Skip to content

Chrome ei toista videoita? Näin korjaat sen

21 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Helpoin ja nopein tapa korjata Chrome, joka ei toista videoita, on varmistaa, että Chrome päivitetään ja käynnistetään uudelleen.
 • Jos päivitys ei onnistu, yritä tyhjentää välimuisti ja ottaa Adobe Flash tai Javascript käyttöön.
 • Jos kaikki muu epäonnistuu ja Chrome ei vieläkään toista videoita, sinun on ehkä nollattava Chrome-selain kokonaan.

Kun videot lakkaavat toimimasta, se voi olla turhauttavaa. Jos Chrome-versiosi ei toista videoita sellaisilta sivustoilta kuin YouTube tai Vimeo, voit tehdä sen vianetsinnän aloittamalla yksinkertaisimmista ja yleisimmistä tavoista.

Tämä opas on tarkoitettu Chrome-työpöydän käyttäjille, jotka käyttävät selaimen uusinta versiota. Jos et ole varma, käytätkö nykyistä versiota, katso ensimmäinen vianetsintävinkki.

 1. Tarkista, onko sinun päivitettävä Chrome. Selain saa säännöllisiä päivityksiä, ja usein videosivustot päivittyvät samanaikaisesti Chromen uusien standardien mukaisiksi.

  Chromen päivittäminen edellyttää yleensä selaimen uudelleenkäynnistämistä, joten tallenna kaikki tekemäsi työt ennen päivityksen aloittamista.

 2. Katso, onko video julkisesti saatavilla. Jos ystäväsi on lähettänyt linkin videoon, kyseisellä videolla voi olla rajoituksia sen suhteen, kuka sitä tarkastelee, tai siinä voi olla työkaluja, kuten ”ikäportti”, joka pyytää syntymäpäivääsi nähdäksesi sisältö.

  Kirjoita videon nimi Googleen tai isännöintisivuston hakupalkkiin ja katso, tuleeko tulos. Jos et löydä sitä, se on todennäköisesti vain harvoille käyttäjille.

 3. Ota JavaScript käyttöön. Turvallisuussyistä Chrome tai ulkoinen ohjelmisto voi joskus poistaa käytöstä laajennukset, kuten JavaScript. Tämä pätee erityisesti, jos olet ollut hakkerointiyrityksen tai haitallisen verkkosivuston kohteena.

  JavaScriptin ottaminen uudelleen käyttöön:

  1. Napsauta kolmen pisteen valikkopainiketta Chrome-selaimen oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus vasemmasta ruudusta.
  4. Valita Sivuston asetukset oikealta puolelta.
  5. Selaa vähän alaspäin ja valitse JavaScript
  6. Valitse vieressä oleva painike Estetty jotta JavaScript on käytössä. Teksti muuttuu muotoon Sallittu.
  7. Käynnistä Chrome uudelleen ja yritä ladata video uudelleen.
 4. Ota Adobe Flash käyttöön Chromessa. Google ja muut selainkehittäjät ovat poistaneet Adobe Flashin käytöstä asteittain, koska se on vanha ohjelma, jossa on joitain tietoturvaongelmia. Jotkin verkkosivustot eivät kuitenkaan ole päivittäneet videoita. Jos Flash ei toimi, voit kokeilla muutamia korjauksia.

  Flash voi olla riskialtista ja sillä voi olla useita turvallisuusongelmia. Ota se käyttöön vain luotettaville verkkosivustoille.

 5. Suorita nopeustesti. Videot ovat laajakaistaverkkoisia, ja jos yhteytesi on jostain syystä hidastunut, se voi jättää videoita latautumaan loputtomasti. On useita sivustoja, jotka voivat tehdä tämän, ja niiden pitäisi kertoa sinulle, onko Internet-nopeudessasi ongelma.

 6. Tyhjennä välimuisti. Se voi ratkaista monia ongelmia. Ennen välimuistin tyhjentämistä voit yrittää käyttää incognito-ikkunaa varmistaaksesi, että ongelma on.

  Testaa tämä:

  1. Kopioi haluamasi videon verkko-osoite.
  2. Valitse kolme pystysuoraa pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten Uusi incognito-ikkuna. Vaihtoehtoisesti voit painaa Ctrl + Vaihto + N.
  3. Liitä Internet-osoite selainpalkkiin ja katso, toimiiko video.
 7. Poista laajennukset ja laajennukset käytöstä yksi kerrallaan. Jos välimuistin tyhjentäminen ei onnistunut ja video toimii incognito-tilassa, syynä voi olla laajennus.

 8. Poista laitteistokiihdytys käytöstä. Chrome käyttää joskus tietokoneesi grafiikkaprosessoriyksikköä tai grafiikkasuoritinta verkkosivujen renderoimiseksi. Jos grafiikkasuoritintasi käytetään muihin tehtäviin, jos sen ohjaimet on päivitettävä tai jos se ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva videoformaatin kanssa, se voi vaikeuttaa videoiden toistamista verkossa.

  Laitteistokiihdytyksen poistaminen käytöstä voi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti Chrome lataa resursseja kuluttavia verkkosivuja. Voit harkita laitteistokiihdytyksen ottamista käyttöön videon katselun jälkeen.

  Jos laitteistokiihdytyksen poistaminen käytöstä toimii, käytä ilmaista ohjainpäivitystyökalua o katsoaksesi, onko näytönohjaimellesi käytettävissä uusi ohjain. Se voi ratkaista ongelman.

 9. Nollaa Chrome-selain. Jos kaikki muu epäonnistuu, voit nollata Chromen kokonaan. Tämä voi olla tarpeen, jos ohjelmat tai laajennukset ovat muuttaneet asetuksia etkä pääse niihin helposti.