Skip to content

Apple Watch ei muodosta pariliitosta? Ei ongelmaa!

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

IPhone käyttää Bluetooth-yhteyttä ja Wi-Fi-yhteyttä kommunikoimaan Apple Watchin kanssa, ja ongelma jommassakummassa näistä voi aiheuttaa yhteyden katkaisemiseen. Jos Apple Watch ei muodosta yhteyttä iPhoneen, on olemassa muutama yksinkertainen vianmääritysvaihe, joka parantaa useimmat ongelmat ja saa Apple Watchin pariksi hetkessä.

Apple Watch vaatii vähintään iPhone 6/6 Plus -mallin tai uudemman. Apple Watch ei toimi iPad- tai Android-pohjaisten laitteiden kanssa.

Tarkista Apple Watchin yhteys

Ensimmäinen asia, joka meidän pitäisi tehdä, on varmistaa, että Apple Watch on irrotettu iPhonesta. Apple Watchin kanssa voi olla ongelma, joka jäljittelee sitä, että sitä ei ole yhdistetty iPhoneen.

Voit tarkistaa kellosi yhteyden tilan pyyhkäisemällä ylös Apple Watch -näyttöön kellotaulun näytöllä. Tämä tuo esiin Apple Watchin ohjauskeskuksen, joka sen lisäksi, että siinä on paljon upeita pikavalintoja, näyttää kellon yhteyden tilan vasemmassa yläkulmassa.

 • A vihreä kuvake, joka näyttää iPhonelta tarkoittaa, että Apple Watch on yhdistetty iPhoneen. Jos sinulla on ongelmia, se ei johdu siitä, että Apple Watch on muodostanut laiteparin puhelimesta.
 • A sininen Wi-Fi-symboli tarkoittaa, että Apple Watch on kytketty Wi-Fi-verkkoon. Tämä Wi-Fi-symboli on sama kuin ohjauspaneelin ensimmäinen painike, joka on korostettava sinisellä. Voit napauttaa tätä painiketta sammuttaaksesi Wi-Fi-yhteyden Apple Watchissa, mikä pakottaa Apple Watchin yrittämään muodostaa pariliitoksen iPhonen kanssa. Varmista, että iPhone on lähellä. Jos Watch ei muodosta pariliitosta, jatka näiden vianmääritysvaiheiden kanssa.
 • A punainen kuvake, joka näyttää iPhonelta tarkoittaa, että Apple Watch on irrotettu iPhonesta. Varmista, että iPhone on henkilösi tai lähelläsi. Jos pääset tarpeeksi kauas, iPhonella voi olla ongelmia yhteyden muodostamiseen Apple Watchiin.

Varmista, että asetukset eivät estä Apple Watchin pariliitosta

Se ei aina ole ohjelmistovirhe tai laitteistovika, joka aiheuttaa Apple Watchin pariliitoksen iPhonesta. Apple Watch, joka ei muodosta yhteyttä iPhoneen, voi johtua jotain yksinkertaista kuin kellon tai puhelimen asetus, joten tarkastelemme muutamia näistä, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

 • Lentotila Apple Watchissa – Lentokonetila sulkee kaiken viestinnän, johon sisältyy Apple Watchin pariliitos iPhonen kanssa. Avaa Apple Watchin ohjauspaneeli liu’uttamalla ylös kellotaulun näytöllä. Jos lentokonetila on päällä, ohjauspaneelin yläosassa oleva lentokonepainike korostetaan oranssilla. Poista lentokonetila käytöstä napauttamalla sitä. Apple Watchin tulisi muodostaa yhteys pian sen sammuttamisen jälkeen.
 • Lentokonetila iPhonessa – Tämä toimii samalla tavalla kuin kellossa; se estää kaiken viestinnän. Pääset iPhonen ohjauspaneeliin pyyhkäisemällä ylöspäin iPhonen näytön alareunasta, jossa kehys kohtaa näytön reunan. Lentokonetilan painike on näytön oikeassa yläkulmassa, ja kuten kellossa, se korostetaan oranssilla, jos se aktivoidaan.
 • Bluetooth iPhonessa – Bluetooth on välttämätön iPhonen ja Apple Watchin pariliitoksen muodostamiseksi. Voit myös tarkistaa Bluetooth-asetukset iPhonen ohjauspaneelin kautta. Bluetooth on samalla neliöllä kuin Lentokonetila neliön oikeassa alakulmassa (iPhonen ohjauskeskuksessa). Jos se ei ole käytössä, Bluetooth-painike korostetaan valkoisella. Napauta sitä kytkeäksesi sen takaisin päälle, ja Apple Watchin pitäisi muodostaa pari hetkessä.

Käynnistä iPhone uudelleen, jos Apple Watch ei muodosta pariliitosta

Nyt kun olemme tarkistaneet joitain perusasetuksia, palataan kirjan vanhimpaan vianmääritysvaiheeseen: laitteen uudelleenkäynnistys. Jos Apple Watch ei muodosta pariliitosta, yhtälön iPhone-puolella voi olla hyvin ongelma. Nopea uudelleenkäynnistys voi auttaa sinua palaamaan toimintaan nopeasti.

