Skip to content

Airport Expressin ja AirPlayn käyttö Sonosin kanssa

19 de maaliskuu de 2021

Sonos on suosittu musiikkialusta, jonka avulla käyttäjät voivat suoratoistaa musiikkia langattomasti koko kodissa Wi-Fi-yhteyden kautta. Tämä tekee musiikin kuuntelusta erittäin kätevää.

Sonosia voidaan käyttää Airplayn kanssa

Vaikka Sonos on käytännöllinen koko talon musiikin toistovaihtoehto, se on suljettu järjestelmä. Se toimii Sonos-merkkisten langattomien kaiuttimien ja komponenttien kanssa, mutta ei ole yhteensopiva muiden monihuoneisten langattomien vaihtoehtojen kanssa, kuten MusicCast, HEOS, Play-Fi tai suoratoisto Bluetoothin kautta.

Jotkin Sonos-tuotteet toimivat Google Homen kanssa.

Pakkauksesta poiketen Sonos ei ole yhteensopiva Apple AirPlayn kanssa. On kuitenkin olemassa tapa, jolla Apple iTunes / Music -fanit voivat suoratoistaa musiikkisisältöä ja kirjastoja ympäri taloa Sonos-järjestelmän avulla. Tämä tapahtuu Apple Airport Expressin kautta siltana AirPlayn ja Sonoksen välillä.

Apple lopetti Apple Airport Expressin huhtikuussa 2018, mutta sitä voi olla saatavana uutena jäljellä olevasta varastosta, samoin kuin kunnostettu tai käytetty tiettyjen verkko- ja laastimyyjien kautta, ja monet ovat edelleen käytössä. Korvaavasta vaihtoehdosta (AirPlay 2), joka ei vaadi Airport Expressin käyttöä tiettyjen Sonos-tuotteiden kanssa, keskustellaan tämän artikkelin lopussa.

Apple AirPort Expressin asettaminen toimimaan Sonoksen kanssa

Airport Expressin lisäksi tarvitset Sonos Play: 5 langattoman kaiuttimen, Sonos CONNECT tai CONNECT: AMP. Tässä on vaiheet saadaksesi Apple Airplayn toimimaan näiden Sonos-tuotteiden kanssa.

 1. Liitä Airport Express verkkovirtaan.

 2. Määritä Apple Airport Express ennen kuin jatkat.

 3. Liitä Airport Expressin analogiset äänilähdöt Sonos Play: 5 -laitteeseen 3,5 mm: n stereoäänikaapelilla tai joko Sonos CONNECT- tai CONNECT: AMP -liitännällä 3,5 mm: n ja RCA: n stereoaudiokaapelilla.

 4. Kun AirPort Express on määritetty ja liitetty fyysisesti yhteensopivaan Sonos-tuotteeseen, asenna Sonos-sovellus MAC-, PC- tai muuhun Sonos-ohjauslaitteeseen.

 5. Siirry Sonos-asetukset-valikkoon ja valitse Huoneen asetukset.

 6. Valitse huoneen asetuksissa huone, johon Airport Express on liitetty määritettyyn Sonos-tuotteeseesi.

 7. Valitse Line-In Source Name -riviltä Käytä AirPlay-laitetta.

 8. Valitse Line-In Source Level -riviltä Level 4 (AirPlay).

 9. Valitse rivillä, joka sanoo Autoplay Room, huone, jossa haluat aloittaa Apple Airplay -toiston automaattisesti, kun tämä vaihtoehto on valittu.

Kun yllä olevat vaiheet on suoritettu, voit tehdä seuraavat toimet:

 • Valitse musiikkivalikosta linja ja valitse huone, johon Apple Airport Express on liitetty Sonos-laitteeseen, jotta voit aloittaa musiikin soittamisen.
 • Siirry iOS-laitteellasi Ohjauskeskukseen, napauta sitten AirPlay ja valitse Apple Airport Express.

Mitä voi ja ei voi tehdä

Kun käytät Apple Airport Express -sillaa, voit suoratoistaa musiikkia, joka on tallennettu tai jota voi käyttää millä tahansa iOS-yhteensopivalla laitteella, Sonosin langattomassa kotijärjestelmässä.

Airport Express on liitettävä vain yhteen yhteensopivaan Sonos-tuotteeseen järjestelmässä – Sonos-verkko huolehtii loput. Jos sinulla on Sonos-tuotteita useissa huoneissa, voit suoratoistaa samaa musiikkia joihinkin tai kaikkiin.

Et voi käyttää AirPlaya lähettämään erilaisia ​​musiikkivalintoja eri huoneisiin, mutta Apple AirPlay -ohjelmaa voidaan käyttää lähettämään yksi valinta yhteen tai useampaan huoneeseen. Toista suoratoistopalvelua olisi käytettävä, jotta eri musiikkivalikoima lähetetään yhteen tai useampaan jäljellä olevaan huoneeseen.

Ota yhteyttä Sonos-tukeen, jos sinulla on muita kysymyksiä Sonosin ja Airport Expressin asennuksesta, vianmäärityksestä tai optimoinnista, koska eri käyttäjillä voi olla erillisiä ongelmia. A

AirPlayn käytön Sonosin kanssa Airport Expressin kautta, jos Sonos-asetuksiin sisältyy Sonos PlayBar, voit myös integroida Apple TV: n mediastreamin sekoitukseen. Tämä ei ole vain loistava tapa käyttää äänen ja videon suoratoistoa televisiossa ja PlayBarissa, mutta voit myös käyttää Apple TV -laitetta musiikin suoratoistoon koko Sonos-järjestelmässäsi.

Kuinka AirPlay 2 muuttaa asioita Applen ja Sonosin välillä

Airport Expressin (vaikka monet ovat edelleen käytössä) lopettamisen ja AirPlay 2: n käyttöönoton myötä Sonos on mukautunut sisällyttämällä suoran pääsyn AirPlay 2 -tukeen Sonos One (2. sukupolvi), Beam, Playbase, Play: 5 (2. sukupolvi). ) ja Sonos Amp -tuotteet. Tämä tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse yhdistää Airport Express -ohjelmaa kaiutinjärjestelmiin päästäksesi Airplay-pohjaiseen musiikkikirjastoon.

Vaikka muut Sonos-tuotteet vaativat Airport Express -yhteyden, jos nämä tuotteet yhdistetään Sonos One-, Beam-, Playbase- ja Play: 5 -käyttöjärjestelmään, joissa on AirPlay 2 -sisältö, ne voivat vastaanottaa musiikkisisältöä ilman Airport Express -palvelua.