Skip to content

6 parasta syytä, miksi Bluetooth ei muodosta yhteyttä (autossa, kotona jne.)

21 de kesäkuu de 2021

Kun Bluetooth ei muodosta yhteyttä, se voi olla turhauttavaa. Onko sinulla Bluetooth-ongelmia autossasi, kotona tai muualla, hyvä uutinen on, että se voidaan melkein aina korjata. Tämän artikkelin tiedot koskevat useimpia Bluetooth-yhteensopivia laitteita, mukaan lukien Bluetooth-stereot ja Bluetooth-kuulokkeet.

Todennäköisimmät syyt Bluetooth-yhteyden muodostamiseen

Kun et voi yhdistää Bluetooth-kuulokkeita puhelimeesi tai Bluetooth-autosarjaan, on useita mahdollisia syitä. Nämä ongelmat vaihtelevat yhteensopivuusongelmista muiden laitteiden aiheuttamiin häiriöihin. Ennen kuin tutkit asiaa tarkemmin, on aina hyvä käynnistää laite uudelleen. Jos se toimii edelleen, tässä on joitain todennäköisiä syyllisiä.

Yhteensopimattomat Bluetooth-versiot

Vaikka Bluetoothin oletetaan olevan universaali, laitteet, jotka käyttävät standardin eri versioita, voivat joskus olla ristiriidassa. Vaikka on hyvät mahdollisuudet, että pääyksikkösi käyttää vanhempaa Bluetooth-versiota kuin puhelimesi, molempien laitteiden tulisi silti toimia yhdessä useimmissa olosuhteissa. Huomattava poikkeus on, kun yksi laite käyttää Bluetooth Smart -nimeä. Nämä laitteet voivat muodostaa pariliitoksen vain Bluetooth Smart -yhteensopivien laitteiden kanssa. Jos sinulla on kaksi laitetta, jotka kieltäytyvät muodostamasta yhteyttä, tee joitain tutkimuksia selvittääkseen, ovatko nämä laitteet yhteensopivia.

Bluetooth-laitteet ovat liian kaukana toisistaan

Bluetooth-kuulokkeiden puusepän ääniohjaus

Bluetooth-laitteet pysyvät yleensä pareittain noin 30 jalan etäisyydellä, vaikka niiden toiminnallisuus on yhä heikompaa esteiden mukaan. Nämä laitteet toimivat paremmin, kun ne ovat lähempänä toisiaan, mutta läheisyys on erityisen tärkeää Bluetooth-laitteiden pariliitoksen muodostamisessa. Jos laitteesi kieltäytyvät muodostamasta yhteyttä, poista mahdolliset esteet näiden kahden laitteen välillä. Kun olet yhdistänyt puhelimesi autoon Bluetooth-yhteyden kautta, sen pitäisi pysyä kytkettynä, kun laitat sen taskuun, reppuun tai autopuhelimen pidikkeeseen.

Riittämätön akkuvirta

Akun ilmaisimet ovat osittain ja täyteen

Jos olet käyttänyt Bluetoothia puhelimessasi aiemmin, olet ehkä huomannut, että se voi imeä paljon mehua ja lyhentää akun käyttöikää, kun se on aktiivinen. Tästä syystä jotkut laitteet on suunniteltu siirtymään virransäästötilaan, kun akun käyttöikä on alhainen, mikä sammuttaa Bluetoothin. Saatat pystyä käynnistämään Bluetoothin uudelleen manuaalisesti tai saatat huomata, että laitteiden lataaminen on ainoa tapa saada ne pariksi oikein. Joka tapauksessa on hyvä käytäntö varmistaa, että laitteesi on ladattu täyteen tai kytketty virtalähteeseen, jos molempien on vaikea saada yhteyttä.

Bluetooth on poistettu käytöstä laitteessasi

Bluetooth-toiminnon sammuttaminen älypuhelimessa.

Jos sinulla on ongelmia Bluetoothin kanssa Windowsissa, se voidaan poistaa käytöstä järjestelmäasetuksissa. Sama ongelma voi aiheuttaa Bluetooth-ongelmia Mac-tietokoneissa. Vastaavasti, jos Bluetooth ei toimi iPhonessa tai Android-laitteessa, tarkista asetuksista ja varmista, että Bluetooth on käytössä.

Laitteet eivät ole pariliitostilassa

Marshall Major II Bluetooth-kuulokkeet

Kun pariliität puhelimesi toiseen laitteeseen, sinun on yleensä varmistettava, että puhelimen Bluetooth on päällä ja että lisälaite on pariliitostilassa. Laitteissa, joissa on yksi monitoimipainike, tämä tarkoittaa yleensä laitteen virran katkaisemista ja virran kytkemistä pitkään painamalla, kunnes se siirtyy pariliitostilaan. Jos laitteessa on LED, se vilkkuu tyypillisesti sinisenä ja punaisena tässä tilassa. Kun muodostat pariliitoksen puhelimesta pääyksikköön, sinun on yleensä tehtävä yksi tai molemmat laitteet löydettäviksi, riippuen siitä, miten kukin laite on asetettu. Jos laitteesi on asetettu löydettäviksi ja et vieläkään näe yhtä laitetta toisesta, saatat olla tekemisissä Bluetooth-yhteensopivuusongelman kanssa.

Signaalin ulkopuolella olevat häiriöt

handsfree-bluetooth-puhelu

Vaikka olet todennäköisesti törmännyt Wi-Fi-häiriöihin kotona tai toimistossa, julkiset Wi-Fi-verkot ja kuormittajat voivat häiritä myös autosi Bluetoothia. Jos käytät autossasi mobiilia hotspotia, sammuta se. Voit ehkä käynnistää sen uudelleen ongelmitta, kun laitteet ovat muodostaneet pariliitoksen. USB 3.0 -yhteydet voivat sylkeä häiriöitä samaan 2,4 GHz: n taajuuksiin, joita Bluetooth-laitteet käyttävät. Asia liittyy heikkoon suojaukseen, ja olet todennäköisesti törmännyt tähän ongelmaan kotona tai toimistossa kuin autossasi. Jos kannettava tietokoneesi käyttää USB 3.0 -porttia ja istuu matkustajan istuimella, katso sitä potentiaalisena häiriön lähteenä. Pohjimmiltaan kaikki 2,4 GHz: n taajuuksiin vuotavat elektroniset laitteet voivat häiritä Bluetooth-laitteiden pariliitosta ja toimintaa. Jos mahdollista, muodosta laitepari eri paikassa. Jos kyseessä on autojen sisäinen Bluetooth-laite, muodosta pariliitos ajoneuvon ollessa sammutettuna tai lisävarusteiden, kuten invertterien kanssa, irti.