Skip to content

5 upeaa YouTube-soittolistavinkkiä

25 de kesäkuu de 2021

YouTubessa soittolistojen luominen on joustava tapa lempivideoiden ryhmittelemiseen. Soittolistoja on helppo tehdä, ja ne voidaan optimoida hakukoneille aivan kuten yksittäiset videotkin.

Kuinka lisätä videoita soittolistaan

Videoiden lisääminen YouTube-soittolistaan ​​on helppoa. Jokaisen videon alla on Lisätä -kuvake (näkyy plus-symbolina). Kaikki luomasi soittolistat näkyvät avattavassa valikossa sekä a Katso myöhemmin vaihtoehto ja a Luo uusi soittolista vaihtoehto. Valitse Luo uusi soittolista, nimi soittolistalle ja valitse a yksityisyysasetukset. Tietosuoja-asetukset ovat:

  • Julkinen – kuka tahansa voi etsiä ja tarkastella soittolistojasi
  • Piilotettu – vain ihmiset, joille lähetät linkin, voivat tarkastella soittolistaa
  • Yksityinen – vain sinä näet soittolistan

Järjestä YouTube-soittolistasi

Esimerkki soittolistoista YouTubessa.

Voit hallita ja muokata olemassa olevia soittolistoja valikkoruudussa YouTube-näytön vasemmalla puolella. Jos et näe sitä, laajenna ruutua valitsemalla vasemman yläkulman kolmen vaakaviivan valikkokuvake. Kirjasto -osio sisältää Katso myöhemmin -luettelosi ja kaikki luomasi soittolistat. Valitse soittolistan nimi nähdäksesi soittolistan tiedot, mukaan lukien luettelo jokaisesta siihen lisäämästäsi videosta. Voit poistaa videoita soittolistasta ja valita a Satunnaistoisto vaihtoehto ja valitse soittolistalle pikkukuva.

Optimoi YouTube-soittolistat hakua varten

Muokkaa kuvaus -painiketta YouTube-soittolistalla.

YouTube antaa käyttäjien lisätä nimikkeitä, tunnisteita ja kuvauksia soittolistoihin, aivan kuten sinäkin yksittäisille videoille. Näiden tietojen lisääminen helpottaa soittolistojesi löytämistä, kun he tekevät verkkohaun, ja tekee todennäköisemmäksi, että YouTube suosittelee soittolistasi ihmisille, jotka katsovat samankaltaisia ​​videoita. Valitse soittolista ja valitse Muokkaa kuvausta kun soittolistan tietonäyttö avautuu. Kirjoita otsikot, tunnisteet ja kuvaukset tähän tarkoitukseen tarkoitettuun ruutuun. Tässä näytössä voit myös järjestää soittolistan videot uudelleen ja muuttaa tietosuoja-asetuksia.

Jaa YouTube-soittolistasi

Jaa vaihtoehto, mukaan lukien URL-osoite YouTube-soittolistalla.

Jokaisella YouTube-soittolistalla on yksilöllinen URL-osoite, joten voit jakaa sen sähköpostitse, sosiaalisissa verkostoissa tai blogeissa aivan kuin erillinen YouTube-video. Soittolistasi näkyvät oletuksena YouTube-kanavasivullasi, joten vierailijoiden on helppo löytää ja katsella niitä.

Pidä YouTube-soittolistat yksityisinä

Jos haluat pitää soittolistasi yksityisinä, voit. Jos et anna luokitelluille soittolistoille nimikkeitä, tunnisteita tai kuvauksia, niitä ei näytetä missään verkkohauissa. On hyviä syitä pitää osa YouTube-videoistasi ja soittolistoistasi yksityisiä tai piilotettuja. Voit muuttaa soittolistan tietosuoja-asetusta milloin tahansa.