 1. Pidä iPhonen nukkumispainiketta painettuna, kunnes liu’uta virran katkaisemiseksi -painike tulee näkyviin. (Vaihtoehtoisesti voit käynnistää Asetukset-sovelluksen ja valita Kenraali ja valitse sitten Sammuttaa yleisten asetusten alareunasta).

 2. Kun olet siirtänyt painiketta oikealle, iPhone sammuu.

 3. Kun se on ollut pois päältä muutaman sekunnin ajan, pidä Sleep / Wake-painiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näyttöön.

 4. Kun iPhone on käynnistynyt, tarkista Apple Watch -yhteytesi.

Käynnistä Apple Watch uudelleen, jos se ei vieläkään muodosta pariliitosta

Vaikka voit tehdä nämä kaksi vaihetta missä tahansa järjestyksessä, on yleensä parempi käynnistää iPhone uudelleen ja käynnistää sitten Apple Watch uudelleen. Tämä auttaa varmistamaan, ettei iPhonessa ole viipyviä ongelmia, kun kello käynnistyy.

 1. Pidä ensin Apple Watchin nappia painettuna kruunun alapuolella.

 2. Liu’uta pyydettäessä Virta pois -painiketta oikealla.

 3. Kun näyttö on pimeä muutaman sekunnin ajan, käynnistä Apple Watch uudelleen napsauttamalla digitaalikruunua. Apple-logon pitäisi näkyä välittömästi näytöllä. Jos ei, odota vielä muutama sekunti ja napsauta painiketta uudelleen.

Laitteiden uudelleenkäynnistyksen pitäisi ratkaista suurin osa ongelmista, kun Apple Watch ei muodosta pariliitosta. Jos sinulla on edelleen ongelmia, on aika sukeltaa syvempiin vianmääritysvaiheisiin.

Tarkista iPhonen käyttöjärjestelmä päivitysten varalta

On hyvä varmistaa, että käytät iPhonen käyttöjärjestelmän uusinta versiota, varsinkin ennen vianmääritysvaiheita, jotka edellyttävät tietojen poistamista laitteesta.

Voit tarkistaa iOS-version käynnistämällä iPhonen asetussovelluksen valitsemalla Kenraali ja napauttamalla Ohjelmistopäivitys. Sinua pyydetään Lataa ja asenna jos käytettävissä on uudempi iOS-versio.

Valitettavasti et voi tarkistaa WatchOS-versiota, kun Apple Watchia ei ole liitetty iPhoneen.

Tyhjennä iPhonen verkkoasetukset

IPhone tallentaa tietoja kaikista yhdistävistä verkoista, jotta yhteyden muodostaminen olisi sujuvampaa. On myös mahdollista, että nämä tiedot vioittuvat, mikä voi estää iPhonea muodostamasta yhteyttä Apple Watchiin. Näiden tietojen palauttaminen tarkoittaa, että joudut ehkä kirjautumaan sisään kotisi Wi-Fi-verkkoon uudelleen, joten valmistaudu varmistamalla, että salasana on käytettävissäsi.

 1. Käynnistä iPhone asetukset sovellus.

 2. Valitse Kenraali.

 3. Selaa alaspäin ja valitse Nollaa yleisistä asetuksista.

 4. Napauta Nollaa verkkoasetukset. Sinua saatetaan pyytää antamaan salasanasi vahvistamaan pyyntösi.

Apple Watchini ei muodosta pariliitosta: mitä seuraavaksi?

Etkö vieläkään muodosta yhteyttä? Tämä viimeinen vaihe on Apple Watchin nollaaminen, mikä johtaa siihen, että Apple Watchissa olevat tiedot, joita ei ole varmuuskopioitu, menetetään. Siksi tallennamme sen viimeiseksi. Sinun pitäisi kuitenkin pystyä palauttamaan suurin osa Apple Watchin tiedoista viimeisimmästä varmuuskopiosta Apple Watchin ja iPhonen pariliitoksen purkamisen ja sitten pariliitoksen muodostamisen jälkeen.

Pariliitoksen purkaminen poistaa kaikki Apple Watchin tiedot. Kun olet valmis, määrität Apple Watchin samalla tavalla kuin teit, kun sait sen pakkauksesta. Tämän vaiheen pitäisi ratkaista suurin osa ongelmista.

Apple Watchissa:

 1. Käynnistä asetukset sovellus.

 2. Valita Kenraali.

 3. Napauta Nollaa.

 4. Valitse Poista kaikki sisältö ja asetukset.

IPhonessa:

 1. Käynnistä Apple Watch -sovellus.

 2. Valitse Kelloni välilehti näytön alareunassa.

 3. Valitse kellosi näytön yläreunasta.

 4. Napauta Tiedot -painiketta kellon vieressä. Se on painike, jossa on pieni ”i”ja ympyrä sen ympärillä.

 5. Valita Poista Apple Watchin pariliitos ja vahvista napauttamalla sitten uudelleen.

Jos sinulla on edelleen ongelmia Apple Watchin yhdistämisessä iPhoneen näiden vaiheiden jälkeen, on aika ottaa yhteyttä Apple-tukeen. Applen tukipuhelinnumero on 800-692-7753. Voit myös suunnitella tapaamisen Genius-baarissa missä tahansa Applen vähittäismyyntipaikassa.