Skip to content

Aux-tulot vs. USB-liitännät

20 de maaliskuu de 2021

Useimmissa puhelimissa ja mediasoittimissa on sekä USB- että apulähdöt, joita kutsutaan joskus aux- tai kuulokeliittimiksi. Molemmat toimittavat musiikkia puhelimesta autoon tai kotistereoon, mutta ne eroavat toisistaan ​​sen mukaan, miten ne toimivat. Verrattiin näitä kahta, jotta voit tehdä sinulle parhaan valinnan.

Yleiset havainnot

USB
 • Ei yhtä yleinen tai yleinen kuin aux-tulot.

 • Turvallisempi ja mukavampi ajamiseen: Mahdollistaa älypuhelimen tai tabletin handsfree-ohjauksen.

 • Erinomainen äänenlaatu, vaikka kaikki eivät huomaa eroa.

 • Digitaalinen digitaaliseksi: Ei äänen muuntamista häviöllisesti.

Aux
 • Universal: Saatavana useimmissa älypuhelimissa, tableteissa, CD-soittimissa, kuulokkeissa, kannettavissa kaiuttimissa, miksereissä ja joissakin soittimissa

 • Muuntaa äänen digitaalisesta analogiseksi, mikä voi aiheuttaa melua tai tiedon menetystä, vaikka useimmat ihmiset eivät huomaa eroa.

 • Yleensä kuluu aikaisemmin kuin USB.

Tärkein ero USB (Universal Serial Bus) -yhteyden ja aputulon välillä on se, että USB-johdot lähettävät digitaalista tietoa, kun lisäkaapelit lähettävät analogisia signaaleja. USB-johdot siirtävät tietoja samalla tavalla kuin tietokoneelle, kun taas lisäkaapelit lähettävät ääntä samalla tavalla kuin vahvistimeen tai kuulokepariin.

Käytettävä johto riippuu kaiutinjärjestelmästä ja asennuksesta. USB-johdot ovat yleensä mukavampia ja tuottavat parempaa ääntä, mutta ne ovat saatavana vain digitaalisissa järjestelmissä. Aux-johdot ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa ei ole USB- tai digitaaliliitäntää, kuten vanha auto, levysoitin tai kotiteatterivastaanotin.

Joissakin tapauksissa USB ohjaa toistoa laitteesta, johon olet kytketty, kuten auton pääyksikön. Koska lisäliittimet siirtävät vain analogisia äänisignaaleja, sinulla ei usein ole samanlaista kaksisuuntaista toiminnallisuutta.

Aux Plussat ja miinukset

Edut
 • Universal: Saatavana useimmissa älypuhelimissa, tableteissa, CD-soittimissa, kuulokkeissa, kannettavissa kaiuttimissa, miksereissä ja joissakin soittimissa

Haitat
 • Kuluu aikaisemmin kuin USB, mikä aiheuttaa melua ja sähelyä.

 • Huono äänenlaatu, mutta useimmat ihmiset eivät huomaa eroa.

Aux-tulon tärkein etu on, että sitä käytetään laajasti. Se on saatavana useimmissa älypuhelimissa, tableteissa, CD-soittimissa, kuulokkeissa, kannettavissa kaiuttimissa, levysoittimissa ja joissakin soittimissa. (Suurin poikkeus on jokainen iPhone, joka on tehty vuodesta 2016 lähtien.) Toisto on myös yksinkertaista ja helppoa, eikä mikään yhteensopivuusongelmista aiheuta toisinaan digitaalisia yhteyksiä.

Tärkein haittapuoli on, että aux-johdot kuluvat yleensä nopeammin kuin USB-johdot johtuen metalliliittimien pienestä pinta-alasta. Aux-johdot aiheuttavat myös enemmän kuultavaa melua sähkövirrassa olevien shortsien vuoksi. Johdot ovat usein lyhyempiä, ohuempia ja kalliimpia kuin USB. Kun Apple on ilmoittanut aikomuksestaan ​​lopettaa laitteidensa 3,5 mm: n standardi, standardi ei ole yhtä tulevaisuuden todellinen kuin aiemmin.

