Skip to content

Apple Watch ei käynnisty? Ei ongelmaa!

20 de maaliskuu de 2021

Jos Apple Watch ei käynnisty, ongelman voi aiheuttaa muutama ongelma. Pimeä näyttö ei tarkoita katastrofia.

Suurin osa näistä ongelmista voidaan ratkaista melko nopeasti, vaikka olet jo kokeillut Apple Watchin lataamista yön yli. Ellei kello ole tyhjentynyt kokonaan, sinun pitäisi pystyä käynnistämään Apple Watch vain muutamassa minuutissa yksinkertaisten ohjeiden mukaisesti.

Käynnistä Apple Watch kovalla uudelleenkäynnistyksellä

Yleisin syy Apple Watchin näytön pimenemiseen ja kellon reagoimattomuuteen ovat akkukysymykset, mutta ellet ole käyttänyt Apple Watchia koko päivän, ensimmäinen suoritettava vianmääritysvaihe on kova uudelleenkäynnistys. Loppujen lopuksi emme halua odottaa puoli tuntia tai enemmän kellon latautumista, jos se ei ole ongelma.

Apple Watchilla saattaa olla kokenut ohjelmisto-ongelma tai olet yksinkertaisesti käynnistänyt tilan, joka aiheutti Kellon pimeyden. Kova uudelleenkäynnistys pakottaa laitteen sammumaan, jolloin voimme sitten käynnistää Apple Watchin. Tämän pitäisi ratkaista melkein kaikki ongelmat paitsi tyhjä akku.

 1. Ensimmäinen, pidä molemmat Apple Watchin kruunu, joka on kiekko, joka pyörii sivulla, ja pieni painike kruunun alapuolella.

 2. Jatkaa pidä molempia painikkeita alhaalla kunnes näet Apple-logon näytöllä, mikä tarkoittaa, että Apple Watch käynnistyy uudelleen.

 3. Kellon pitäisi käynnistyä uudelleen 10 sekunnin kuluessa, mutta pidä molempia painikkeita alhaalla vähintään 30 sekuntia ennen luopumista kovasta uudelleenkäynnistyksestä. Joissakin harvoissa tapauksissa uudelleenkäynnistyminen voi kestää jopa 30 sekuntia.

Jos Apple Watch käynnistyy, sinun pitäisi olla asetettu. Jos Apple Watch kuitenkin jatkuvasti jäätyy ja vain aika näkyy, kun napsautat kruunua, ohita ohjeet tämän ongelman korjaamiseen.

Jos Apple Watch ei käynnisty, lataa se!

Tämä saattaa kuulostaa vaivattomalta, mutta se, että luulet lataavan kelloasi, ei tarkoita, että lataat sitä todella. Jos Apple Watch sammuu päivän lopussa, se on todennäköisesti akkuongelma. Mutta jos sinulla on ongelmia aamulla tai iltapäivällä, Apple Watch ei ehkä yksinkertaisesti saa tarpeeksi akkua latauksen aikana.

 • Tarkista Apple Watchin alaosasta, ettei kelloon ole jäänyt muovikelmua. Apple Watch käyttää induktiota virran kytkemiseen, kun istuu latausalustalla, ja mikä tahansa kellon pohjaan juuttunut voi aiheuttaa ongelmia.
 • Varmista, että latausasema on todella kytketty pistorasiaan. Tämä kuulostaa yksinkertaiselta, mutta joku saattaa irrottaa latausaseman pistorasiasta käyttääksesi hiustenkuivaajaa tai muuta laitetta, ja on helppo unohtaa liittää seinä takaisin seinään!
 • Tarkasta kaapeli varmistaaksesi, ettei siinä ole viiltoja, kuluneita kohtia tai muita vaurioita. Jos jollakin muulla kotitaloudessa on myös Apple Watch, voit tarkistaa kellonsa avulla ja varmistaa, että latausasema syöttää virtaa oikein. Kellon näytössä näkyy virtakuvake (salama), kun se latautuu.

Tarkista näytön verhon Apple Watch -asetukset

Apple Watchin näyttö voidaan sammuttaa myös Screen Curtain -nimisen helppokäyttötoiminnon avulla. Tämä ominaisuus on osa näkövammaisille tarkoitettua VoiceOver-apua, ja sen avulla kelloa voidaan käyttää äänellä eikä näköllä. Jos olet suorittanut kovan uudelleenkäynnistyksen, ladannut puhelimesi ja tarkastanut latausaseman turhaan, tarkista Apple Watch -asetukset varmistaaksesi, että VoiceOver on pois päältä. Älä huoli, et tarvitse kelloasi tähän!

 1. Käynnistä Watch-sovellus iPhonessa, jonka olet muodostanut pariliitoksen Apple Watchin kanssa.

 2. Napauta Kelloni alareunassa, jos et ole vielä Oma katselu -näytössä.

 3. Selaa alaspäin ja valitse Kenraali.

 4. Napauta Esteettömyys.

 5. VoiceOver on ensimmäinen asetus. Jos se on päällä, napauta Selostus ja napauta sitten virtakytkintä kytkeäksesi toiminnon pois päältä. Kun VoiceOver kytketään pois päältä, myös näytön verho sammuu automaattisesti.

Onko Apple Watch jäädytetty näyttämässä juuri aikaa?

Apple Watchilla on virransäästötila, joka on samanlainen kuin iPhonen vähän virtaa käyttävä tila, paitsi että se on jopa äärimmäisempi kuin iPhonen versio. Virravaratilassa Apple Watch sammuttaa melkein kaikki toiminnot ja näyttö pimenee kokonaan. Kun painat kruunupainiketta, kello näyttää nopeasti ajan, ennen kuin se pimenee uudelleen.

Jotta voit poistua tehoreservitilasta, sinun on käynnistettävä kello uudelleen. Voit tehdä tämän pitämällä sivupainiketta (ei kruunua) painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin. Jos tämä ei auta, yritä uudelleenkäynnistää pitämällä sekä kruunua että sivupainiketta painettuna.

Kuinka tehoreservitila aktivoidaan? Apple Watch pyytää sinua, jos akkuvirrasi on 10%, mikä helpottaa virransäästötilan kytkemistä vahingossa päälle. Voit ottaa sen käyttöön myös napauttamalla akkukuvaketta Apple Watchin ohjauspaneelissa.