Skip to content

8 Hämmästyttävän omituista mutta mahtavaa chi-fi-äänituotetta

20 de maaliskuu de 2021

Chi-Fi tarkoittaa kiinalaisten ja huipputarkkuuksien yhdistelmää halvalla valmistetusta putkipohjaisesta äänielektroniikasta Kiinasta. Jos tyypillinen yhdysvaltalaisen tai eurooppalaisen valmistajan tyhjiöputkivahvistin voi olla tuhansia dollareita, vastaava Chi-Fi-malli voi maksaa vain satoja. Ei ole yllättävää, että nämä halvat pienet audiolaitteet ovat houkutelleet kultin seuraajia.

Vaikka Chi-Fi-tuotteiden valmistuslaatu ei usein ole kovin korkea, ne ovat esteettisesti erilaisia ​​- tärkein syy siihen, miksi ne ovat keräilyesineitä. Muotoilu on harvoin sama, koska teollinen muotoilu näyttää aina olevan viimeinen asia, jota halvat valmistajat haluavat jäljitellä. Ominaisuuksien, äänenlaadun ja suorituskyvyn suhteen on samanlainen omaleimaisuus. (Tarkistimme integroidun Music Angels Mengyue Mini -putkivahvistimen nähdäksesi, miten se vertaa muita vahvistimia.)

Jotkut pohjoisamerikkalaiset kauppiaat tuovat Chi-Fi-tuotteita – etenkin Dared-, GemTune- ja Yaqin-tuotemerkkien alla – monet Chi-Fi-tuotteet on lähetettävä suoraan Kiinasta. Toimitus voi usein maksaa jopa 100 dollaria ja saattaa kestää jopa pari kuukautta. Ja ei ole mitään takeita siitä, että lähetys koskaan tehdään. Löydät kuitenkin paljon chi-fi-tuotteita Amazonista ja eBayssa, joten kannattaa tarkistaa ensin nämä sivustot.

Tässä on kahdeksan suosikki chi-fi-vahvistinta ja kaiutinta. Vaikka emme voi taata, että löydät heidät ostettavaksi, on silti hauskaa tarkastella sitä.

Meixing MC5S 5-kanavainen putkivahvistin

Meixing MC5S ei ole pelkästään tunnettu siitä, että se on nimetty tunnetun Detroitin proto-punk-bändin mukaan, mutta se on myös yksi ensimmäisistä putkivahvistimista, jotka olemme nähneet ja jotka on tarkoitettu kotiteatterille ja tilaäänelle. Kahdella suurella KT90-putkella kanavaa kohden Meixing MC5S: n nimellisteho on 70 W / kanava. On vaikea kertoa yrityksen verkkosivustolta, mutta tämän vahvistimen virtalähde on ilmeisesti erillisessä kotelossa.

Vaikka MC5S: n suorituskyvystä on vaikea spekuloida, 10 KT90, viisi ECC83 ja viisi ECC82 voivat melkein varmasti luoda yhden kuumimmista kotiteatterivahvistimista.

Matisse Fanmusic MTS-623 6N3 -prosessori

Mikä on ääniprosessori ja fanimusiikki? Nopean lukemisen jälkeen verkkosivun (ja joitain koulutettuja arvauksia) keräämme, että MTS-623 on putkipuskurivaihe – periaatteessa esivahvistin, jossa on pari 6N3-putkea, joiden tarkoituksena on ”lämmittää” CD-soittimien ja muiden kiinteiden laitteiden ääntä. – valtion lähdelaitteet.

Audioromy FU29 integroitu vahvistin

Vakavan putkivahvistimen (ja todella omistautuneen audiofiilin) ​​merkki on eksoottisten lähtöputkien käyttö tavallisten KT88-, EL34- ja 300B-putkien ulkopuolella. Tämä malli, Audioromy-tuotemerkin alla, harjoittaa FU29-putkea, joka ilmeisesti oli alun perin tarkoitettu käytettäväksi lähettimissä. Jokainen putki on oikeastaan ​​kaksi putkea yhdessä, mikä on yhteinen järjestely esivahvistinputkissa, kuten 12AX7, mutta jotain, joka on erittäin harvinaista äänivirtaputkessa.

Olemme nähneet tämän putken tai sen kaltaisen, käytettyä huippuluokan vahvistimissa aiemmin, mutta tämän tyyppiset vahvistimet voivat maksaa kustannukset viidessä pienessä luvussa. Audioromy-mallin arvo on tässä 30 W puhtaan luokan A kanavaa kohden.

