Skip to content

Ärsytätkö viesteissäsi olevia sovelluksia? Päästä niistä eroon!

19 de maaliskuu de 2021

IPhonen tai iPadin iMessage-sovelluksen vetolaatikko antaa sinulle nopean pääsyn asioihin, joita haluat käyttää tekstin lähettämisen aikana, kuten GIF-tiedostoja, musiikkia, sijaintiasi, pelejä ja Apple Payta. Jos kuitenkin haluat käyttää vain Viestit-sovellusta tekstien lähettämiseen, piilota sovelluslaatikko tai mukauta siinä näkyvät sovellukset.

Nämä ohjeet koskevat iOS 11: ää ja uudempia kaikissa iPhone- ja iPad-malleissa.

Voinko poistaa sovelluslaatikon?

Et voi poistaa iMessage-sovelluksen laatikkoa kokonaan tai poistaa sitä puhelimesta tai tabletista. Kaikki mitä voit tehdä, on minimoida se, jotta et näe sitä joka kerta, kun lähetät tekstiviestin, tai mukauta sitä niin, että se on vähemmän sekava tai sopii paremmin siihen, mihin haluat käyttää sitä.

Esimerkiksi, jos et halua urheilusovelluksia sovelluksen vetolaatikkoon tai sääkuvakkeet syrjäyttävät pelit, joita haluat pelata iMessage-yhteystietojesi kanssa, piilota nämä iMessage-sovellukset sovelluslaatikosta.

Sovelluksen poistaminen laitteestasi edellyttää eri prosessia. Sama pätee sovelluksen piilottamiseen. Nämä vaiheet koskevat vain sovellusten piilottamista iMessage-sovelluksen vetolaatikosta, ei aloitusnäytössä.

IMessage -sovelluksen piilottaminen

Tämä on helpoin tapa poistaa iMessage-sovelluksen laatikko. Sen piilottaminen minimoi sen, jotta et vahingossa napauta mitään sovelluksen laatikon kuvaketta.

Piilota sovelluksen laatikko iPhonessa tai iPadissa avaamalla olemassa oleva tai uusi viesti ja napauttamalla sitten A -painiketta tekstiruudun vasemmalla puolella.

Jos kosketat sovellusta vahingossa sovelluslaatikosta, näytön alaosaan tulee ikkuna. Napauta A -painiketta sulkeaksesi tämän sovellusikkunan, mutta ei sovelluksen laatikkoa. Piilota sovelluksen laatikko napauttamalla painiketta, kun sovellusta ei näytetä.

IMessage-sovellusten piilottaminen

Etkö halua piilottaa iMessage-sovelluksen laatikkoa kokonaan? Voit puhdistaa näytettävät sovellukset mukauttamalla sovelluksen vetolaatikkoa.

 1. Avaa Viestit-sovelluksessa joko nykyinen tai uusi viesti.

 2. Selaa kokonaan oikealle pyyhkäisemällä sovelluksen laatikkoa oikealta vasemmalle.

 3. Valitse kolmen pisteen valikko. Sovellusten katselutavasta riippuen se saattaa sanoa Lisää.

 4. Napauta Muokata.

 5. Valitse punainen miinuspainike sovelluksen vieressä ja napauta sitten Poista suosikeista Poista se suosikkiluettelostasi. Tämä luettelo sisältää sovellukset, jotka näkyvät ensin sovelluslaatikossa, joten tämä piilottaa iMessage-sovelluksen laatikon ensimmäisistä sovelluksista.

  IMessagesta poistettujen sovellusten poistaminen Suosikit poista ne tältä alueelta miinuspainikkeella ja napauta sitten vihreää painiketta.

  Voit järjestää iMessage-sovelluksesi uudelleen tältä näytöltä napauttamalla suosikkisovelluksen vieressä olevaa kolmen rivin painiketta ja vetämällä sen haluamaasi paikkaan. Yläosassa olevat sovellukset näkyvät ensin sovelluslaatikossa.

 6. Voit piilottaa sovelluksen näkymästä iMessage-sovelluksen vetolaatikossa siirtymällä kohtaan Lisää sovelluksia -osassa ja valitse vihreä painike sovelluksen vieressä.

 7. Napauta Tehty tallentaa sovelluksen laatikkomuutokset ja napauta sitten Tehty uudelleen poistuaksesi sovelluksen laatikon asetuksista ja palataksesi Viestit-kohtaan.