Skip to content

8 piilotettua salaisuutta iPadista, jotka tekevät sinusta ammattilaisen

19 de maaliskuu de 2021

Joka vuosi Apple julkaisee uuden version käyttöjärjestelmästä, joka käyttää iPadia. Jokaisessa uudessa versiossa otetaan käyttöön ominaisuuksia, jotka voivat lisätä tuottavuutta auttamalla sinua suorittamaan tiettyjä tehtäviä nopeammin ja tehokkaammin. On vain yksi ongelma: kaikki eivät tiedä heistä. Tässä on muutamia salaisia ​​ominaisuuksia, jotka saapuivat alkuperäisen iPadin mukana, ja joitain, jotka lisättiin vuosien varrella auttamaan sinua siirtymään iPadissa kuin ammattilainen.

Napauta otsikkoriviä

Aloitamme salaisesta vinkistä, joka voi todella auttaa nopeuttamaan kykyäsi manipuloida iPadiasi. Oletko koskaan vierittänyt pitkää luetteloa alaspäin tai ollut suuren verkkosivun alaosassa ja tarvinnut palata alkuun? Ei tarvitse vierittää. Suurimman osan ajasta voit palata luettelon alkuun napauttamalla sovelluksen tai verkkosivun otsikkoriviä. Tämä toimii useimpien sovellusten ja useimpien verkkosivujen kanssa, vaikka kaikkia verkkosivuja ei ole suunniteltu iPad-ystävällisiksi.

Ohita heittomerkki

Apostrofin ohittaminen on myös hyvä ajansäästäjä ja sijoittuu näppäimistön kärjeksi ykköseksi. IPadin automaattinen korjaustoiminto voi olla melko ärsyttävää, mutta toisinaan se voi myös säästää aikaa kirjoittamalla puolestasi. Hienoin temppu on kyky lisätä heittomerkki useimmille supistuksille, kuten ”ei” ja ”ei”. Kirjoita vain sanat ilman heittomerkkiä ja automaattinen korjaus lisää sen yleensä sinulle.

Voit myös käyttää näppäimistön yläosassa näkyviä ennakoivia kirjoitusehdotuksia kirjoittamisen nopeuttamiseksi. Jos et todellakaan pidä näyttönäppäimistöstä, voit asentaa kolmannen osapuolen näppäimistön sellaisilta yrityksiltä kuin Google tai Kielioppi.

Virtuaalinen kosketuslevy

Mahdollisesti numero yksi asia, josta ihmiset kaipaavat pöytätietokoneitaan, on hiiri. Kyky kertoa tabletille, mitä tehdä koskettamalla näyttöä, on hieno tavalliseen käyttöön, mutta kun haluat kirjoittaa paljon, kyky siirtää kohdistinta kosketuslevyllä tai hiirellä on … hyvin, on vähän korvikkeet.

Tästä syystä Apple lisäsi virtuaalisen kosketuslevyn iPadin näyttönäppäimistöön. Tämä usein unohdettu salaisuus voi tehdä maailmasta etäisyyden, jos luot usein pitkiä viestejä tai luetteloita iPadin avulla. Pidä vain kahta tai useampaa sormea ​​alaspäin näytön näppäimistöllä ja liikuta sormiasi nostamatta niitä näytöltä, ja kohdistin tekstissä liikkuu sormillasi.

Avaa sovellukset ja etsi musiikkia ja käytä nopeasti Spotlight-hakua

Tiesitkö, että iPadilla on yleinen hakutoiminto? Sinun ei tarvitse käydä metsästämässä juuri oikean sivuja ja sovellussivuja. Spotlight-haku voi löytää laitteeltasi musiikkia, videoita, yhteystietoja, sovelluksia ja muuta. Se ehdottaa jopa verkkosivustoja, joilla käydä.

Voit käynnistää Spotlight-haun pyyhkäisemällä sormella alaspäin ollessasi aloitusnäytössä. Aina kun olet aloitusnäytössä (eli et ole sovelluksen sisällä tai käytät Siriä), voit pyyhkäistä alas aloittaaksesi Spotlight-haun. Tärkeintä tässä on pyyhkäistä alas jonnekin näytön keskelle. Jos pyyhkäiset näytön yläosasta, avaat Ilmoituskeskuksen.

Spotlight-haun hienoa on, että se hakee koko laitettasi, joten voit käyttää sitä jopa tietyn tekstiviestin tai sähköpostin hakemiseen. Se etsii jopa Muistiinpanoja. Voit kytkeä eri tuloksia päälle ja pois iPadin Asetukset-sovelluksen kautta Spotlight-haun kautta.

Garage Band, iMovie ja iWork

Tiesitkö, että iPadin mukana tulee koko joukko salaisia ​​sovelluksia? Viime vuosien aikana Apple on tehnyt iWork- ja iLife-sovelluspaketit ilmaiseksi niille, jotka ostavat uuden tabletin. Näitä sovelluksia ovat:

  • Pages, tekstinkäsittelyohjelma.
  • Numerot, laskentataulukko.
  • Keynote, sovellus esitysten antamiseen.
  • GarageBand, musiikkistudio virtuaalisilla instrumenteilla.
  • iMovie, videoeditointiohjelma, joka sisältää hauskoja malleja.
  • Selvitä, mitä muita sovelluksia iPadilla on.

