Skip to content

9 parasta klassista videopeliä Xbox Live Arcadessa

20 de maaliskuu de 2021

Paras klassinen tasohyppely: Sonic The Hedgehog

Vuonna 1991 Marion suurin kilpailija oli yleisesti tunnustettu ja suosittu kuin hän – ja hyvästä syystä. Sonic The Hedgehog oli nopeatempoinen tasopeli, jossa oli eloisia värikkäitä grafiikoita ja tarttuvia kappaleita, joissa oli pieni sininen siili. Hänen asenteensa mallinnettiin Bill Clintonin mukaan, kun taas hänen kenkänsä innoittivat Michael Jackson (joka sävelsi lopulta kappaleita pelisarjaan) ja Joulupukki.

Sonic The Hedgehog pääsee listalle, koska sillä on haastava paikka videopelien historiassa. Se oli suurin uhka Nintendon Mario: lle kuin lopulliselle tasopelille, koska se muutti kuinka innostava tyylilaji voisi olla työntämällä sen rajoja. Pomo-taistelut aiheuttivat stressiä, kuolema oli joka käänteessä ja sinun tehtäväsi oli pelastaa robottirunkoihin vangittuja eläimiä.

Kaikki vuosituhannet, jotka rakastavat 1990-lukua ja videopelejä, tunnistavat Sonic-sarjan. Joillekin Sonic on nostalginen matka muistikaistalla, ja jos et ole pelannut sitä, sinun kannattaa kokeilla sitä.

Paras klassinen palapeli: Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix

Super Puzzle Fighter II, joka on valmistettu spinoffiksi suositusta Street Fighter Alpha- ja Darkstalkers-sarjoista, on Capcomin vastaus Puyo Puyo 2: lle ja Tetrisille. Pelaajat kilpailevat täyttääkseen vastustajan pelitilan ajastetuilla helmillä rakentamalla ja murtamalla suuria samanvärisiä helmiä sivuilleen. Kilpailukykyinen korkean intensiteetin pulmapelipeli pelataan parhaiten ystävää (tai vihollista) vastaan, mutta se on silti hauskaa itsessään erillisenä yksinpelinä.

Paras klassinen osuuskunta: Gunstar Heroes

Alkuperäisen julkaisunsa jälkeen vuonna 1993 Gunstar Heroes oli hämmästyttävä kahden pelaajan, sivulta vierittävä, ajaa ja asetta ampuja tapa ennen aikaansa, mikä on paljon helpompaa kuin Contra. Nopeasti eteenpäin vuoteen 2018, ja peli elää edelleen nautinnostaan ​​ja viehätyksestään, jolla se alkoi, sillä erilaiset pelilehdet pitivät sitä vuosien varrella yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista videopeleistä, eivätkä koskaan pudota alle 90 prosentin pisteet.

Gunstar Heroes – joka sopii sekä lapsille että aikuisille – sisältää palkkasoturiperheen estääkseen Imperiumiksi kutsutun varjoediktatuurin elvyttämästä muinaista asetta. Pelaajat keräävät neljä erilaista asetyyppiä, jotka voidaan yhdistää yhteen ja luoda jopa 14 erilaista hybridi-asetta (etsimäislasit suoralla laserilla, liekinheittimet konekiväärit jne.), Jotka mahdollistavat useita pelityylejä. Kaksi pelaajaa voi yhdessä heittää vihollisia, suorittaa liuku- ja hyppyhyökkäyksiä sekä lukuisia akrobaatteja taistellessaan tiensä läpi robotti vihollisten parvia. Jos et ole koskaan pelannut tätä peliä, sinun on ehdottomasti tehtävä.

Haastavin klassikko-osuuskunta: Contra

Klassinen ajo-ja-ase-toimintapeli, joka oli vaikeaa helvetissä, on saatavana Xbox Live Arcadessa. Sinä ja ystäväsi (tai jos olet tarpeeksi hullu, pelaa itse) voit liittyä kahteen hahmoon, jotka on tarkoituksella mallinnettu Arnold Schwarzeneggerin ja Sylvester Stallonen mukaan. Muukalaiset hyökkäävät maahan ja aloitat tehtävän viedä heidät ulos erilaisilla aseilla, mukaan lukien konekiväärit, laserit ja yhä suosittu levitin.

Vaikka Contra on vaikea ja nopeatempoinen, se on yksi kaikkein koukuttavimmista peleistä (koska se tuntuu palkitsevalta, kun ansaitset voitot, joista taistelet niin kovasti). Tietenkin, jos se on liian vaikeaa ja haluat mahdollisuuden voittaa peli (ja antaa itsellesi 30 elämää), voit aina laittaa kuuluisaan Konami-koodiin: Ylös, Ylös, Alas, Alas, Vasen, Oikea, Vasen, Oikea, B, A.

Paras klassinen ampuja: Doom

Neljä vuotta ennen Goldeneye 007 Nintendo 64: lle oli Doom. Jokainen pelaaja, joka kaipasi ensimmäisen persoonan ampujaa ja PC-käyttäjää, sai ensimmäisen maun siitä, mistä tulee lopullinen käännekohta pelihistoriassa.

Mikä voisi olla hauskempaa kuin pelata Marsin nimeämättömänä avaruusmerenä taistellessaan joukosta groteskihirviöitä helvetistä? Enter Doom, peli, joka oli edelläkävijä ajatukselle monen pelaajan kuolemaotteluista, osuuskuntatehtävistä nykyaikaisissa ensimmäisen persoonan ampujissa ja auttoi ajamaan lainsäädäntöä lasten luokitusjärjestelmälle.

