Skip to content

Ainoastaan ​​kameran rungon ostaminen säästääksesi rahaa

7 de heinäkuu de 2021

Kameran runko on digitaalikameran pääosa, joka sisältää ohjaimet, nestekidenäytön, sisäisen kuvakennon ja siihen liittyvät piirit. Pohjimmiltaan se sisältää kaikki valokuvan tallentamiseen tarvittavat komponentit. Se on myös osa kameraa, jota pidät kameraa käytettäessä. Joskus näet ostettavissa olevan kameran, joka sisältää vain kameran rungon, mikä voi olla hieman hämmentävää. Tässä artikkelissa toivotaan selventävän huolenaiheet vain kameran rungon ostamisesta. Kun näet kameran myytävänä vain kameran rungolla, se viittaa kameran osaan ilman linssiä. Voit joskus ostaa kameran hieman halvemmalla, jos se on vain kameran runko. Kameran runko, yleensä suunnilleen suorakulmion muotoinen, sisältää toisinaan sisäänrakennetun linssin (kuten aloittelijatason, osoita ja kuvaa tai kiinteän linssin kameroissa). Tämän tyyppistä kameraa ei voi ostaa kameran rungoksi vain siksi, että objektiivi on rakennettu kameran runkoon.

Mutta edistyneellä kameran rungolla (kuten digitaalisella järjestelmäkameralla tai DSLR-kameralla tai peilittömällä vaihdettavalla objektiivikameralla tai ILC: llä) linssit voidaan poistaa kameran rungosta. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa kameran rungon yksin, ja voit ostaa vaihdettavia linssejä erikseen. Kameran ostovaihtoehdot, joita todennäköisesti kohtaat DSLR- tai peilittömän ILC: n kanssa, selitetään alla.

Vain kameran runko

Tämän tyyppinen osto viittaa tyypillisesti mahdollisuuteen ostaa vain kameran runko ilman linssejä. Sitä tarjotaan yleensä vain DSLR-kameran kanssa, vaikka joitain peilittömiä vaihdettavia objektiivimalleja saatettaisiin tarjota tällä tavalla. Voit säästää rahaa tämäntyyppisellä ostoksella, varsinkin jos sinulla on jo vaihdettavia objektiiveja, jotka sopivat kameran runkoon. Näin voi käydä, jos omistat jo vanhemman Canon- tai Nikon-järjestelmäkameran ja päivität uuteen kameran runkoon. Vanhempien Canon- tai Nikon DSLR -objektiivien tulisi tyypillisesti (mutta ei aina) toimia uuden kameran rungon kanssa.

Kamera Kit-objektiivilla

Digitaalisen kameran runko, jossa on sarjaobjektiivi, tarkoittaa, että valmistaja on sisällyttänyt kameraansa peruslinssin. Tämän kokoonpanon avulla voit aloittaa DSLR- tai peilittömän ILC: n käyttämisen välittömästi. Jos sinulla ei ole linssejä, jotka ovat yhteensopivia ostamasi edistyneen kameran kanssa, kameran ostaminen tässä kokoonpanossa maksaa sinulle hieman enemmän, mutta koska kameran runkoa ei voi käyttää vain ilman linssiä, tämä on älykäs tapa ostaa uusi edistyksellinen kamera.

Kamera, jossa on useita linssejä

Saatat löytää joitain kameravalmistajia, jotka luovat kokoonpanon kameran rungolla, joka sisältää useita linssejä. Tämä voi olla uusi DSLR, jossa on esimerkiksi kaksi sarjaobjektiivia. Yleisin kameran runko, jossa on useita linssikokoonpanoja, on käytetty DSLR-kamera, jossa edellisen omistajan mukana on muutama erilainen linssi. Tämä kokoonpano voi maksaa melko vähän rahaa, joten monet kehittyneet valokuvaajat eivät valitse sitä, elleivät he poimi merkittävää kauppaa. Voi olla parempi lopettaa suuren määrän objektiivien ostaminen DSLR-kameran rungolle vain, kunnes käytät kameraa sarjan objektiivin kanssa muutaman viikon ajan. Kamerasi tuntemisen avulla voit selvittää tarkalleen, minkä tyyppiset muut linssit sinun on ostettava voidaksesi kuvata haluamiasi valokuvia. Ei ole mitään syytä käyttää rahaa suurelle määrälle linssejä, joita et koskaan käytä. Vaikka erilaiset linssit ovat tärkeitä, jotta voit saavuttaa erityyppisiä valokuvia, jotka haluat tallentaa; kameran rungossa on avain valokuvien nauttimiseen. Oikean kameran rungon löytäminen ei vain anna sinun löytää sinulle sopivan, vaan on avain valokuvaustyylisi löytämiseen.