Skip to content

Bluetooth-videokamerat? Kyllä, se on asia

20 de maaliskuu de 2021

Bluetooth on varmasti yksi tunnistettavimmista langattomista standardeista (tarttuvan nimen käyttö auttaa). Se on tekniikka, jolla yhdistämme matkapuhelimemme langattomasti langattomiin kuulokkeisiin ja kuulokkeisiin. Ei ole yllättävää, että videokamerat ovat ottaneet sen käyttöön lisäämällä langattomuutta ja mukavuutta.

Bluetooth videokamerassa

Bluetooth on langaton tekniikka, joka on hyvin yleistä matkapuhelimissa ja digitaalisissa musiikkisoittimissa, yleensä keinona lähettää musiikkia tai äänipuheluja langattomasti laitteesta kuulokkeisiin tai kuulokkeisiin. Itse asiassa monet nykyiset matkapuhelimet eivät enää tarjoa langallisia yhteyksiä varten tarvittavia apuportteja, ja ne luottavat täysin Bluetooth-yhteyteen ulkoisten laitteiden kanssa.

Bluetooth toimii hyvin lyhyillä etäisyyksillä noin 10-30 jalkaa. Se on ihanteellinen pienten tietopakettien lähettämiseen laitteiden välillä, mutta sitä ei ole suunniteltu datapakkauksiin, kuten videoiden suoratoistoon.

Joten mitä Bluetooth tekee videokamerassa?

Bluetoothin avulla voit lähettää valokuvia älypuhelimeen. Sitten voit lähettää nämä kuvat ystäville ja perheenjäsenille tai ladata ne pilveen tallentamista varten. Voit käyttää Bluetoothia myös videokameran ohjaamiseen: JVC: n Bluetooth-videokameroissa ilmainen älypuhelinsovellus antaa sinun muuttaa älypuhelimesi videokameran kaukosäätimeksi. Voit aloittaa ja lopettaa nauhoituksen ja jopa zoomata etänä puhelimellasi.

Bluetooth antaa videokameroiden toimia myös langattomien, Bluetooth-yhteensopivien lisävarusteiden, kuten ulkoisten mikrofonien ja GPS-laitteiden, kanssa. Bluetooth-GPS-yksikön avulla voit lisätä sijaintitietoja videoihisi (geotagata) niihin. Jos haluat sijoittaa mikrofonin lähelle kohdetta tallennuksen aikana, Bluetooth-mikrofoni on mukava vaihtoehto.

Bluetooth-haittapuolet

Vaikka langattoman Bluetooth-tekniikan käytön edut videokamerassa ovat melko ilmeisiä (ei johtoja!), Haittapuolet ovat vähemmän. Suurin on akun tyhjeneminen. Aina kun langaton radio kytketään päälle videokamerassa, se kuluttaa akkua. Jos harkitset Bluetooth-tekniikkaa käyttävää videokameraa, kiinnitä huomiota akun käyttöikämäärityksiin ja siihen, onko ilmoitettu akun kesto laskettu langattoman tekniikan ollessa päällä tai pois päältä. Harkitse myös pitkäikäisen akun ostamista yksikölle, jos sellaista on saatavana.

Kustannukset ovat toinen tekijä. Kaiken kaikkiaan videokamera, jolla on jonkinlainen sisäänrakennettu langaton ominaisuus, tulee yleensä olemaan kalliimpi kuin vastaavasti varustettu malli ilman tällaisia ​​eritelmiä.

Lopuksi, ja mikä tärkeintä, Bluetooth ei voi tukea langattomia videosiirtoja muihin Bluetooth-laitteisiin, kuten puhelimiin ja tietokoneisiin. HD-teräväpiirtovideo tuottaa erittäin suuria tiedostoja, jotka ovat aivan liian suuria, jotta nykyinen Bluetooth-versio ei tue niitä.