Skip to content

Chrome ei enää tue Java-sovellusta, mutta se ei tarkoita sitä, ettet voi käyttää sitä

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Uudemmat Chrome-versiot eivät tue Java-sovellusta, joten tarvitset laajennuksen.
 • Ota Java käyttöön asentamalla IE-välilehden Chrome-laajennus ja seuraamalla näytön ohjeita.
 • Tai asenna CheerpJ Applet Runner Chrome -laajennus, jotta Java-sovelmia voidaan käyttää Chromessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Java otetaan käyttöön Chrome-versiossa 42 tai uudemmassa nyt, kun Chrome ei enää tue verkkosivuja, joissa on upotettuja Java-sovelmia. Ratkaisuihin kuuluu IE-välilehden Chrome-laajennuksen tai CheerpJ Chrome -laajennuksen käyttö.

IE-välilehden Chrome-laajennuksen käyttäminen

Yksi tapa ottaa Java käyttöön uudemmassa Chrome-selaimessa on asentaa IE-välilehden Chrome-laajennus.

IE-välilehden laajennus avaa sivun käyttämällä Chrome-selaimen Internet Explorer -moottoria. Koska IE tukee edelleen Javaa, sivu lataa myös Java-sovelman onnistuneesti.

 1. Asenna IE-välilehden Chrome-laajennus Chrome-verkkokaupasta.

 2. Käynnistä Chrome-selain uudelleen ja käy Java-versiotestissä. Näet todennäköisesti vikatilan sivun. Valitse IE-välilehti -kuvake selainvalikossa avataksesi välilehden uudelleen käyttämällä uutta laajennusta.

 3. Nyt näet Java-version näyttämisen onnistuneesti.

  Kun vierailet testisivulla, sinun on ehkä valittava linkki Java-version päivittämiseksi, jos sinulla ei ole uusinta asennettua. Jos haluat päivittää, käynnistä Chrome-selain uudelleen ennen kuin avaat testisivun uudelleen.

Kuinka käyttää CheerpJ Applet Runner Chrome -laajennusta

Chromen CheerpJ-laajennuksen avulla voit käyttää Java-sovelmia Chrome-selaimen sisällä tarvitsematta edes asentaa Java-järjestelmääsi ollenkaan.

Tämä Java-sovelman Chrome-laajennus on erityisen kätevä, koska sinun ei tarvitse ladata verkkosivua uudelle välilehdelle. Voit yksinkertaisesti sallia Java-sovelmien lataamisen, ja kaikki sivun sovelmat toimivat normaalisti.

Tämä laajennus edellyttää, että Javascript on käytössä Chromessa. Voit tehdä niin siirtymällä osoitteeseen asetukset > Pitkälle kehittynyt > Yksityisyys ja turvallisuus > Sivuston asetukset > Javascriptja varmista sitten Sallittu on kytketty.

 1. Asenna CheerpJ Applet Runner Chrome -laajennus. Asennuksen jälkeen laajennus näkyy kilpikuvakkeena Chrome-työkalupalkissa.

 2. Kun vierailet sivulla Java-sovelman avulla, valitse CheerpJ -kuvaketta ja valitse sitten Suorita sovelmat ottaa Java-sovelmat käyttöön sivulla.

 3. Kun se on otettu käyttöön, näet kaikki sovelmat käynnissä Chrome-selaimessasi normaalisti.

  CheerpJ-sovelman juoksijan Chrome-laajennus voi viedä hieman kauemmin kuin muut ratkaisut, kun Java-sovelmat latautuvat.