Skip to content

Älä heitä sitä Apple-lyijykynää ulos ikkunasta!

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Aiot vain istua iPadin kanssa ja tehdä ideoita seuraavaan loistavaan ideaasi, eikä Apple Pencil toimi. Apple Pencil ei toimi odotetulla tavalla useiden mahdollisten syiden takia.

Apple Pencilin vianmääritysvihjeet ovat enimmäkseen samat lisävarusteen molemmille sukupolville. Olitpa sitten Apple Pencil (1. sukupolvi) tai Apple Pencil (2. sukupolvi), sinun pitäisi pian palauttaa se toimintakuntoon.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Applen lyijykynää (2. sukupolvi) ja Apple-lyijykynää (1. sukupolvi) yhteensopivalla iPadilla.

Tarkista akku

Apple Pencil -laitteen akku on ladattava, jotta lyijykynä toimii.

Voit tarkistaa iPadin akun tilan ja tarkistaa, onko lyijykynäsi ladattu, seuraavasti:

 1. Tarkista Widgetit iPadin näkymässä akun tila. Löydät widgetit Tänään näkymä. Pääset sinne pyyhkäisemällä oikealle Koti lukitusnäyttö tai kun katsot Ilmoitukset.

 2. Katso Paristot widget. Jos et näe widgetiäsi, varmista, että sinulla on Lyijykynä määritetty Bluetoothilla ja Paristot on valittu näkymään tämän päivän näkymässä.

 3. Voit myös tarkistaa akun tilan valitsemalla asetukset > Apple-lyijykynä ja etsit latausta päänäytön yläosasta.

 4. Jos akun arvo on 0%, sinun on ladattava kynä.

  • Lataa Apple Pencil (2. sukupolvi) kiinnittämällä se magneettisesti iPadin sivuun. Bluetooth on oltava päällä, jotta Apple Pencil 2 latautuu.
  • Lataa Apple Pencil (1. sukupolvi) kytkemällä se iPadin salamaliittimeen tai käyttämällä Apple Pencil -laitteen mukana toimitettua USB-virtalähdettä.

  Apple Pencil latautuu nopeasti, joten jos akku oli tyhjä, lataamisen pitäisi saada sinut käyntiin nopeasti.

Vahvista lyijykynän yhteensopivuus iPadin kanssa

Apple Pencil 1. ja 2. sukupolvi toimivat eri iPad-malleilla, joten jos yrität käyttää uutta 2. sukupolven Apple Pencil -laitetta iPadin kanssa, jota aiemmin käytit 1. sukupolven Apple Pencil -laitteella, se ei toimi.

Apple Pencil (1. sukupolvi) -yhteensopivat iPadit

 • iPad (6. ja 7. sukupolvi)
 • 9,7 tuuman iPad Pro
 • 10,5 tuuman iPad Pro
 • 12,9 tuuman iPad Pro (1. tai 2. sukupolvi)
 • iPad mini (5. sukupolvi)
 • iPad Air (3. sukupolvi)

Apple Pencil (2. sukupolvi) -yhteensopivat iPadit

 • 12,9 tuuman iPad Pro (3. ja 4. sukupolvi)
 • 11 tuuman iPad Pro

Varmista, että Bluetooth on päällä

Apple Pencil vaatii Bluetooth-yhteyden iPadiin toimiakseen. Jos Apple Pencil ei näy laiteluettelossa Akku-widgetissä tai akkua ei ole lainkaan, on todennäköistä, että Bluetooth on pois päältä tai se on nollattava. Tarkista tämä seuraavasti:

 1. Napauta iPadilla asetukset.

 2. Napauta Bluetooth. Ota Bluetooth käyttöön napauttamalla vaihtokytkintä, jos se ei ole päällä. Sinun pitäisi nähdä Apple Penci Omat laitteet -osiossa, jos se on yhdistetty iPadiin.

 3. Jos Bluetooth ei käynnisty tai näet pyörivän / lataavan kuvakkeen, käynnistä iPad uudelleen ja yritä uudelleen.

  Tämä on myös erinomainen tapa vianmääritykseen Bluetooth-toimintahäiriöistä.

Bluetoothia ja lyijykynää ei ole yhdistetty

Jos Apple Pencil ei muodosta pariliitosta iPadisi kanssa tai iPad on menettänyt pariliitoksen, Bluetooth-pariliitoksen tekeminen uudelleen voi ratkaista Apple Pencil -ongelman.

 1. Varmista, että iPad on päällä, auki ja Bluetooth on käytössä siirtymällä kohtaan asetukset > Bluetooth. Vaikka näet Apple Pencil -luettelosi, sinun on ehkä muodostettava pariliitos, jos se ei toimi.

 2. Napauta tietokuvaketta (i ympyrässä) vieressä Apple-lyijykynä Bluetooth-asetusnäytössä.

 3. Napauta Unohda tämä laite avautuvassa näytössä.

 4. Vahvista, että haluat iPadin unohtavan kynän ponnahdusikkunaan napauttamalla Unohda laite.

 5. Aseta Apple Pencil (2. sukupolvi) iPadin sivulle magneettisesti. Avaa Apple Pencil (1. sukupolvi) -laite avaamalla Apple Pencil -korkki ja kytkemällä se iPadin salaman porttiin.

 6. A Bluetooth-pariliitospyyntö valintaikkuna saattaa ilmestyä, jolloin valitse Pari, tai pariliitos voi tapahtua automaattisesti, jos lyijykynä on pariliitetty aiemmin. Korjattu Apple-lyijykynä on näkyvissä asetukset > Bluetooth -näyttö.

Lyijykynän kärki on kulunut

Jos Apple Pencil käyttäytyy virheellisesti tai ei ollenkaan, lyijykynän kärki voi olla kulunut. Kärjen vaihtaminen on helppoa.

Vaikka lyijykynän kärjen pitäisi kestää suositeltavaa aikaa, monet omistajat korvaavat ne, kun tunnelma, viimeistely tai toimivuus alkaa heikentyä. Jos pinta tai tuntuma on karkea tai hiekkapaperin kaltainen, vaihda lyijykynän kärki, jotta se ei naarmuta iPadin pintaa.

Vaihda kiertämällä kynän kärki vastapäivään, kunnes se irtoaa, ja asenna uusi kärki kiertämällä kärkeä myötäpäivään, kunnes se tuntuu turvalliselta Apple Pencil -laitteessa.

Jos et kierrä kärkeä kokonaan sisään, Apple Pencil ei toimi oikein tai ollenkaan.

Sovellus ei tue Applen lyijykynää

Kaikki sovellukset eivät tue lyijykynää. Varmista, että Apple Pencil toimii, avaamalla tunnettu tuettu sovellus, kuten Notes. Huomautuksia sovellus on luotettava ja erinomainen valinta lyijykynän testaamiseen, ja sen pitäisi olla aloitusnäytöllä. Jos sinulla ei ole sitä, lataa se.

Aika ottaa yhteyttä Appleen

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vianmääritysvaiheita ja sinulla on edelleen ongelmia, on aika ottaa yhteyttä Appleen. Apple Pencilillä on yhden vuoden rajoitettu takuu. Jos takuu ei enää kata kynääsi, akun huoltokustannukset ovat Applen mukaan 29 dollaria. Voit joko viedä sen paikalliseen Apple Retail Storeen tai soittaa numeroon 1-800-MY-APPLE. Voit myös käydä Applen verkkosivustolla sähköpostin korjaamiseksi tai vaihtamiseksi.