Skip to content

Älä soita Audiblen uusia ääniohjelmien podcasteja

19 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Eksklusiiviset ääniohjelmat eivät ole podcasteja.
  • Audible Plus on 7,95 dollarin kuukausitilaus yksinoikeudella olevalle äänisisällölle eli kaikelle muulle kuin äänikirjoille.
  • Suljetut alustat voivat tuhota todellisen podcast-lähetyksen.

Tappaisiko Audibelin uusi ”alkuperäinen ääniohjelma” -sisältö podcastin? Nämä yksinoikeudet, jotka on lukittu sovelluksiinsa, voivat räjähtää podcasting-maailman.

Amazonin äänikirjayritys tarjoaa nyt tilauksen, joka ei sisällä äänikirjoja. 7,95 dollaria kuukaudessa voit tilata Audible Plus -palvelun, joka antaa sinulle vain podcasteja ja muita alkuperäisiä ääniohjelmia. Tämä merkitsee Amazonin peliä pienelle osalle podcast-markkinoita, jotka ovat punaisia ​​ja kasvavia.

Asia on, että nämä eivät ole podcasteja. Podcastit ovat kuin verkkosivuja – kuka tahansa voi kuunnella mitä tahansa podcastia missä tahansa podcast-sovelluksessa, aivan kuten sinäkin voit tarkastella mitä tahansa verkkosivua missä tahansa selaimessa. Vaikka Audible (ja myös Spotify) saattaa kutsua ääniohjelmiaan ”podcasteiksi”, ne eivät ole.

”Vaarana voi olla, että podcastina syntyneet esitykset muuttuvat käsitteellisesti eri muotoon, joka voidaan käsitellä ja pakata yksinomaisena esityksenä”, Andrea Nepori, podcaster ja italialaisen sanomalehden kirjailija La Stampa, kertoi Lifewirelle viestillä.

Ehtojesi määrittely

Podcast on mikä tahansa ääniohjelma, jonka podcast-sovellus voi ladata automaattisesti. Se siitä. Kulissien takana se käyttää RSS-kutsuttua nimeä, joka on standardi, jonka avulla sovellukset voivat tarkistaa verkkosivustoja uusien artikkeleiden löytämiseksi. RSS tarjoaa uutisia ja podcast-sovelluksia, ja se on avoin standardi, jota kuka tahansa voi käyttää. Tärkeintä on, että vaikka tilaisitkin maksetun podcastin, voit silti kuunnella sitä missä tahansa podcast-sovelluksessa.

”Tarvitsemme uuden nimen podcast-tyyppisille asioille, joilla ei ole syötteitä, jotka on lukittu paywallin taakse, [and] ei voi arkistoida, lainata tai jakaa. ”

Suurin osa podcast-sovelluksista käyttää Applen podcast-hakemistoa, mutta tämä hakemisto on itsessään avoin. Kuka tahansa voi lähettää esityksensä, ja niin kauan kuin se ei sisällä mitään loukkaavaa tai kiusallista, se menee sisään. Vielä tärkeämpää on, että jokainen, joka tekee podcast-sovelluksen, voi käyttää tätä hakemistoa tarjotakseen hakuominaisuuksia.

”Tärkeintä on, että jos teet podcast-soittimen, ainoa asia, jonka sovelluksesi tarvitsee tietää tietystä podcastista, on podcastin RSS-syötteen URL-osoite”, kirjoittaa podcaster ja Apple-asiantuntija John Gruber Daring Fireball -sivustollaan.

Verkot, kuten Audible, Luminary ja Spotify, sallivat käyttäjien kuunnella vain omilla sovelluksillaan.

”Olisiko verkkosivusto” verkkosivusto ”, jos se toimisi vain yhden yrityksen selaimessa?” kirjoittaa Gruber.

Miksi äänet ja Spotify tekevät tämän?

Aina kun soitat kappaleen Spotifyssa, Spotify joutuu maksamaan tekijänoikeuksien omistajalle. Se ei ole paljon rahaa, mutta se kaikki summautuu. Jos vietät sen sijaan aikaa podcastien kuunteluun, se ei maksa Spotifylle mitään. Siksi yksi.

Toiseksi tarjoamalla omaa sisältöään Spotify lukitsee sinut palveluunsa. ”En välitä liikaa Joe Roganin ja Spotifyn välisestä sopimuksesta”, Nepori sanoo, ”koska ne eivät näytä olevan tarpeeksi skaalautuvia, jotta niistä tulisi yleinen sääntö.” Mutta laita tarpeeksi näitä yhteen ja olet lukinnut sinut.

Itse Audible lupaa ”yli 68 000 tuntia sisältöä ja 11 000 + otsikkoa kaikkialta sisältöpektristä”.

Kolmanneksi hallitsemalla kuunteluun käyttämääsi sovellusta yritys voi seurata, mitä kuuntelijat tekevät, kuten näemme hetken kuluttua.

Mitä tämä tarkoittaa kuuntelijoille?

Ensimmäinen ongelma kuuntelijoille on pirstaloituminen. Samoin kuin tarvitset Amazonin Prime Now -sovelluksen yhden ohjelman katseluun ja Netflixin katsomaan toisen ohjelman, et voi enää kuunnella podcasteja yhdessä sovelluksessa.

Tärkeämpi on seurannan ja yksityisyyden kysymys. Toistaiseksi podcastit ovat vastustaneet Internet-mainosalan pahimpia käytäntöjä. Podcastit lasketaan latausten mukaan ja kaikki. Mainokset myydään ladattujen näyttelyiden määrän perusteella. Ei ole mitään keinoa tietää, onko joku edes kuunnellut ladattua ohjelmaa, joka on toiminut hienosti podcastien aloittamisen jälkeen, vuonna 2004.

Mainostajat haluavat tietysti tarkemman seurannan. Jos palvelu ohjaa alustaa, sisältöä ja soitinohjelmistoa, se voi seurata mitä tahansa. Ja tämä johtaa merkittäviin tietosuojaloukkauksiin sinulle, kuuntelijalle.

Aidatut puutarhat ja avoimen podcastingin loppu

Loppujen lopuksi tämä yksinoikeudella olevien ääniesitysten niputtaminen suljettuihin järjestelmiin voi pilata podcastien avoimen, tasa-arvoisen luonteen. Aivan kuten varhainen verkko, podcasting on hienoa, koska kuka tahansa voi tavoittaa suuren yleisön, ja erilaisia ​​ääniä voidaan kuulla. Jos podcasting siirtyy kuratoitujen seinien taakse, yritykset, kuten Spotify ja Amazon, päättävät, mitä voimme kuunnella.

Dave Winer, RSS: n keksijä ja epäilemättä yksi podcastien yhteisluojista, on vähemmän ystävällinen: ”Tarvitsemme uuden nimen podcast-tyyppisille asioille, joilla ei ole syötteitä, lukittu paywallin taakse, ei voida arkistoida, lainata tai jaettu, äläkä luo minkäänlaista tietuetta ”, hän kirjoitti Twitterissä. ”Jotain kuin” umpikujaan valettu ”. Tai ”Business-model-cast”. Tai ’VC-friendly-cast’. ”