Skip to content
iOS

8 tapaa korjata iPhone-kaiutin, joka ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

Jos iPhonen kaiutin ei toimi, se voi olla suurempi ongelma kuin voit odottaa. Vaikka sinulla olisi kuulokkeet musiikin kuunteluun, ilman kaiuttimesta tulevaa ääntä, et kuule saapuvia puheluita, hälytysääniä, teksti-ilmoituksia ja muita ominaisuuksia.

Tässä oppaassa tarkastelemme kahdeksaa helppoa tapaa korjata yleisimmät syyt, joiden vuoksi iPhone ei anna ääntä.

Syitä iPhone-kaiuttimeen, joka ei toimi

IPhonen korjaaminen, kun kaiutin ei toimi, ei ole välttämättä vaikeaa, mutta se voi olla hankalaa. Tämä johtuu siitä, että monet asiat voivat aiheuttaa iPhonen kaiuttimen hiljaisuuden.

Suurimman osan ajasta viallisen iPhone-kaiuttimen tarkka syy ei ole selvä, ennen kuin olet kokeillut vastaavaa korjausta.

Jos kaiutin toimii, mutta ei kuulosta niin kovalta tai kirkkaalta kuin sen pitäisi, sinun on ehkä ohitettava ohjelmisto ja puhdistettava iPhone-kaiuttimet.

Toimimattoman iPhone-kaiuttimen korjaaminen

Jos iPhonen kaiutin ei toimi kunnolla, noudata näitä vaiheita ongelman vianmäärityksen ja saadaksesi sen toimimaan uudelleen.

 1. Tarkista iPhonen soittoääni ja äänenvoimakkuus. Jokaisen iPhonen sivulla on kolme painiketta: soitto / mykistyskytkin ja kaksi äänenvoimakkuuspainiketta. Soitto / mykistys-kytkin poistaa kaiken äänen puheluista ja ilmoituksista, kun taas äänenvoimakkuuspainikkeet ohjaavat laitteen kokonaistilavuutta.

  Saadaksesi iPhonen kaiuttimet toimimaan uudelleen, vaihda soittoäänikytkintä. Tee tämä kääntämällä se alas (tai puhelimen takaosaa kohti) niin, että oranssi aluskate tulee näkyviin, ja käännä se sitten takaisin ylös. Nosta myös puhelimen äänenvoimakkuutta niin korkealle kuin se menee.

 2. Tarkista ääniasetukset. Voi olla, että poistat käytöstä puhelimen tiettyihin toimintoihin liittyvät äänet, kuten saapuvien puhelujen soittoäänet, ilmoitukset tai muut toiminnot. Mene asetukset > Äänet ja haptit ja tarkista asetukset siellä.

  Säädä sitten jotakin seuraavista: Säädä äänenvoimakkuuden liukusäädintä, siirrä Vaihda painikkeilla vaihda kytkin päälle / vihreäksi, aseta uusi soittoääni tai aseta uusi tekstisävy.

 3. Tarkista, onko iPhone jumissa kuulokemoodissa. IPhone voi lähettää äänilähdön vain yhteen paikkaan kerrallaan. IPhone-kaiuttimesi voivat toimia hyvin, mutta ne voivat olla jumissa kuulokemoodissa. Tämä on vika, joka saa iPhonen lähettämään ääntä kuulokkeisiin, vaikka kuulokkeita ei olisikaan kytketty.

 4. Poista Bluetooth käytöstä. IPhone-kaiutin ei voi toistaa ääniä, jos ääni lähetetään iPhonesta toiseen laitteeseen. Et ehkä kuule mitään, koska iPhone lähettää ääntä toiseen kaiuttimeen, kuten Bluetooth-kaiuttimeen.

  Jos näin on, Bluetoothin poistaminen käytöstä katkaisee yhteyden kaiuttimeen ja toistaa ääntä uudelleen iPhone-kaiuttimen kautta. Poista Bluetooth käytöstä valitsemalla asetukset > Bluetoothja siirrä sitten Bluetooth vaihda kytkin asentoon luonnonvalkoinen.

 5. Tarkista äänilähtöasetukset. IPhone voi olla kytketty ulkoiseen kaiuttimeen AirPlayn kautta tietämättäsi. Vaihda tässä tilanteessa äänilähtöasetukset poispäin AirPlay-kaiuttimesta ja takaisin sisäänrakennettuun iPhone-kaiuttimeen saadaksesi ääntä iPhone-kaiuttimesta. Voit tehdä sen avaamalla Ohjauskeskuksen ja valitsemalla sitten AirPlay -kuvake musiikin toiston ohjaimen oikeassa yläkulmassa. Valitse iPhone jos sitä ei ole vielä valittu.

 6. Käynnistä iPhone uudelleen. Tämä ei välttämättä ratkaise ongelmaa, ellei mikään muu ole, mutta se on nopeaa ja helppoa, ja iPhonen uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista useita ongelmia. On mahdollista, että iPhone-kaiuttimesi ei toimi väliaikaisen ohjelmistovirheen takia. Jos näin on, sen uudelleenkäynnistäminen saattaa poistaa häiriön.

 7. Päivitä käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmän päivittäminen voi ratkaista ohjelmisto-ongelmat. Ohjelmistopäivitykset korjaavat myös ajoittain mahdollisesti esiintyvät virheet. Saattaa olla, että iPhonen kaiutin ei toimi virheen takia, joka on olemassa iOS: n nykyisessä versiossa.

  Kuten uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, tämä ei ole todennäköisin korjaus, mutta sillä on potentiaalia auttaa. Lisäksi, koska päivitykset ovat ilmaisia ​​ja nopeita asentaa, kannattaa kokeilla.

 8. Hanki tukea Applelta. Jos mikään kokeilemasi ei ole korjannut ongelmaa ja jos iPhonellasi ei vieläkään ole ääntä, ota yhteyttä Applen asiantuntijoihin. On todennäköistä, että puhelimessa on laitteisto-ongelma ja se on korjattava sen korjaamiseksi. Vie iPhone lähimpään Apple Storeen tai hanki tukea puhelimitse. Jos viet sen Apple Storeen, varaa aika saadaksesi apua heti.