USB-edut ja haitat

Edut
 • Erinomainen äänenlaatu, vaikka useimmat ihmiset eivät huomaa eroa.

 • Digitaalinen digitaalimuunnos: Ei tietojen menetystä.

Haitat
 • Ei niin yleinen tai yleinen kuin aux-tulot, varsinkin vanhemmissa laitteissa.

Kun yhdistät puhelimen tai mobiililaitteen päälaitteeseen tai muuhun USB-ääniliitäntään, mobiililaite lähettää tiedot käsittelemättömästi. Pääyksikkö tai kaiutinjärjestelmä muuntaa DAC-signaalin (Digital Audio Converter) avulla äänisignaaliksi, mikä tuottaa selkeämmän äänen menettämättä tietoja. Tämä eroaa aux-johdoista, jotka lähettävät digitaalista ääntä vain, jos äänilähde on käsitellyt sen, mikä johtaa häviöisempään ääniin.

Jotkut pääyksiköt ja ääniliitännät hallitsevat älypuhelinta suoraan USB-yhteyden kautta. Tätä kutsutaan joskus suoraksi hallinnaksi, ja se on turvallisempaa ja mukavampaa ajon aikana. Integraation taso vaihtelee yksiköittäin.

Huolimatta niiden kasvavasta käytöstä, USB-liitännät eivät ole yhtä yleismaailmallisia kuin aux- tai kuulokeliitännät. Nykyaikaisten iPhone-laitteiden lisäksi voit käyttää aux-liitäntää melkein jokaisessa äänentoistolaitteessa. Samaa ei voida sanoa USB: stä.

Formaatit ja määritelmät: Vanha vs. uusi

USB
 • Teollisuuden standardi tietokoneiden liittämiseen oheislaitteisiin, kuten tulostimet, ääniliitännät, instrumentit, näppäimistöt, ulkoiset akut ja kiintolevyt.

Aux
 • Kaikentyyppinen lisä- tai toissijainen ääniliitäntä. Yleisimmin liitetty 3,5 mm: n kuulokeliitäntään.

Aputulo ei ole tietyntyyppinen yhteys, kuten USB. Se viittaa lisä- tai toissijaiseen yhteyteen. Aux-kaapeleita ja -liitäntöjä on monenlaisia. Yleisin on 3,5 mm: n liitin, joka on samantyyppinen kärkirengasholkki (TRS) tai kärkirengasrengasholkki (TRRS) -liitin, jota käytetään kuulokkeiden liittämiseen. (Siksi niitä kutsutaan joskus kuulokeliittimiksi.)

Aina kun päälaitteessa, kotiteatterivastaanottimessa tai ääniliitännässä näkyy ”aux-tulo”, se viittaa tämän tyyppiseen tuloon – uros-uros 3,5 mm: n TRRS-kaapeliin. Kotistereoissa on yleensä sama yhteys, samoin kuin RCA-, optiset, 1/4 tuuman TS-liitännät ja muut liitännät.

USB on alan standardi tietokoneiden ja oheislaitteiden digitaaliseen yhdistämiseen. Usean sukupolven ajan 1990-luvun keksinnöstään lähtien USB on edelleen langallinen formaatti digitaalisten äänilaitteiden sekä oheislaitteiden, kuten tallennusasemien, tulostimien, näppäimistöjen ja modeemien, liittämiseen ja ohjaamiseen.

Mikä on DAC?

DAC on lyhenne sanoista Digital-to-Analog Converter. DAC ottaa digitaalisen datan ja muuttaa sen analogiseksi signaaliksi, joka voi sitten ajaa kaiuttimia tai kuulokkeita. Aina kun kuuntelet digitaalista ääntä autossa tai kotistereossa, DAC ottaa digitaalisen tiedon puhelimestasi ja käsittelee sen äänisignaaliksi.

Vaikka aputulot ja USB ovat molemmat tapoja liittää puhelin stereoon, laadussa voi olla eroja mukana olevien DAC: ien perusteella. Tämä johtuu siitä, että aux-yhteys käyttää DAC: ta puhelimessa. Sen sijaan USB-liitäntä sallii autostereoiden tai ääniliitäntöjen DAC: n käsitellä tietoja.