja vedä sovellus johonkin käytettävissä olevista kansiosovelluskuvakkeista. Jos haluat luoda uuden kansion, vedä sovellus sovellukseen, jonka kanssa haluat jakaa kansion.

 3. Lisää nimi kansioon napauttamalla nimialuetta tai säilytä oletusnimi. IPad tunnistaa sovellustyypit, joten jos luot kansion, jossa on kaksi sääsovellusta, nimi tulee olemaan Sää.

 4. Napauta kansion ulkopuolella palataksesi aloitusnäyttöön. Nyt voit napauttaa, pitää painettuna ja vetää muita sovelluksia kansioon.

 5. Napauta Tehty lopettaa sovelluskuvakkeiden siirtäminen.

Tee useita kansioita sovellusten pitämiseen. Luo esimerkiksi kansioita peleille, tuottavuusohjelmille, viihdesovelluksille, taloussovelluksille ja niin edelleen. Jos et käytä kansiota, vedä siinä olevat sovellukset aloitusnäyttöön, ja kansio katoaa.

Sijoita eniten käytetyt sovelluksesi telakalle

Ruudun alaosassa olevan telakan sovellukset pysyvät ennallaan riippumatta siitä, mikä aloitusnäyttö on tällä hetkellä näkyvissä. Tämä alue on hyvä koti käytetyimmille sovelluksillesi. Voit laittaa telakkaan jopa 15 sovellusta, joten telakointikokemuksesi mukauttamiseen on paljon tilaa. Ensimmäisen puoli tusinaa sovelluksen jälkeen sovelluskuvakkeet kutistuvat vapauttaen lisää sovelluskuvakkeita. Voit muuttaa telakan kokoa asetukset sovellus.

Telakka näyttää kolme äskettäin käytettyä sovellusta automaattisesti. Vaikka sovellusta ei olisikaan telakoituna, se voi olla valmis käynnistämään telakasta, jos avasit sen äskettäin.

Voit sijoittaa sovelluksen telakalle samalla tavalla kuin siirrät sen:

 1. Napauta sovelluskuvaketta pitkään, kunnes valikko tulee näkyviin, ja valitse sitten Muokkaa aloitusnäyttöä. (Sovelluskuvakkeet heiluttavat ja näyttävät X logo.)

  Vanhemmissa iOS- ja iPadOS-versioissa sinun ei tarvitse valita Muokkaa aloitusnäyttöä. Napauta sen sijaan sovelluskuvaketta pitkään avataksesi aloitusnäytön muokkaustilan.

 2. Napauta sormellasi ja vedä sovellus telakalle. Pidä painettuna, kunnes muut telakan sovellukset siirtyvät pois tieltä.

 3. Vapauta sormi.

  Voit myös siirtää sovelluksia telakalla, kunnes tilaus sopii mieltymyksiisi.

Jos telakointiasema on täynnä tai tarvitset telakalla jotain oletussovelluksista, siirrä sovellukset pois telakasta samalla tavalla kuin siirrät sovelluksia mistä tahansa. Kun siirrät sovelluksen telakalta, muut sovellukset siirtyvät uudelleen telakkaan.

Aseta kansiot telakalle

Yksi hienoimmista tavoista järjestää iPad on kääntää komentosarja. Telakka on tarkoitettu eniten käytettyihin sovelluksiisi. Aloitusnäyttö on tarkoitettu kansioillesi ja muille sovelluksillesi. Voit kuitenkin käyttää aloitusnäyttöä suosituimpiin sovelluksiin ja telakkaa kaikkeen muuhun. Voit tehdä tämän täyttämällä telakan kansioilla. Kansion asettaminen telakalle on loistava tapa käyttää joukkoa sovelluksia miltä tahansa aloitusnäytöltä.

Joten jätä nämä sovellukset aloitusruudun ensimmäiselle sivulle sen sijaan, että käytät telakkaa sovelluksiin, joihin haluat helposti päästä. Laita sitten muut sovelluksesi telakan kansioihin.

Lajittele sovellukset aakkosjärjestyksessä

Sovelluksia ei ole mahdollista pitää pysyvästi aakkosjärjestyksessä, mutta voit lajitella sovelluksia siirtämättä kutakin sovellusta. Tässä on kiertotapa.

 1. Avaa Asetukset-sovellus.

 2. Siirry vasempaan valikkoruutuun ja valitse Kenraali.

 3. Valita Nollaa.

 4. Valitse Nollaa aloitusnäytön asettelu ja vahvista valinta näkyviin tulevassa valintaikkunassa valitsemalla Nollaa.

Tämä menettely lajittelee kaikki lataamasi sovellukset aakkosjärjestyksessä. Ladatut sovellukset näkyvät oletussovellusten jälkeen, jotka on järjestetty samalla tavalla kuin iPadin ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Myöhemmin lataamiasi sovelluksia ei ole aakkosjärjestyksessä. Nämä sovellukset näkyvät sovellusten lopussa, kuten tavallista.

Ohita iPadin järjestäminen ja käytä Spotlight-hakua tai Siriä

Jos sinulla on liian monta sovellusta laskettavaksi, iPadin perusjärjestelyvihjeet eivät välttämättä riitä pitämään iPadiasi helposti navigoitavana. Tässä on muutama ehdotus:

 • Avaa mikä tahansa sovellus milloin tahansa Spotlight-haulla, jonka löydät pyyhkäisemällä suoraan aloitusnäytöllä. Työkalu tarjoaa hakukentän ja useita ehdotuksia äskettäin käytetyille sovelluksille.
 • Avaa sovellus Sirillä. Pidä Koti Käynnistä Siri ja sano sitten Julkaisutiedot tai Käynnistä Mail tai minkä tahansa sovelluksen haluat avata.