Skip to content

5 tapaa, jolla flash-asemat voivat tehdä elämästä helpompaa

20 de maaliskuu de 2021

USB-muistit ovat edullisia, yleisiä tallennuslaitteita. Saatat jopa löytää ne luovutettaviksi ilmaiseksi mainostuotteina. Vaikka USB-muistitikut ovat halpoja ja kaikkialla, älä unohda, kuinka hyödyllisiä nämä laitteet ovat tärkeiden tiedostojesi ja muun tallennukseen.

Käytä tärkeitä tiedostoja aina käytettävissä USB-muistitikun avulla

USB-muistitikkuihin mahtuu useita gigatavuja tietoa. Tämä riittää varmistamaan, että sinulla on aina viimeisimmät projektitiedostosi, Outlook-tiedostosi, valokuvasi talostasi ja laitteistasi vakuutustarkoituksiin, potilastiedot, yhteystietoluettelot ja muut tärkeät tiedot taskussa tai avaimenperässä. Jos työskentelet joskus eri toimistoissa tai matkustat paljon, USB-muistitikut ovat erinomaisia ​​työkaluja työtiedostoihisi pääsemiseen missä tahansa.

Suurin osa ihmisistä on lopettanut USB-asemien käytön tietojen tallentamiseen ja valinnut pilvipalvelut, kuten Microsoft OneDrive tai Google Drive. Silti nämä laitteet tekevät kätevän varmuuskopion tilanteisiin, kuten julkisiin esityksiin, joissa et pääse pilviasemaansi jonkun muun tietokoneelta.

Ennen kuin tallennat arkaluontoisia tietoja USB-muistitikulle, salaa ne, joten siinä olevat tiedot ovat suojattuja, jos ne katoavat.

Käytä suosikkisovelluksiasi ja -asetuksiasi USB-muistitikun avulla

Suosituimmat ohjelmat tarjoavat kannettavia versioita, jotka voidaan asentaa ja käyttää kokonaan USB-muistitikkuilla tai muilla kannettavilla laitteilla muuttamatta tietokoneen kiintolevyä. Toinen kannettavien sovellusten käytön etu USB-tikuille on, että henkilökohtaisia ​​tietoja ei jää jäljelle, kun poistat USB-aseman. Siellä on kannettava versio Firefoxista, kannettava OpenOffice ja monet muut.

Kaikkia näitä sovelluksia ei tueta virallisesti.

Jos USB-muistitikku on U3-älyasema, voit valita tuhansista U3-älykkäistä sovelluksista, jotka asennetaan ja suoritetaan U3 Launchpad -sovelluksella. Monet U3-asemat toimitetaan kannettavilla sovelluksilla, kuten Firefox, RoboForm2Go, Evernote ja McAfee Antivirus.

Monet SanDisk-asemat ovat U3-yhteensopivia, koska SanDiskillä on oikeudet U3-alustalle.

Ilmainen, avoimen lähdekoodin PortableApps-paketti sisältää integroidun valikon ja varmuuskopiointiohjelman sekä Firefox-selaimen, Thunderbird-sähköpostiohjelman, Sunbird-kalenterin / tehtävän, Pidgin-pikaviestinnän, Sumatra PDF-lukijan, KeePass-salasananhallinnan, OpenOffice-ohjelman, CoolPlayer + -soittimen ja joitain pelejä.

Lataa kannettavat sovellukset suoraan ohjelmistotoimittajien verkkosivustoilta tai hakemistoista, kuten USB Pen Drive -sovellukset.

Käytä USB-muistitikkua tietokoneongelmien vianmääritykseen ja korjaamiseen

Apuohjelmat tietokoneongelmien vianmääritykseen ja diagnostiikan suorittamiseen suoritetaan suoraan USB-muistitikulta. Nämä apuohjelmat tarjoavat työkalun myös käynnistysvirheiden korjaamiseen. Esimerkiksi AVG toimittaa USB-optimoidun virustentorjuntaohjelman, joka suorittaa virustarkistuksen ongelmallisella tietokoneella USB-asemasta.

USB-muistitikun korjaussarjan tulisi sisältää apuohjelmia, kuten nämä:

  • CCleaner: Windowsin optimointi- ja yksityisyystyökalu.
  • AppCrashView: Näytä kaatuneiden sovellusten tiedot, jotta voit tehdä vianmäärityksen.
  • AVG Rescue CD USB-tikuille: Kannettava virustorjunta, vakoiluohjelmien torjunta ja järjestelmän palautus.
  • WirelessNetView: Seuraa ja tunnista ympärilläsi olevat langattomat verkot.

USB-muistitikun avulla Windows toimii nopeammin ReadyBoostin avulla

Windowsissa voit parantaa järjestelmän suorituskykyä käyttämällä USB-asemaa tai SD-korttia lisämuistivälimuistina. Kun liität yhteensopivan irrotettavan tallennuslaitteen tietokoneeseen, Windows ReadyBoost käynnistyy automaattisesti ja kysyy, haluatko käyttää laitetta suorituskyvyn nopeuttamiseksi. Jos muutat mieltäsi, voit poistaa Windows ReadyBoostin käytöstä flash-asemalla.

Microsoft suosittelee varaamaan varauksen ReadyBoostille 1-3 kertaa tietokoneen muistin määrän. Joten jos tietokoneellasi on 1 Gt RAM-muistia, käytä 1–3 Gt flash-asemalla ReadyBoostia varten.

Kaikki USB-muistitikut eivät ole yhteensopivia ReadyBoostin kanssa. Sen on oltava vähintään 256 Mt. Huono kirjoitus- ja satunnaislukuteho tarjoava voi epäonnistua yhteensopivuustestissä. Jos sinulla on yhteensopiva laite, ReadyBoost voi vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka nopeasti Windows käynnistää ja lataa sovelluksia.

Käytä erillistä käyttöjärjestelmää USB-muistitikulla

Voit käyttää erillistä käyttöjärjestelmää USB-muistitikulta, joten sinun ei tarvitse muuttaa tietokoneen kiintolevyä. Jos olet esimerkiksi utelias Linuxista, osta USB-muistitikku, jossa Damn Small Linux on upotettu USB-kynään, tai asenna suosikki Linux-käyttöjärjestelmäsi USB-asemasta Pen Drive Linuxin avulla.