Dared MP-6 Bluetooth-vahvistin

Dared MP-6 on putki / transistori-hybridi, jossa on pieni määrä signaalittomia pienisignaalisia 6N2P-putkia, jotka syöttävät 40 watin kanavaa kohti kiinteän tilan vahvistinta. Liitä vain kaiutinpari, ja voit suoratoistaa ääntä puhelimesta, tabletista tai kannettavasta tietokoneesta Bluetoothin kautta. Voit myös liittää tietokoneen suoraan USB: n tai kuulokkeiden kautta 3,5 mm: n etupaneelista. Voit tehdä kaiken tämän katsellessasi etupaneelin tehomittaria.

Qinpu S-2 -torvikaiuttimet

Valitettavasti hienojen audiolaitteiden ystäville (mutta ehkä iloisesti hyvän äänen ystäville) Chi-Fi ei tarjoa monia kaiuttimia. Qinpu S-2 on kuitenkin yksi harvoista mielenkiintoisimmista malleista – jos vain ulkonäöltään. Kolme sanaa: vintage-sarvikaiuttimet.

Valokuvista 9 tuuman korkealla kaiuttimella näyttää olevan 1 tuuman kupolidiskanttielementti, joka on asennettu sarven sisään, ja sen alla 2 tuuman korkean retken bassokaiutin. Voit valita sotilasvihreän (kuvassa) tai kirkkaan punaisen. Meillä oli tilaisuus tutustua Qinpun Q-2-hybridi-putki / transistorivahvistimeen, ja olimme melko vaikuttuneita äänestä, jonka se keräsi vain 2 wattia. Voit napata parin noin 200 dollaria.

Meixing MingDa MC-08PPA tyhjiöputkipuhelinvaihe

Syistä, joita emme ymmärrä täysin, melkein kaikki Chi-fi-tuotteet ovat putkiin integroituja vahvistimia. Saatat ajatella, että tällainen retro-suuntautunut kenttä saattaa omaksua vinyylilevyjä enemmän, mutta ei. Itse asiassa ainoa mielenkiintoinen chi-fi-phono-esivahvistin, jonka löysimme, on Meixing MingDa MC-08PPA. Tällä hetkellä 800 dollarin pohjoispuolella sijaitsevaan hintaan se on kaukana edullisesta.

Ollakseni oikeudenmukainen, MC-08PPA: n rakennuslaatu näyttää maailmalta paremmin kuin useimmat Chi-Fi-tuotteet, vaikka muotoilu olisi hieman juustoa, mutta on ehdottomasti hauskaa katsoa.

Dared Imperial -sarjan DL-2000 esivahvistin

Mistä tahansa syystä Chi-Fi-valmistajat eivät ole täysin omaksuneet esivahvistinta mieluummin keskittyen integroituihin vahvistimiin, joissa on esivahvistin ja vahvistin, jotka on sijoitettu yhteen runkoon. Löysimme kuitenkin Dared Imperial -sarjan DL-2000. Tämä yksikkö pakkaa joitain klassisia esivahvistinputkia – kaksois 12AX7 ja 12AT7 -, ja siinä on jopa todellinen 5Z4P-putkisuuntaaja monipuolisissa tasasuuntaajasiltojen sijasta, joita käytetään monissa nykyaikaisissa putkituotteissa.

DL-2000: lla on myös voittanut muotoilu, joka näyttää hyvältä kotona kaikissa scifi-elokuvissa. Valitettavasti se on kuitenkin hinnoiteltu enemmän kuin tyypillinen esivahvistin amerikkalaiselta tai eurooppalaiselta valmistajalta.

Wistao Technology WVT2015 -integroitu hifivahvistin

Wistao Technology WVT2015 on äänentoisto, jolla on jet-ikäinen tunnelma. Tämä on hybridivahvistin, jossa on kaksi de rigueur 6N3 -esivahvistinputkea ja 60 watin kanavaa kohti kiinteän tilan tehovahvistin. Wistao WVT2015: ssä on paitsi kolme stereotuloa, mikä on ylellistä ylellisyyttä Chi-Fi-vahvistimien kanssa, mutta siinä on myös USB-portti ja SD-korttipaikka, jotta voit toistaa digitaalisia äänitiedostoja.

Yksi asia, jonka olet varmasti odottanut WVT2015: ltä, ei ole mahdollista useimmille audiolaitteille: Ihmiset kysyvät, mikä hitto se on.