Skip to content

Alexa Smart Home -ryhmät eivät toimi oikein? Kokeile näitä korjauksia

20 de maaliskuu de 2021

Kun Amazon Alexan suosio kasvaa, sen käyttö lisääntyy ja ominaisuuksiensa on paljon, myös käyttäjien kohtaamien virheiden määrä kasvaa. Yksi yleisimmistä virheistä, joita käyttäjät kohtaavat, on Alexan älykotiryhmät, jotka eivät toimi.

Älykäs ryhmä on älykkäiden kodinkoneiden kokoelma, joka sisältyy yhteen huoneeseen tai luokkaan koko kodissa; esimerkiksi älykkään kodin ryhmä ”Päämakuuhuone” sisältää kaikki älykkään kodin laitteet päämakuuhuoneessa.

Alexa Smart Home Group -virheiden syitä

Alexa smart home group -virheet voivat ilmetä useilla tavoilla:

 • Ryhmän nimi on jo käytössä.
 • Philips Hue -integraatio on aiheuttanut virheen.
 • Alexa ei löydä laitetta.

Näillä virheillä on taipumus ilmestyä, kun muodostetaan ryhmä tai yritetään suorittaa komentoja Alexan kautta ryhmälle.

Oletuksena Alexa tarjoaa useita vaihtoehtoja älykkäille kotiryhmille, mukaan lukien ruokasali, makuuhuone ja Den. Yksi yleisimmistä virheistä on laitteiden poissulkeminen älykkään kodin ryhmästä. Jos käyttäjä ei sisällä laitetta ryhmään, Alexa ei lähetä sille mitään komentoja, kun ryhmää käytetään.

Laitteiden syöttäminen Alexaan (ja ryhmien luominen) vaatii tarkkuutta. Nimiä ei voida käyttää uudelleen, joten sinun on varmistettava, että laite kuuluu mukana olevaan ryhmään. Mutta vaikka virheesi onkin hieman monimutkaisempi, tämä artikkeli auttaa sinua löytämään syyn ja saamaan Alexa-kotiryhmät toimimaan uudelleen.

Kuinka korjata Amazon Alexa Smart Home Group -virheet

Joissakin tapauksissa Alexa ei löydä laitetta, jolle yrität lähettää komennon. Yleisin syy tähän on päivitys joko Alexaan tai yksittäiseen laitteeseen, joka on aiheuttanut sen irtoamisen. Ensimmäinen vaihe ongelman korjaamisessa on linkittää laite uudelleen.

 1. Varmista, että nimeä ei ole jo käytössä. Jos kohtaat virheilmoituksen siitä, että nimi on jo käytetty, se tarkoittaa, että ryhmälle antamasi tunniste on jo käytössä muualla. Muista, että Alexalla on oletusarvoisesti sisäänrakennettuja huoneita, eikä älykäs kotiryhmä voi jakaa samaa nimeä kuin yksi huoneista.

  Jos kirjoitat saman nimen kuin olemassa oleva ryhmä, sen tulisi valita kyseinen ryhmä luettelosta. Jos sovellus ei tee tätä, selaa vain alaspäin ja etsi se sovelluksestasi. Kun se on valittu, kotiryhmän (ja kaikkien siinä olevien laitteiden) tulisi vastata äänikomentoihin.

 2. Etsi muista älykkäistä laitteista päällekkäisiä nimiä. Amazon Alexa toimii Philips Huen kanssa vain vähän tai ei lainkaan, mutta samalla kun asetat huone- ja ryhmänimet Alexaan, voit tehdä saman myös Philips Hue -sovelluksessa. Toisinaan Hue ja Alexa jakama kaksoisnimi aiheuttaa ongelmia ryhmien kanssa.

  Ratkaisu on yksinkertainen: vaihda yhden ryhmän nimi, jotta ne eivät ole identtiset. Nimeä muuttamalla komennot ovat yksilöllisiä ja erillisiä laitteiden välillä ja välttävät suurimman osan virheistä.

 3. Päivitä Alexa. Monissa tapauksissa nopea laiteohjelmiston tai sovelluksen päivitys ratkaisee ongelman. Tarkista puhelimesi sovelluskaupasta, ettei ole jäänyt väliin Alexa-päivitystä, ja varmista, että fyysinen Echo-laite on kytketty oikein Internetiin automaattisten laiteohjelmistopäivitysten saamiseksi.

 4. Yhdistä laite uudelleen Amazon Echo -laitteeseesi. Jos laite ei reagoi Alexa-tuloon tai Echo ei löydä laitetta, se on ehkä irrotettu järjestelmästä. Aseta laite varmuuskopioimaan ja synkronoi se Echon kanssa.

 5. Varmista, että Alexa-laite on samassa Wi-Fi-alueella kuin muut laitteet. Monet älykkäät kodinkoneet toimivat vain 2,4 GHz: n Wi-Fi-alueella, joten on hyvä varmistaa, että Alexa on myös kyseisellä taajuudella.

  Varmista, että kaikilla liitetyillä laitteilla on sama verkko. Tämä varmistaa, että ne kommunikoivat sujuvasti ja helpottavat laitteiden pitämistä erillään. Esimerkiksi pelikonsolit, kannettavat tietokoneet ja puhelimet voivat käyttää 5 GHz: n taajuutta. Vähemmän laitteita yhdessä verkossa tarkoittaa vähemmän mahdollisuuksia häiriöihin.

 6. Virrankäynnistä Alexasi. Joskus vanha sanonta ”katkaise virta ja kytke se uudelleen” todella toimii, ja se tekee niin tyhjentämällä RAM-muistin kaikesta muistista. Irrota laite 30 sekunniksi ja kytke se takaisin. Muutaman minuutin kuluttua se muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Kun se tapahtuu, yritä perustaa älykäs ryhmä uudelleen.

 7. Odota päivitystä. Niin turhauttavaa kuin se saattaa olla, monet käyttäjät ovat kohdanneet virheitä, joilla ei ole järkeä ja joita ei voida korjata tavallisilla menetelmillä. Nämä johtuivat tavallisesti äskettäisen Amazon-päivityksen esittämästä virheestä. Näissä tapauksissa käyttäjien oli odotettava, kunnes Amazon julkaisi toisen päivityksen tai korjaustiedoston Echolle, joka korjasi ongelman. Onneksi Amazon pyrkii asettamaan nämä korjaustiedostot nopeasti.

 8. Nollaa Alexa. Jos laitteen virransiirto ei toimi, voit suorittaa kovan palautuksen Echo-laitteelle. Etsi Echo-laitteen nollauspainiketta, mutta pidä mielessä, että jokainen sukupolvi sijoittaa painikkeen hieman eri paikkaan. Kun olet suorittanut palautuksen, sinun on annettava sovellus ja asetettava laite uudelleen.

  Harkitse kovaa palautusta ydinvaihtoehdolle. Kun olet suorittanut palautuksen, fyysiseen laitteeseen tallennetut asetukset menetetään, ja sinun on määritettävä se ja synkronoitava kaikki liitetyt laitteet uudelleen.