Lataa ilmaisia ​​kirjoja iPadillesi

Kaikki tykkää ilmaisista jutuista, ja voit saada paljon ilmaisohjelmia iPadillasi, jos tiedät mistä etsiä. Kirjan ystäville iPadin parhaiten säilynyt salaisuus tulee Project Gutenberg -nimestä. Sen tavoitteena on viedä maailman julkisten teosten kirjasto ja muuntaa ne digitaaliseen muotoon. Aarre saari, Dracula, Liisa ihmemaassaja Peter Pan ovat vain muutama kirjoista, jotka voit ladata ilmaiseksi iPadillasi.

Löydät ilmaisia ​​ladattavia e-kirjoja siirtymällä iBooks-sovellukseen ja valitsemalla Kirjakauppa > Selaa osioita > Erikoistarjoukset ja ilmaiset.

Haluatko oikotietä upeisiin kirjoihin? Katso luettelo parhaista ilmaisista kirjoista iPadissa.

Siirrä sovellus iPadin telakkaan

Vihatko vierittämistä useissa sovellusten näytöissä etsimällä suosikkisi? On olemassa useita temppuja sovelluksen löytämiseksi iPadista nopeasti, mukaan lukien Spotlight-haku, mutta yksi unohdetuimmista temppuista on yksinkertaisesti telakoida suosikkisovelluksesi.

Telakka on viimeinen sovellusten rivi iPadin näytön alaosassa. Nämä sovellukset ovat aina aloitusnäytössä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse selata sivua toisensa jälkeen löytääksesi ne. Ja parasta on, että voit siirtää minkä tahansa haluamasi sovelluksen telakkaan.

IPadissa on viisi sovellusta telakalla, mutta uuteen joustavaan telakkaan mahtuu paljon enemmän. Kaksi viimeistä paikkaa on varattu viimeksi käytetyille sovelluksillesi, mikä auttaa, kun suoritat useita tehtäviä iPadin avulla, mutta loput telakasta on sinun mukautettavissa. Voit jopa siirtää kokonaisen sovelluksia sisältävän kansion sinne.

Voit sijoittaa sovelluksen telakkaan aktivoimalla muokkaustilan koskettamalla sovellusta ja pitämällä sitä sormellasi, vetämällä sitten telakkaan. Sijoita se kahden olemassa olevan sovelluksen väliin ja odota, kunnes ne siirtyvät toisistaan, jotta siellä olisi tilaa haluamallesi sovellukselle.

Anna iPadin lukea valittu teksti sinulle

Haluatko antaa silmiesi levätä? Anna iPadin suorittaa raskas nosto – tai tässä tapauksessa raskas lukeminen – puolestasi. IPad voi puhua valitun tekstin sinulle, mutta sinun on ensin otettava tämä ominaisuus käyttöön esteettömyysasetuksissa. Teksti puheeksi -ominaisuus on suunniteltu auttamaan näkövammaisia, mutta se voi olla erittäin hyödyllinen useimmille ihmisille. Esimerkiksi iPad voi antaa sinun suorittaa useita tehtäviä lukemalla mielenkiintoisen uutisartikkelin sinulle kokki-illallisen aikana.

Ota iPadin puheesta puhe -ominaisuus käyttöön siirtymällä kohtaan asetukset>Kenraali>Esteettömyys>Puhe ja napauta Puheen valinta liukusäätimellä sen kytkemiseksi päälle. Tämä asetus lisää uuden Puhua vaihtoehto valikkoon, joka tulee näkyviin, kun valitset tekstiä.

Jos luulet voivasi käyttää tätä ominaisuutta usein, voit myös ottaa sen käyttöön Puhu näyttö. Näin voit liu’uttaa kaksi sormea ​​alaspäin näytön yläosasta lukeaksesi koko näytön sinulle. Tämä ei toimi niin hyvin verkkosivuilla, joissa näytön yläreuna on täynnä valikoita, mutta se toimii hyvin muiden sovellusten, kuten Mailin, kanssa.

Voit myös muuttaa puheesta puheeksi -toimintoa napauttamalla Ääniä -painiketta Puheasetukset. Samaan aikaan Puhumisnopeus voidaan säätää niin, että iPad puhuu nopeammin tai hitaammin.

Yksi hieno tapa käyttää teksti puheeksi -ominaisuutta on iBooksissa, jossa iPad voi lukea kirjan sinulle. Tämä ei ole aivan yhtä hyvä kuin teippinauha, jossa lukija voi antaa oikean taivutuksen sanoille ja joskus jopa kuvata hahmon ääniä. Mutta jos päätät puhua näyttöä, iPad kääntää sivuja automaattisesti ja jatkaa kirjan lukemista.