Skip to content

Älykellosi voi seurata univäärääsi

23 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Jotkut älykellot ovat parempia kuin toiset unesi seuraamiseksi, uusi tutkimus löytää.
  • Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että Fitbit Ionic ja Oura Smart Ring saivat korkeimmat pisteet tarkkuudesta.
  • Asiantuntijat sanovat, että puettavat vaatteet eivät vieläkään voi vastata unilaboratorioiden laitteiden tarkkuutta.
Kaikki puettavat vaatteet eivät ole samanlaisia ​​unen seurannassa, tutkijat sanovat. Tarkka tapa mitata unta on laboratoriossa erityislaitteiden avulla. Mutta tutkijat julkaisivat äskettäin tutkimuksen lehdessä Nukkua, joka havaitsi, että useat laitteet, joista yksi Fitbit, lähes samanlainen kuin ammattimaiset valvontalaitteet. Toinen tutkimus julkaistiin Unen luonto ja tiede havaitsi, että Fitbit Ionic ja Oura Smart Ring saivat korkeimmat pisteet tarkkuudesta. Riippumattomat asiantuntijat sanovat, etteivät nämä ole yllättyneitä. ”Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että unen seurannat ovat vain tarkkoja 78% ajasta, kun tunnistetaan uni vs. herätys verrattuna polysomnografiatestien tarjoamaan korkeampaan tarkkuuteen”, unihoitotutkija Wayne Leslie Ross, joka ei ollut mukana tutkimuksissa, sanoi sähköpostissa. haastatella. ”Lisäksi uniseurannan tarkkuus putoaa edelleen noin 38%: iin arvioitaessa kuinka kauan osallistujilla nukahti.”

Garmin seuraa pakettia

Tutkijat, jotka julkaisivat tutkimuksen Nukkua verrattiin neljää puettavaa unenseurantalaitetta (Fatigue Science Readiband, Fitbit Alta HR, Garmin Fenix ​​5S, Garmin Vivosmart 3) ja kolmea ei-puettavaa unenseurantalaitetta (EarlySense Live, ResMed S +, SleepScore Max) laboratorion laitteisiin. Kaikki laitteet, Garminia lukuun ottamatta, toimivat ainakin yhtä hyvin kuin ammattilaisten laitteet. Unen luonto ja tiede Artikkelissa väitetään, että Fitbit Ionic ja Oura Smart Ring olivat tarkimpia testatuista laitteista verrattuna ammattimaisiin unenvalvontalaitteisiin. Apple Watch -sarja 3 ja Garmin Vivosmart 4 olivat tutkimuksen huonoin suorituskyky. ”Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että unen seurantalaitteet ovat tarkkoja vain 78% ajasta tunnistettaessa unta ja herätystä.”

Analysoimme kuinka nukkumme

Uni on kriittinen terveydelle, sanoi tekoälyä terveystilojen analysointiin käyttävän yrityksen, EnsoDatan toimitusjohtaja ja perustaja Chris Fernandez. ”Ihmiset viettävät kolmanneksen ja neljänneksen elämästään unessa, mutta vasta äskettäin aloimme tutkia unen syvällisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen ja onnellisuuteen”, hän sanoi. ”Unella on koko elämän keskipisteessä tärkeä rooli tärkeimpien terveystulosten määrittelyssä. Uni vaikuttaa hyvinvointiin kaikkialla fyysisestä terveydestä mielenterveyteen. Koska elämänlaatumme on niin suuri tekijä, on kriittistä, että ihmiset nukkua parasta laatua – ja on yllättävää huomata, kuinka harvinaista tämä todella tapahtuu. ” ”Älykellot ovat loistava tapa seurata lepotilaa, askeleita ja sykettä automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä paljon alkuasetusten lisäksi.” Vaikka puettavat vaatteet eivät aina ole 100-prosenttisesti tarkkoja, ”ne voivat olla hyödyllisiä analysoitaessa pitkäaikaisia ​​unihäiriöitäsi pitkän ajanjakson aikana”, tohtori Pietro Luca Ratti, australialaisen WhatASleep-yrityksen uniasiantuntija, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Nukkumismallien seuraaminen muistin avulla on vaikeaa. Yöt alkavat sekoittua, etkä saa tarkkaa kuvaa tärkeistä asioista unessa.” Ratti ehdottaa myös unilokin käyttämistä unesi seuraamiseen. ”Mitä ikinä käytätkin, on tärkeää tehdä se joka ilta ja tehdä se pitkään, ennen kuin teet mitään päätöksiä tai analysoitavia asioita”, hän sanoi.

Parempi seuranta, parempi uni

Lyhennä näyttöaikaa parempaan uneen, neuvoi Optimale-lääketieteellinen johtaja Chris Airey sähköpostihaastattelussa. ”Mitä vähemmän sinun täytyy ajatella ja mitä vähemmän sinun täytyy katsoa sinistä valoa säteileviä näyttöjä, sitä parempi”, hän lisäsi. ”Jos joudut hämmentämään puhelimesi nukkumisranneketta, sinulla voi olla vaikeuksia nukahtaa sinisen valon ja jopa uuden tottumuksen aiheuttaman stressin takia. Älykellot ovat hieno tapa seurata automaattisesti unta, askelia ja sykettä ilman tarvetta. tehdä paljon alkuasetusten lisäksi. ”

nainen sängyssä koskettaa puhelinta herätyskellon vieressä

Paras tapa seurata unta kotona on käyttää älykästä patjaa ja unenseurantakoteloa, unitieteen valmentaja Alex Savy sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Tällainen lähestymistapa johtaisi koko kehon seurantaan ja laajempaan analyysiin unestasi”, hän lisäsi. ”En usko, että älykello voi korvata unilaboratoriota. Anturit, joita nykyaikaiset puettavat tarvikkeet käyttävät, ovat melko kehittyneitä, mutta eivät silti voi taata samaa tarkkuutta kuin saatat unilaboratoriossa.” Kaikkien uni näyttää pahenevan pandemian aikana. Saattaa olla syytä kääntyä älykellon puoleen selvittääkseen, mitä tapahtuu. Älä vain odota, että puettavaasi antaa sinulle hyödyllisimmät tulokset.