Skip to content

9 tapaa peittää kappaleesi Internetissä

19 de maaliskuu de 2021

Identiteettisi piilottaminen Internetin käytön aikana tarkoittaa, että et jätä jälkiä siitä, kuka olet. Pystyt nauttimaan verkosta tavalliseen tapaan, mutta voit myös ryhtyä varotoimiin varmistaaksesi, että henkilöllisyytesi ei vaarannu niin helposti.

On useita tapoja peittää kappaleesi ja piilottaa online-identiteettisi, eikä mikään niistä vaadi erityisiä yksityisyyden suojauksen työkaluja tai ohjelmia, jotka sinun on ostettava.

Alla on useita vinkkejä, joiden avulla kuka tahansa voi piilottaa etsimäsi, pitää henkilökohtaiset tietosi poissa verkosta, peittää IP-osoitteesi ja paljon muuta.

Miksi henkilöllisyytesi piilottaminen on tärkeää?

Henkilötietojemme vuotaminen Internetiin on aivan liian helppoa joko hakkereiden, tietoja myyvien yritysten tai jonkin muun häpeällisen menetelmän kautta. Henkilöllisyytesi turvaaminen verkkoa käytettäessä auttaa pitämään henkilötietosi minimissä, jotta sinun ei tarvitse huolehtia niin paljon henkilöllisyysvarkauksista, häirinnästä, yksityisyyden loukkauksista, roskapostista jne.

Selaa nimettömästi piilotettua henkilöllisyyttä

Paras tapa piiloutua verkossa on selata verkkoa tavalla, joka kätkee henkilöllisyytesi. Jos todelliset tietosi eivät ole alttiina verkolle, kun käytät sitä, on paljon vähemmän todennäköistä, että joku saa IP-osoitteesi, selvittää asuinpaikkasi, tietää sen sinä ovat se, joka etsii, kohdistaa sinulle mainoksia muilla laitteillasi jne.

Tähän on useita tapoja, kuten nimettömän välityspalvelimen käyttö ja yhteyden muodostaminen VPN: ään ennen Internetin käyttöä.

Poista henkilökohtaiset tietosi verkosta

On vaikea salata, kuka olet verkossa, kun henkilökohtaiset tietosi ovat jo siellä! Ihmiset-hakukoneet tarjoavat helpon tavan kenellekään tutkia sinua puhelinnumerosi, kotiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, kouluhistoriasi, sukulaisten, iän, koko nimen jne.

Vaikka et voi poistaa tietojasi lopullisesti koska kaikki on julkista verkkotunnusta useilla verkkosivustoilla ja sitä päivitetään jatkuvasti, voit tehdä parhaansa poistamaan siellä olevat seuraamalla alla olevaa linkkiä.

Poista ja piilota hakutavat

Henkilöllisyytesi ei ole käytettävissä vain Internetin kautta; kuka tahansa, jolla on pääsy selaimeesi, voi nähdä Web-hakuhistoriasi, käyttämäsi sivustot, kirjanmerkkiluettelosi, käyttämäsi käyttäjätilit ja jopa salasanasi.

Jos et halua näiden tietojen saatavan, sinun on tehtävä tapana joko tyhjentää selaimen historia ja evästeet tai käyttää selaimen yksityistä tilaa. Tietokoneen suojaaminen salasanalla on hyödyllistä myös tässä tapauksessa.

Toinen paikka, jossa voit pitää haut yksityisinä, on verkossa. Jos haet asioita osana suurempaa palvelua, kuten Google-hakua, hakujasi seurataan ja kirjataan, mutta voit silti poistaa ne. Katso ohjeet Google-hakuhistorian tyhjentämiseen.

Käytä roskapostitiliä käsittelemään uusia tilitietoja

Aina kun kirjaudut käyttäjätilille uudelle verkkosivustolle, sinun on annettava tiedot, jotka yleensä sisältävät sähköpostiosoitteesi. Jos haluat todella pysyä yksityisenä verkossa, sinun on annettava sähköpostitili, joka ei ole sidottu todelliseen henkilöllisyyteen.

Tällä on kaksi selvää hyötyä: kaikki uuden tilin kautta lähetetyt roskapostit toimitetaan määritettyyn sähköpostiosoitteeseen, ei ”ensisijaiseen” osoitteeseesi; ja jos tili hakkeroidaan, myös muut tilisi eivät vaarannu, koska käytät eri sähköpostiosoitteita niille.

On olemassa useita tietoturvaa ja yksityisyyttä ajattelevia sähköpostipalveluita, jotka sopivat tähän hyvin, mutta voit myös rekisteröityä väliaikaisella sähköpostitilillä, joka vanhenee pian sen jälkeen, kun olet käyttänyt sitä tai vain käyttänyt toista tavanomaista sähköpostipalvelua.

Vaihtoehto toisen sähköpostitilin käyttämiselle on käyttää palvelua, jonka avulla voit lainata muiden tilitietoja. BugMeNot on paras esimerkki tästä, jossa voit etsiä sivustoa nähdäksesi käyttäjän lähettämän käyttäjänimen ja salasanat.

