Skip to content

7 syytä ostaa iPad tietokoneelta

19 de kesäkuu de 2021

IPadin ja kannettavan tai pöytätietokoneen välillä on yhä vaikeampi päättää. Alkuperäinen iPad oli mobiililaite, joka oli suunnattu suoraan netbookiin. Applen taulutietokoneesta on tullut kykyisempi joka vuosi, ja iPad Pro: n avulla Apple pyrkii suoraan tietokoneeseen. IPad Pro on tehokas tabletti, ja iOS 10: stä lähtien Apple avasi käyttöjärjestelmän ja antoi kolmannen osapuolen sovelluksille pääsyn Sirin kaltaisiin ominaisuuksiin. Kun iPad kasvaa edelleen prosessointitehossa ja monipuolisuudessa, olemmeko valmiita ojentamaan tietokoneen? Voi olla. Tässä on muutama alue, jossa iPadilla on jalka PC-maailmassa.

Turvallisuus

IPad on oikeastaan ​​melko turvallinen verrattuna tietokoneeseen. Viruksen on melkein mahdotonta tartuttaa iPadia, koska virukset toimivat siirtymällä sovelluksesta toiseen. IPadOS: n arkkitehtuuri asettaa seinän jokaisen sovelluksen ympärille, mikä estää yhtä ohjelmistoa korvaamasta osan toisesta. Haittaohjelmien saaminen iPadiin on myös vaikeaa. PC: llä haittaohjelmat voivat tehdä esimerkiksi tallentaa kaikki painamasi näppäimet ja antaa jonkun hallita tietokonettasi etänä. Se tekee usein tiensä huijaamalla käyttäjän asentamaan sen. Apple kuitenkin hallitsee täysin App Storea, joka on ainoa tapa lisätä ohjelmistoja taulutietokoneeseen (ellet ole päättänyt vangita laitettasi). Kun yritys tarkistaa jokaisen ohjelmiston, jonka ihmiset lähettävät iPadiin, haittaohjelmien on paljon vaikeampaa löytää tiensä App Storeen, ja kun se tapahtuu, se ei pysy siellä kauan. IPad tarjoaa myös useita työkaluja tietojen ja laitteen suojaamiseen. Löydä iPad -ominaisuuden avulla voit seurata laitettasi, jos se väärin. Voit myös lukita sen ja pyyhkiä sen tiedot etänä. Ja kun Apple avaa Touch ID -sormenjälkitunnistimen muihin käyttötarkoituksiin, voit suojata tietosi sormenjäljelläsi. Vaikka tämä biometrinen lukko on mahdollista tietokoneella, se on paljon helpompaa ja helpommin saatavilla iPadissa.

Esitys

Erilaisissa iPad Pron malleissa on käytetty Applen A9X-, A10X- ja A12X-siruja. Nämä prosessorit ovat verrattavissa Intelin i5: een ja i7: iin, ja monissa tapauksissa ne ovat jopa parempia. Voit saada parempaa laitteistoa iPad Prosta kuin lähtötason kannettavasta tietokoneesta, ja vertailukelpoiset versiot ovat tavallisten versioiden kanssa. Saatavilla on tietokoneita, jotka voivat ylittää iPad Pron, mutta maksat niistä paljon enemmän. Sekä Androidilla että iOS: lla on suhteellisen pienet jalanjäljet ​​verrattuna Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmiin. Ne näyttävät usein nopeammin, vaikka niiden prosessori ei olisikaan aivan yhtä nopea.

Arvo

IPad ja tietokone ovat samankaltaisia ​​hintojen suhteen, jotka näet kaupassa, mutta maksat todennäköisesti enemmän jotain tarpeeksi tehokkaasta tekemään enemmän kuin web-selailu ja elinajanodote on yli vuosi tai kaksi. Hinta ei kuitenkaan pysähdy alkuperäisen ostoksen yhteydessä. Yksi asia, joka voi nostaa kannettavan tietokoneen tai työpöydän kustannuksia, on ohjelmisto. PC ei tee paljon kättelyssä. Se voi selata Internetiä, mutta jos haluat pelata pelejä, kirjoittaa kurssipaperia tai tasapainottaa budjettiasi laskentataulukolla, sinun on todennäköisesti ostettava ohjelmisto. Ja se ei ole halpaa. Suurin osa PC: n ohjelmistoista vaihtelee välillä 10-50 dollaria tai enemmän, ja yhä suosittu Microsoft Office maksaa 99 dollaria vuodessa.

Apple Pages, jossa on iPad-näyttönäppäimistö.

IPadin mukana tulee Applen iWork-paketti (Pages, Numbers ja Keynote) ja iLife-paketti (GarageBand ja iMovie). Vaikka Microsoft Office on tehokkaampi kuin iWork, Applen toimistopaketti on useimpien ihmisten tehtävä. Ja jos haluat löytää vastaavan iMovien PC: lle, sinun on ostettava se erikseen. Microsoft tarjoaa nyt Office for iOS: n, joka yhdistää Wordin, Excelin ja Powerpointin yhdeksi sovellukseksi. Word, Excel ja Powerpoint ovat saatavana myös erillisinä sovelluksina iOS: ssä. Ne ovat kaikki ladattavissa ja käytettävissä ilmaiseksi, mutta edistyneemmät ominaisuudet edellyttävät Office 365 -tilausta. Yksi kustannus, jonka monet ihmiset löytävät Windows-puolelta, on virussuojaus, mikä voi myös lisätä kustannuksia. Tietokoneissa on Windows Defender, joka on melko vankka suoja ilmaiseksi. Jos kuitenkin haluat käyttää lisäsuojaa toisen Nortonin tai McAfeen ohjelmiston kanssa, joudut maksamaan ylimääräistä sen noutamiseksi.

