Skip to content

Aloittelijan opas Mailto-linkkien luomiseen verkkosivustolle

20 de maaliskuu de 2021

Jokaisella verkkosivustolla on ”voitto” – aiottu toiminta, jonka sivuston kävijä tekee. Suurin osa verkkosivustoista tukee useita mahdollisia voittoja. Sivusto voi esimerkiksi antaa sinun tilata sähköpostiuutiskirjeen, rekisteröityä tapahtumaan tai ladata julkaisun. Sähköposti tarjoaa pienikitkaisen yhteydenmuodostustavan, joten sivustosi mailto-linkki antaa loistavan voiton yleiskäyttöön.

Mailto-linkit ovat verkkosivujen linkkejä, jotka viittaavat sähköpostiosoitteeseen. Kun verkkosivuston kävijä napsauttaa yhtä näistä mailto-linkeistä, kyseisen henkilön tietokoneen oletusarvoinen sähköpostiohjelma avautuu ja hän voi lähettää viestin kyseiseen mailto-linkissä määritettyyn sähköpostiosoitteeseen. Monille Windows-käyttäjille nämä linkit avaavat Outlookin ja niillä on sähköposti valmiina ”mailto” -linkkiin lisäämiesi kriteerien perusteella.

Nämä sähköpostilinkit ovat loistava tapa tarjota yhteysvaihtoehto verkkosivustollasi, mutta niihin liittyy joitain haasteita.

Kuinka luoda Mailto-linkki

Jos haluat luoda verkkosivustollesi linkin, joka avaa sähköpostiikkunan, käytä mailto-linkkiä. Esimerkiksi:

<a href=”mailto:[email protected]”>Send me an email</a>

Jos haluat lähettää sähköpostia useampaan kuin yhteen osoitteeseen, erota sähköpostiosoitteet pilkulla. Osoitteen lisäksi, jonka pitäisi vastaanottaa tämä sähköposti, voit myös määrittää postilinkin CC-, BCC- ja aihe-rivillä. Lisää nämä valinnaiset kohteet linkkiin erottamalla ne kysymysmerkillä.

Käytä HTML-koodia välttääksesi mahdolliset virheet HTML-koodissasi % 20 välilyönnin sijaan. Esimerkiksi merkkijono testaa sähköposti tulisi edustaa muodossa testi% 20mail.

Voit esimerkiksi määrittää sähköpostiosoitteen, joka lähetetään kahteen osoitteeseen ja kopioidaan yhteen osoitteeseen ja joka määrittää aiherivin, käyttämällä seuraavaa linkkiä:

<a href=”mailto:[email protected],[email protected][email protected]?subject=test%20email”>send us a message</a>

data-type = ”code”>

Mailto-linkkien haittapuoli

Niin helppoa kuin nämä linkit on lisätä ja niin hyödyllisiä kuin ne voivat olla monille käyttäjille, tällä lähestymistavalla on myös haittoja. Monet roskapostiohjelmat indeksoivat verkkosivustoja, jotka keräävät sähköpostiosoitteita roskapostikampanjoissaan tai mahdollisesti myydä muille, jotka käyttävät näitä sähköposteja tällä tavalla.

Vaikka et saa paljon roskapostia tai sinulla on hyvä roskapostisuodatin yrittää estää tämän tyyppinen ei-toivottu ja ei-toivottu viestintä, saatat silti saada enemmän sähköpostia kuin pystyt käsittelemään. Voit estää tämän tapahtumisen harkitsemalla verkkosivustollasi verkkolomakkeen käyttämistä mailto-linkin sijaan.

Lomakkeiden käyttäminen

Harkitse verkkolomakkeen käyttöä mailto-linkin sijaan. Nämä lomakkeet voivat myös antaa sinulle mahdollisuuden tehdä enemmän tässä viestinnässä, koska voit kysyä tiettyjä kysymyksiä tavalla, jota mailto-linkki ei salli. Vastaamalla kysymyksiisi saatat pystyä lajittelemaan paremmin sähköpostitse lähetetyt ilmoitukset ja vastaamaan kyselyihin tietoisemmin.

Sen lisäksi, että lomakkeella on mahdollisuus kysyä lisää, sillä on myös se etu, että sähköpostiosoitetta ei tulosteta (aina) roskapostittajien sadonkorjuuta varten.