Skip to content

Cheatgame-code.info Aloittelijoiden opas Bashiin – Hello World

20 de maaliskuu de 2021

Useimmat Linux-jakelut toimittavat Bourne Again Shellin – yleensä vain kutsutaan Lyödä-oletuksena. Jopa Windows-alijärjestelmä Linuxille tukee Bashia.

Mikä on Bash?

Kuori on komentorivin tulkki. Sen on tarkoitus toimia vain tekstitilassa ja tukea interaktiivisia komentoja ja komentosarjoja. Linux tarjoaa useita erilaisia ​​kuoria. Bash on yleinen ja tunnettu, mutta muihin kuuluvat ASH, CSH, KSH ja ZSH.

Kuinka kirjoitan Bash-komentosarjan?

Selkein tapa kehittää yksinkertaisia ​​Bash-komentosarjoja on työskennellä kuoresta. Suurin osa Linux-jakeluista sisältää graafisen käyttöliittymän, mutta jotkut eivät, mukaan lukien WSL ja kaikki palvelinpohjaiset asennukset, joita etäkäytä.

Voit käyttää komentotulkkia (jota kutsutaan joskus komentoriviliittymäksi tai pääteikkunaksi) suorittamalla se Window Managerin päävalikosta.

Useimmat modernit Linux-jakelut tukevat Ctrl + Alt + T pikanäppäin käynnistää kuori-ikkunan käyttöliittymässä.

Tarvitset kaksi asiaa kirjoittaaksesi Bash-komentosarjan:

  • Lyödä: Suorita komento kuoresta mikä bash. Jos tulos on jotain / bin / bash tai vastaava, olet hyvä mennä. Jos saat tyhjän vastauksen, Bashia ei todennäköisesti asenneta järjestelmään tai käyttäjätilisi ei salli sinun käyttää sitä.
  • Tekstieditori: Käytä tekstieditoria, jonka kanssa olet mukavin. Monet modernit jakelut sisältävät GNU nanon, joka on käyttäjäystävällinen. Lähes jokainen jakelu sisältää kokeillun ja todellisen vi-editorin. Käytä mikä komento tarkistaa, mikä editori on asennettu.

Vi ei ole intuitiivisin tekstieditori, mutta se on melkein aina läsnä oletusarvoisesti.

Luo Hello World Script Bashissa

Luo ”Hello World” -komentosarja kutsumalla tekstieditori kuorikehotteesta:

vi hello.sh

Syötä seuraavat tekstirivit:

#!/bin/bash
echo ”hello world”

Tallenna sitten tiedosto. Se tallentaa kotihakemistoon.

Tämä yksinkertainen komentosarja tarjoaa kaksi riviä. Ensimmäinen kertoo Linuxille, että olet kehittänyt Bash-komentosarjan (mikä tarkoittaa, että seuraava on komentosarja ja että Bash on oikea tulkki sen suorittamiseen). Toinen rivi antaa komennon – se toistaa tekstin Hei maailma konsolin ikkunaan.

Jos et ole koskaan työskennellyt Vi: ssä aiemmin, sinun on tehtävä kaksi asiaa. Ensinnäkin, kun editori on ladattu, paina Minä siirtyäksesi Lisää-tilaan. Kirjoita sitten teksti. Älä huoli kaikista näytössä olevista tildeistä; ne vain osoittavat tyhjiä rivejä. Kun olet valmis, paina poistu poistu Lisää-tilasta ja siirry komentotilaan. Kun olet komentotilassa, paina : wq tallentaa tiedoston ja poistua editorista.

Suorita ”Hello World” -komentosarja Bashissa

Suorita komentosarja suorittamalla seuraava komento:

bash hello.sh

ja näet Hei maailma painettu kuoren kehotteen alle.