Vuonna 1993 Doom oli suurin syy IT-yritysten tuottavuuden heikkenemiseen, koska kaikki, joilla oli tietokone, pelasivat sitä. Doomista tuli niin suosittu, että Bill Gates piti sitä hyvänä Microsoft Windows 95: n myynnin lisäämisestä. Jotkut eivät voineet toistaa sitä, koska se oli liian väkivaltainen ja näytti saatanallista kuvaa (epäilemättä huonossa valossa), mutta nyt voit saada aikuisi kätesi siihen ja koe menneen vuoden raskaansarjan kirkkaus.

Paras klassinen moninpeli vs. Bomberman Live

Bomberman ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1983, jolloin asioita, kuten ”pommi” tai ”ihminen”, ei pidetty yhtä uhkaavina kuin nykyään. Siinä on petollisen söpö näköinen robotti kaveri valkoisessa trikoossa, joka voi tuottaa loputtoman määrän pommeja. Hänen tehtävänsä? Paeta tiilien labyrintistä, jossa kaikki ilmapalloista enkeleihin tappavat hänet. Hänet vangitsevissa kivissä on lisävoimia, jotka tekevät hänestä vaarallisemman, nopeamman ja kykenevämmän itse tuhoutumaan.

Bomberman Live on päivitetty versio klassikosta, joka mahdollistaa terapeuttisen (tai sydäntä murtavan) ensimmäisen pelaajan tilan tai massiivisen kahdeksan pelaajan sekasorton. Se on yksi parhaista peleistä luettelossa, kun sinulla on juhlia.

Paras Cult-klassikko: Radiant Silver Gun

Radiant Silver Gun on kiistatta yksi luettelon parhaista kulttipeleistä. Se on pystysuora ampuja, joka julkaistiin yksinomaan Japanissa, mutta myöhemmin se julkaistiin Xbox Live Arcadessa. Niille, jotka tuntevat suositun Ikarugan – tämä oli sen edeltäjä.

Radiant Silver Gun sisältää ainutlaatuisen pelityylin, jossa voit voittaa vihollisia useilla seitsemän aseen yhdistelmillä kerrallaan. Aseiden voima kasvaa, kun pisteytät heidän kanssaan. Jokaisella kohtaamallasi vihollisella on heikkous jossakin näistä aseista, joten se on jatkuvan intensiivisen strategian peli. Se on myös uskomattoman vaikeaa.

Juoni herättää vaikutteita vuodesta 2001: Avaruus-Odysseia ja kertoo tarinan raamatullisista mittasuhteista, joissa on kovaa nihilismiä ja toiveikas tulevaisuus. Ääniraita tuo mukanaan tunteen lentää unohduksiin. Jos James Cameron, Nietzsche ja Mozart tekisivät Segan videopelin, se olisi Radiant Silver Gun.

Uusin klassikko: Pac-Man Championship Edition

Kaikki tuntevat Pac-Manin. Miksi Pac-Man on luettelossa? Se on melkein 40 vuotta vanha peli. No, Pac-Man Championship Edition puhaltaa uuden elämän Pac-Man-sarjaan – pysyttäen samalla uskollisena alkuperäiselle muodolleen.

Pac-Man Championship Edition on samanlainen pelattavuudeltaan kuin alkuperäinen Pac-Man, mutta tarjoaa monia erilaisia ​​pelielementtejä ja -moodeja. Pac-Man CE on nopeatempoinen peli, jossa kukin sokkelo on jaettu kahteen puoliskoon. Se muuttuu asteittain, kun saat enemmän pisteitä. Kun olet syönyt kaikki pisteet toisella puolella, saat voiman ja jatkat pelaamista, kunnes aika tai elämä loppuu. Mitä kauemmin pysyt hengissä, sitä nopeammin peli muuttuu.

Pac-Man Championship Edition on listan vanhan klassikon paras uusittu peli. Jokainen, joka rakastaa Pac-Mania tai epäilee häntä, saa nautintoa tästä pelistä.

Paras klassinen taistelija: Street Fighter II ’HF

Street Fighter II on tärkein taistelupeli, joka määritteli tyylilajin, joka on synnyttänyt useita iteraatioita vuosien varrella, ja nyt voit pelata Xbox Live Arcaden alkuperäistä ensimmäistä julkaisua. Pelaajat, jotka ovat kasvaneet hadoukenien ja yläleikkausten tuntemuksen kanssa, saavat räjähdyksen menneisyydestä ja elävät noita kiihkeät hetket ystävien kanssa oppien vanhoja temppuja uudestaan.

Mortal Kombat melkein pääsi luetteloon, mutta Street Fighter II: n kaiken ikäisen markkinoinnin ja levymyynnin vuoksi meidän piti vain antaa sille paikka. Xbox Live Arcaden Street Fighter II -pelissä on edelleen niin kiihkeä hetki peliin, jossa esto, hyppy ja hyökkäystekniikat voivat tarkoittaa eroa voiton tai häviön välillä. Street Fighter II on klassinen taistelupeli kaikille, jotka haluavat muistaa nuo menneiden aikojen loistavat hetket tai ovat vain hakemassa sitä historialliseen tarkoitukseen.