Skip to content

Airpodit 1 ja 2: Mikä on ero?

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Molemmilla AirPod-malleilla on täsmälleen samat mitat.
  • Suurimpia eroja ovat akun kesto.
  • Voit selvittää, mikä versio sinulla on, testaamalla Siriä tai etsimällä iPhonen Asetukset-sovellusta.

Erot Applen AirPod-nappikuulokkeiden ensimmäisen ja toisen mallin välillä ovat vain vähän, mutta tärkeitä. Tässä he ovat ja kuinka kertoa, mikä versio sinulla on.

Mikä on ero AirPod-laitteiden 1 ja 2 välillä?

Nopealla katselulla et näe visuaalisia eroja AirPod-laitteiden kahden perusmallin välillä. Ne ovat täsmälleen saman kokoisia ja painoltaan. Mutta vuoden 2019 AirPods 2: ssa on päivitetty laitteisto, joten ne ovat kaupankäynnin arvoisia, jos omistat jo vuoden 2016 mallin. Tässä on muutosten nopea kuvaus.

Pelimerkit: W1 vs. H1

Alkuperäisissä AirPod-laitteissa ja joissakin Beats-kuulokkeissa käytetään Applen W1-sirua. Tämän prosessorin myöhemmät iteraatiot näkyvät Apple Watchissa.

Uudempi H1-prosessori on Applen nykyinen standardi äänilaitteilleen. Vuoden 2019 AirPod-laitteiden lisäksi löydät tämän piirisarjan Airpods Prossa, AirPods Max -kuulokkeissa ja muissa Beats-kuulokkeissa, kuten Powerbeats ja Powerbeats Pro.

Tässä on joitain eroja W1- ja H1-sirujen välillä:

  • Uudempi H1 tukee ”Hei, Siri” -äänikomentoa päästäksesi Applen digitaaliseen avustajaan. Alkuperäisissä AirPod-laitteissa voit aktivoida Sirin vain napauttamalla yhtä palkista.
  • H1-siruilla on 30% vähemmän viivettä Bluetoothin kautta kuin W1: llä. Et ehkä huomaa tätä eroa kuunnellessasi musiikkia, mutta saatat huomata, jos käytät AirPod-laitteita pelatessasi pelejä tai katsellessasi elokuvia.
  • H1-sirut, jotka tukevat Bluetooth 5: tä, ovat myös nopeammin yhteydessä muihin laitteisiin – kuten iPhone – kuin W1-sirut (jotka tukevat Bluetooth 4.2: ta).

Akun kesto: Ei paljon eroa

Apple väittää, että molemmat AirPod-tyypit tukevat jopa 24 tunnin kuunteluaikaa kuulokkeiden välillä ja langattomasta kotelosta saatavat lisämaksut (viisi tuntia per lataus). Mutta uuden piirisarjan tarjoamien energiatehokkuuksien takia siinä sanotaan, että uudempi versio antaa sinun puhua pidempään.

Applen tietolehtien mukaan AirPods 1 tukee noin kahden tunnin puheaikaa, kun taas päivitetyllä mallilla voidaan tehdä kolme. Silti et voi huomata valtavaa vaikutusta kummankin version jokapäiväisessä käytössä.

Yhteensopivuus: Pysy ajan tasalla käyttääksesi kaikkia ominaisuuksia

Alkuperäiset AirPodit olivat yhteensopivia puhelimien ja tablettien kanssa, joissa on iOS 10 tai uudempi, Apple Watches, joka käyttää watchOS 3 tai uudempaa, tai Mac, jossa on vähintään macOS Sierra (10.12). Näiden perusvaatimusten tulisi myös olla riittävän hyvät, jotta saisit AirPods 2: n peruskäytön, mutta kaikkien ominaisuuksien käyttämiseen tarvitaan vähintään iOS 13 tai iPadOS.

Koska AirPodit käyttävät Bluetooth-yhteyttä yhteyden muodostamiseen, käytät niitä myös muiden kuin Mac-tietokoneiden ja Android-puhelimien kanssa. Sinulla ei kuitenkaan välttämättä ole pääsyä kaikkiin ominaisuuksiin; esimerkiksi muissa kuin Applen laitteissa ei ole Siriä.

Kuinka kertoa, mikä AirPods-versio sinulla on

Jos olet utelias, mikä sukupolvi AirPodit ovat, voit kokeilla muutamia tapoja löytää mallinumero. Ensin sinun on kuitenkin tiedettävä molempien versioiden mallinumero. Täällä he ovat:

  • AirPodit 1: A1523 tai A1722
  • AirPodit 2: A2032 tai A2031

Nopein (mutta vaikein) tapa löytää AirPod-mallin numero on etsiä itse nappikuulokkeita. Jokaisessa nappikuulokkeessa on malli ja sarjanumero pienellä painatuksella kuulokkeen alla.

Voit myös tarkistaa iPhonen. Avaa iOS 14: ssä ja uudemmissa Asetukset ja valitse Bluetooth. Napauta sitten i -kuvaketta AirPod-laitteiden vieressä ja etsi mallinumero kohdasta Noin.

Siirry aiemmissa iOS-versioissa osoitteeseen asetukset > Kenraali > Noinja napauta sitten AirPod-laitteidesi nimeä. Seuraava näyttö näyttää mallinumeron.