Väärien henkilötietojen antaminen ei ole aina laillista, joten muista noudattaa ilmoittautumislomakkeen vaatimuksia. Jos sinun on paljastettava oikea nimesi ja osoitteesi esimerkiksi pankin rekisteröintilomakkeelle tai hallitukseen liittyvälle palvelulle, muista tehdä se. Vaihtoehtoisen sähköpostitilin käyttö on kuitenkin täysin laillista.

Vältä todellisten maksutietojesi antamista

Toinen tärkeä osa online-kätkemistä on välttää käyttämästä todellisia maksutietojasi ostaessasi asioita tai maksaa ihmisille. Jos sinun on edelleen käytettävä rahaa, mutta haluat suojata yksityisyyttäsi, voit tehdä sen monilla tavoilla:

  • Käytä virtuaalista maksukorttipalvelua, kuten Privacy tai Blur, jonka avulla voit jakaa maksutiedot, jotka eivät ole suoraan sidottuja sinuun
  • Lähetä kryptovaluutta ”oikean” rahan sijaan
  • Osta lahjakortti tai prepaid-kortti ja jaa sitten nämä tiedot todellisen numerosi sijaan
  • Käytä mobiilimaksusovellusta, jotta sinun ei tarvitse jakaa pankkitilisi numeroa tai korttitietoja

Piilota kappaleesi RSS: n avulla

Sen sijaan, että pomppisit kaikkialla verkossa vierailemaan suosikkisivustoissasi, mikä voi johtaa mainoksiin, jotka seuraavat sinua, voit piilottaa jälkesi hieman paremmin käyttämällä RSS-syötteitä seurataksesi haluamiasi verkkosivuja.

Kun muodostat yhteyden verkkosivustoon RSS-syötteellä, voit saada kyseisen sivuston päivitykset sähköpostitse tai pyytää niitä tulemaan RSS-lukijaohjelmaasi. Missään vaiheessa sinun ei tarvitse avata mitään verkkosivuja, kirjautua sisään tai jättää jälkiä katsomastasi sisällöstä.

Poista vakoiluohjelmat pysyessäsi piilossa verkossa

Yksi helpoimmista tavoista hakkerit seuraavat sinua verkossa on haittaohjelmien avulla, jotka voivat seurata tekemäsi toimintaa. Näitä sovelluksia kutsutaan vakoiluohjelmiksi, koska ne vakoilevat sinua; he voivat viedä kaiken verkkohakuhistoriastasi ja salasanoistasi valokuviin, tiedostoihin ja muihin henkilökohtaisiin tietoihin.

On paljon ilmaisia ​​sovelluksia, jotka voivat poistaa vakoiluohjelmat tietokoneeltasi. Jos epäilet, että sinulla on vakoiluohjelmia tai haluat minimoida mahdollisuutesi saada se tulevaisuudessa, sinun on asennettava ja suoritettava vakoiluohjelmien torjuntasovellus.

Toinen tapa estää vakoiluohjelmia on olla varovainen lataamallasi tavalla. Vaikka on totta, että et pysty parantamaan tätä ilman, että pidät kokonaan lataamasta kokonaan, voit minimoida vakoiluohjelmien saamisen todennäköisyyden oppimalla tiedostojen turvallisen lataamisen Internetistä.

Päivitä sosiaalisen median tietosuoja-asetukset

Facebook, maailman suosituin sosiaalisen verkostoitumisen verkkosivusto, näyttää muuttavan tietosuojakäytäntöään usein, ja tämä johtaa uusiin asetuksiin, joita on vaikea seurata, tai joskus jopa vähemmän vaihtoehtoja kuin aiemmin.

Kummassakin tapauksessa asetuksia on vaikea pitää hallinnassa, ja tietämättä, mitä sallit, voi vaarantua turvallisuutesi.

Opi piiloutumaan Facebookissa tai mitä tehdä, jotta Facebook olisi yksityinen. Opi myös oppimaan ymmärtämään Facebookin tietosuoja-asetukset, jotta voit tehdä haluamasi muutokset.

Kirjaudu ulos verkkosivustoista, kun olet valmis

Tämä on erittäin tärkeää, kun käytetään tietokonetta, jota muut ihmiset voivat käyttää, kun olet valmis, mutta se on yhtä tärkeää kotona tai koulussa, jos haluat lisää yksityisyyttä.

Tehtävä on yksinkertainen: kun olet valmis verkkosivustoon, johon olet kirjautunut – kuten pankkitilisi, sosiaalisen median sivusi, sähköposti -, kirjaudu vain ulos.

Jos pysyt kirjautuneena sisään, et todellakaan piilota mitään. Kuka tahansa muu, joka käyttää tietokonetta sen jälkeen, kun voit käyttää tietokonetta, voi nähdä kaikki tietokoneesi käyttäjät, mutta myös löytää kaikki sähköpostisi, pystyä lähettämään asioita sosiaalisiin verkostoihisi jne.