Skip to content

Asennetun Windows Service Packin tai päivityksen löytäminen

13 de heinäkuu de 2021

Windows-huoltopaketit ja muut päivitykset parantavat Windowsin vakautta ja joskus toiminnallisuutta. Viimeisimpien päivitysten asentaminen varmistaa, että Windows ja Windowsissa käyttämäsi ohjelmisto toimivat hyvin ja ovat suojattuja haitallisilta hyökkäyksiltä. Ohjauspaneelin kautta näet, mikä Service Pack tai tärkein päivitys olet asentanut useimpiin Windows-versioihin. Näiden tietojen tarkasteleminen riippuu kuitenkin käyttöjärjestelmästäsi. Aloita määrittämällä Windows-versiosi, jotta tiedät, mitä vaiheita seuraa alla. Jos käytät Windows 10- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmää, huomaat, että sinulla ei ole Service Pack -pakettia asennettuna. Tämä johtuu siitä, että näillä Windows-versioilla Microsoft julkaisee päivityksiä jatkuvasti pieninä paloina harvojen, suurten pakettien sijaan, kuten vanhempien Windows-versioiden tapauksessa. Voit aina asentaa uusimman Windows-huoltopaketin tai päivittää sen automaattisesti Windowsin päivityksen kautta. Tai jos tarvitset Service Pack -paketin Windows 7: lle tai aiemmille Windows-versioille, voit tehdä sen manuaalisesti seuraamalla uusimpien Microsoft Windows -palvelupakettien ja -päivitysten linkkejä.

Windows 10

Löydät perustiedot Windows 10: stä Ohjauspaneelin Järjestelmä-osiosta, mutta Windows 10: n tietty versionumero löytyy Asetuksista:

  1. Avaa Asetukset Windows 10: ssä painamalla Windows-näppäin + I näppäinyhdistelmä. Se on iso kirjain ”i” eikä ”L”.

  2. Valitse Järjestelmä kun Windowsin asetukset näyttö avautuu.

  3. Valita Noin vasemmasta ruudusta alaosassa.

  4. Asentamasi Windows 10: n tärkein päivitys näkyy Versio linja.

Nopeampi tapa löytää Windows 10 -versionumero on kirjoittamalla Winver komento komentokehotteessa tai Suorita-valintaikkunassa. Windows 10 -päivitykset voidaan asentaa helposti Windows Update -palvelun kautta.

Windows 8, 7, Vista ja XP

Ohjauspaneelin järjestelmäalueesta löydät tietoja Windows 8: sta, Windows 7: stä, Windows Vistasta ja Windows XP: stä.

Windows 8 -versiotiedot

  1. Avaa Ohjauspaneeli. Nopein tapa avata Ohjauspaneeli Windows 8: ssa on valita se Virrankäyttäjä-valikosta (Windows-näppäin + X). Muissa Windows-versioissa avaa Käynnistä-valikko ja valitse Ohjauspaneeli.

  2. Valitse Järjestelmä ja turvallisuus (8 ja 7), Järjestelmä ja ylläpito (Vista) tai suorituskyky ja ylläpito (XP). Et näe tätä vaihtoehtoa, jos tarkastelet Ohjauspaneelia suurissa kuvakkeissa, pienissä kuvakkeissa tai klassisissa näkymissä. Valitse sen sijaan Järjestelmä ja siirry sitten vaiheeseen 4.

  3. Valita Järjestelmä.

  4. Järjestelmä-ikkunan yläosassa Windows-versio -osio on Windowsin tärkein päivitysversio tai Service Pack -taso. Windows XP: ssä Kenraali -välilehdellä, etsi huoltopaketin tiedot ylhäältä, kohdasta Järjestelmä.

Muistettavaa

Jos käytössäsi on edelleen Windows 8 tai Windows 8.1, on suositeltavaa päivittää uusimpaan Windows 8 -versioon Windows Update -palvelun kautta. Jos et halua, että uusin Windows 8 -versio asennetaan automaattisesti, voit sen sijaan ladata Windows 8.1 -päivityksen manuaalisesti. Sama pätee Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmiin: Windows 7 SP1, Vista SP2 ja XP SP3 ovat viimeisimmät tärkeimmät päivitykset kyseisille käyttöjärjestelmille, joten päivitä niihin, jos et vielä ole. Jos sinulla ei ole uusinta päivitystä asennettuna tai sinulla ei ole Service Pack -pakettia asennettuna, tee se niin pian kuin mahdollista. Voit asentaa nämä päivitykset automaattisesti Windows Updatesta tai manuaalisesti lataamalla ja asentamalla ne.