Monipuolisuus

Ei vain iPad-paketti joissakin ohjelmistoissa, joita et löydä vastaavista tietokoneista, mutta siinä on myös joitain lisäominaisuuksia, joita et löydä. Touch ID -sormenjälkitunnistimen lisäksi uusimmissa iPadissa on hyvät kamerat. 9,7 tuuman iPad Prossa on 12 megapikselin kamera, joka pystyy kilpailemaan useimpien älypuhelinten kanssa. Suuremmalla Pro: lla ja iPad Air 2: lla on molemmissa 8 megapikselin takakamera, joka voi silti ottaa melko hyviä kuvia. Voit myös ostaa iPadin, jossa on 4G LTE -ominaisuudet, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä jopa paikoissa, joissa Wi-Fi ei ole käytettävissä. IPad on myös kannettavampi kuin kannettava tietokone, joka on yksi sen tärkeimmistä myyntipisteistä. Tämä liikkuvuus ei tarkoita vain sen kantamista mukanasi matkustettaessa. Suurin myyntikohde on, kuinka helppoa on kuljettaa talosi tai toimistosi ympärillä. Voit saada saman monipuolisuuden Windows-pohjaisella tabletilla, mutta verrattuna kannettavaan tietokoneeseen tai pöytätietokoneeseen, iPadilla on varmasti etu.

Luotettavuus ja yksinkertaisuus

Yksi suurimmista syistä, joiden vuoksi tietokoneen suorituskyky heikkenee ajan myötä ja se alkaa kaatua useammin, on käyttäjän virhe, mukaan lukien ohjelmiston asentaminen, joka latautuu, kun käynnistät tietokoneen, ei suoriteta kunnollista virrankatkaisua, kun se sammutetaan, ja monia muita yleisiä virheitä, jotka voivat lopulta rutto PC. IPadilla ei ole näitä ongelmia. Vaikka sillä on mahdollisuus hidastua tai kokea outoja vikoja ajan mittaan, voit yleensä poistaa ne yksinkertaisella uudelleenkäynnistyksellä. IPad ei salli sovellusten latautua itse käynnistyksen yhteydessä, joten ne eivät kärsi hitaasta suorituskyvyn heikkenemisestä. Koska heillä ei ole virtakytkintä, käyttäjä ei voi sammuttaa iPadia ilman, että se käy läpi oikean sammutusjakson. Tämä yksinkertaisuus auttaa pitämään iPad-virheen vapaana ja hyvässä toimintakunnossa.

Lapsiystävällinen

Kosketusnäytöt ovat ehdottomasti lapsiystävällisempiä kuin näppäimistö, mutta voit aina ostaa kannettavan tietokoneen tai työpöydän, jolla on sellainen. IPadin lisääntynyt liikkuvuus on myös suuri etu, etenkin pienempien lasten kanssa. Mutta iPadin ja lasten mahtavien iPad-sovellusten rajoitusten asettamisen helppous erottaa sen todella.

Luo salasana iPadin vanhempien rajoituksille

IPadin vanhempien rajoitusten avulla voit hallita sovellusten, pelien, musiikin ja elokuvien tyyppiä, jonka lapsesi saa ladata ja katsella. Näillä ohjaimilla on tutut PG / PG-13 / R-luokitukset ja vastaavat pelit ja sovellukset. Voit myös poistaa App Storen ja oletussovellukset, kuten Safari-selaimen, helposti käytöstä. Muutamassa minuutissa iPadin asettamisen jälkeen voit poistaa esteetön pääsyn verkkoon, mikä on hienoa, jos haluat lapsellesi pääsyn tehokkaaseen laitteeseen, kuten iPadiin, mutta haluat pitää heidät poissa kaikista ei-niin-lapsista -ystävällisiä viestejä, valokuvia ja videoita verkossa. Mutta iPadin erottaa todella lapsiystävällisten sovellusten lukumäärä. Saatavilla on paljon upeita opetussovelluksia, kuten Endless Alphabet ja Khan Academy. Voit myös ladata pelejä, jotka sopivat täydellisesti 2, 6, 12-vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille.

Pelaaminen

Graafisesti, et aio sekoittaa iPadia Xbox Oneen tai PlayStation 4: ään. Ja jos olet valmis maksamaan yli 1000 dollaria, tietokone voi olla paras pelikone. Mutta jos olet sellaisten ihmisten luokassa, jotka rakastavat pelata pelejä, mutta eivät pidä itseäsi ”kovana” pelaajana, iPad on lopullinen kannettava pelijärjestelmä. Siinä on paljon tehokkaampi grafiikka kuin tavallisessa 400–600 dollarin tietokoneessa, ja grafiikka on suunnilleen sama kuin Xbox 360. iPadissa on myös paljon hienoja pelejä. Jälleen, et aio löytää Velvollisuuden kutsu tai World of Warcraft, mutta samaan aikaan et aio maksaa 60 dollaria popia pelitapasi vuoksi. Jopa suurimmilla peleillä on yleensä 10 dollaria ja ne maksavat usein alle 5 dollaria. Ja jos et halua viettää aikaa App Storen selaamiseen laadukkaiden nimikkeiden varalta, voit tilata Apple Arcade -alustan, jonka yritys lisäsi iOS 13: een, mikä antaa sinulle pääsyn yli 100 kuratoituun nimikkeeseen yhdellä kuukausimaksulla.