Skip to content

Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut: Tämän virheen korjaaminen

20 de maaliskuu de 2021

Mikään virhesanoma ei ole pelottavampi Chromebookin käyttäjille kuin ”Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut”. Onneksi voit ratkaista sen useilla tavoilla, jotta kannettava tietokoneesi käynnistyy uudelleen.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat kannettavia tietokoneita, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmä, riippumatta siitä, mikä yritys valmisti laitteen.

’Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut’ -virheen syitä

”Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut” -virhe tulee näkyviin, kun koneella on ongelmia käyttöjärjestelmän lataamisessa. Yleensä kohtaat sen käynnistyksen yhteydessä, mutta viesti voi näkyä myös satunnaisesti, kun käytät tietokonetta. Virheruutu näyttää hieman erilaiselta laitemallista riippuen, mutta mahdolliset ratkaisut ovat samat kaikille Chromebookeille.

Kuinka korjata Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vahingoittunut -virheen Chromebookeissa

Kokeile näitä vaiheita, kunnes Chromebookisi voidaan käynnistää onnistuneesti:

  1. Sammuta ja käynnistä Chromebook. Pidä Teho -painiketta, kunnes laite sammuu, odota sitten muutama sekunti ja paina Teho uudelleen kytkeäksesi sen päälle.

  2. Palauta Chromebook tehdasasetuksiin. Jos pystyt kirjautumaan sisään Chromebookiin, palauta kone alkuperäiseen tilaansa powerwash Chrome OS: llä.

    Tehdasasetusten palauttaminen poistaa paikallisesti tallennetut tiedostosi, joten muista varmuuskopioida kaikki tiedot Google Driveen.

  3. Asenna Chrome-käyttöjärjestelmä uudelleen. Jos tietokone on edelleen jumissa Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut -näyttö, ainoa vaihtoehto on suorittaa uusi käyttöjärjestelmän asennus. Löydät ohjeet sen tekemiseen alla.

    Chrome-käyttöjärjestelmän uudelleenasentaminen palautustilassa pyyhkii kiintolevyn, mukaan lukien latauksesi ja henkilökohtaiset tiedostosi, kokonaan.

Chrome-käyttöjärjestelmän uudelleenasentaminen

Chromebookin käyttöjärjestelmän uudelleenasentamiseen tarvitaan toinen toimiva tietokone, jossa on Chrome-käyttöjärjestelmä, macOS tai Windows, sekä alustettu USB-muistitikku tai SD-kortti, jossa on vähintään 8 Gt tilaa.

  1. Lataa ja asenna Chromebook Recovery Utility valitsemalla toimivalla tietokoneella Google Chrome -selain Lisää Chromeen Chrome Web Storessa.

  2. Käynnistä ohjelma. Sinua pyydetään antamaan Chromebook-mallinumero, jonka voit syöttää manuaalisesti tai valita luettelosta.

    Valitse, jos sinua pyydetään myöntämään käyttöjärjestelmälle lupa tehdä muutoksia USB-asemaan tai SD-korttiin Joo tai Sallia.

  3. Kytke USB-muistitikku tai SD-kortti ja lataa Chrome-käyttöjärjestelmä siirrettävään tietovälineeseen noudattamalla näytön ohjeita.

  4. Kun lataus on valmis, poista USB-asema tai SD-kortti.

  5. Kun Chromebook on päällä, pidä sitä painettuna Esc + Päivitä ja paina sitten Teho -painiketta käynnistääksesi uudelleen palautustilassa.

  6. Kohteessa Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut , aseta SD-kortti tai USB-asema, joka sisältää Chrome-käyttöjärjestelmän. Sinun tulisi sitten käydä läpi käyttöjärjestelmän asennusprosessi.

Chromebookisi pitäisi toimia nyt samalla tavalla kuin silloin, kun ostit sen. Jos ongelma ei vieläkään ole korjattu, sinulla voi olla laitteisto-ongelma. Ota yhteyttä Googleen tai laitteen valmistajaan saadaksesi lisäapua.