Skip to content

Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) 2021: Ilmoitukset, uutiset ja paljon muuta

27 de kesäkuu de 2021

Apple Worldwide Developer’s Conference on vuosittainen tapahtuma, jossa ohjelmistokehittäjät ovat yhteydessä insinööreihin, jotka kuvittelevat ja rakentavat Applen tuotteita, palveluja ja ohjelmistoja. WWDC 2021 oli tapahtuman viimeisin versio.

Milloin WWDC 2021 oli?

WWDC 2021 pidettiin kesäkuun ensimmäinen kokonainen viikko: 7. – 11. kesäkuuta 2021. Pääpuheenvuoro alkoi klo 10.00 PT / 13.00 ET. Tapahtuma pidettiin käytännössä ilman perinteistä henkilökohtaista konferenssimurskaa.

Kuinka rekisteröidä ja käydä WWDC: ssä

Maailmanlaajuinen kehittäjien konferenssi (WWDC) on aina vapaa osallistua, ja tapahtuman ilmainen suoratoisto suoraan Applen verkkosivustolta. WWDC 2022 on seuraava kerta, kun voit osallistua tapahtumaan.

Mitä me tiedämme toistaiseksi

Kuten odotettiin, ohjelmistojulkaisut olivat vuoden 2021 tapahtuman tähti. Tässä on joitain merkittävimpiä:

iOS 15

Jotta FaceTimesta tulisi kattavampi ja realistisempi, lisätään uusia ominaisuuksia, kuten spatiaalinen ääni, pystytila ​​ja jopa mikrofonin äänieristys. Lisäksi, kuten muissakin puhelinkokoussovelluksissa, kuten Google Meet ja Zoom, FaceTime antaa sinun lähettää etukäteen linkkejä, joita voidaan käyttää jopa muissa käyttöjärjestelmissä. Uusi ominaisuus SharePlay antaa sinun katsella elokuvia, kuunnella ääntä ja jakaa näytön ystäviesi kanssa FaceTime-puheluiden aikana. Toistaiseksi Disney +, Hulu, HBO Max, TikTok ja NBA ovat vain muutamia sovelluksista, jotka ovat ilmoittautuneet yhteistyöhön. Jaettu kanssasi on uusi ominaisuus, joka tallentaa muilta saamiasi linkkejä, jotta voit palata niihin myöhemmin. Se toimii Safarin, Apple Musicin, Apple Newsin ja muiden sovellusten kanssa. Siellä on uusi ”tarkennustila”, jonka voit ottaa käyttöön jakamaan tilasi muiden kanssa, jotta he näkevät, ettet halua häiritäsi. Se voi myös piilottaa ilmoitukset sovelluksista, joiden et halua häiritsevän sinua.

iPadOS 15

Jos kaikki iPadisi sovellukset ovat hukkua, mukautetut widgetit auttavat järjestämään ne kaikkeen viihteestä ja valokuvista muistiinpanoihin ja tiedostojen jakamiseen. Lisäksi App-kirjasto tulee iPadiin ja auttaa sinua poistamaan (tai piilottamaan) kaikki iPadin aloitusnäytöt Apple ilmoitti ottavansa uuden särön monitoimiominaisuudessaan, jonka avulla voit avata kaksi sovellusta yhdellä näytöllä ja vaihtaa nopeasti välillä kaksi, mikä mahdollistaa nopeamman luovuuden.

watchOS 8

Uusi kello-ohjelmisto sisältää uuden kellotaulun, jonka voit mukauttaa valokuvalla pystytilassa. Hengitä -sovellus päivitetään sisällyttämään lyhyt hengitys- ja rentoutusharjoitus. Siellä on myös uusi Mindfulness-sovellus, joka palvelee inspiroivia lainauksia ja lauseita, joita kutsutaan heijastuksiksi, kun tarvitset motivaatiota.

macOS Monterey

Uuden käyttöjärjestelmän, Mac OS Monterey, avulla voit jakaa yhden näppäimistön ja hiiren kahden Macin välillä tai Macin ja iPadin välillä Universal Control -ominaisuuden avulla.

Yksityisyys

Apple parantaa myös yksityisyyden suojaa Apple Mailissa. Se piilottaa IP-osoitteesi ja sijaintisi eikä salli lähettäjien nähdä, oletko avannut sähköpostin vai ei.

Uusimmat uutiset Applesta

Vaikka voit aina lukea uusimmat teknologiauutiset Lifewiresta, tässä on joitain mielenkiinnon kohteita, joihin Apple liittyy erityisesti.