Skip to content

Chromebookin käyttäminen Bluetooth-laitteiden kanssa

20 de maaliskuu de 2021

Bluetooth on hyödyllinen Chromebookeissa, koska sen avulla voit liittää laitteita, kuten kuulokkeet, peliohjaimet ja jopa oheislaitteet, kuten hiiret ja näppäimistöt, langattomalla prosessilla, jota kutsutaan pariksi. Jos olet valmis muodostamaan Chromebookin Bluetooth-yhteyden, näytämme sinulle, miten se tehdään. Ja jos yhteys ei ole niin hyvä, meillä on vinkki, joka parantaa Chromebookisi Bluetooth-suorituskykyä.

Kuinka tarkistaa, että Chromebookissasi on Bluetooth

Ennen kuin vietät paljon aikaa laiteparin muodostamiseen, varmista ensin, että Chromebookissasi on Bluetooth. Suurin osa heistä tekee, mutta on joitain poikkeuksia.

 1. Käynnistä Chromebook ja kirjaudu sisään.

 2. Avaa lokeron valikko valitsemalla näytön oikeasta alakulmasta alue, jolla kello sijaitsee.

  Jos Bluetooth-kuvake näkyy jo näytön oikeassa alakulmassa olevassa tehtäväpalkissa tässä vaiheessa, voit siirtyä seuraavaan osaan. Sinulla on Bluetooth.

 3. Etsi Bluetooth-kuvake lokeron valikosta. Jos Chromebookissasi on Bluetooth, näet sen.

Chromebookin yhdistäminen Bluetooth-laitteeseen

Kun olet vahvistanut, että Chromebookissasi on Bluetooth, olet valmis aloittamaan laiteparin muodostamisen. Tämä on suhteellisen helppo prosessi.

 1. Käynnistä Chromebook, kirjaudu sisään ja valitse kello oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse Bluetooth -kuvake lokeron valikossa.

 3. Valitse laitepari, jonka haluat muodostaa.

  Jos et näe laitettasi, sinun on ehkä pakotettava laite pariliitostilaan. Etsi tarkat ohjeet laitteen pariliitosta varten, kuten Xbox-ohjaimen pariliitos tai tarkista laitteen valmistajalta, jos et ole varma, miten se tehdään.

 4. Odota, kun Chromebook muodostaa pariliitoksen valitun laitteen kanssa.

 5. Kun näet viestin, jossa ilmoitetaan, että laitteesi on muodostettu pariliitos ja se on käyttövalmis, voit aloittaa sen käytön tai toistaa tämän prosessin pariliitoksen muodostamiseksi muista laitteista.

Bluetooth-laitteen parin purkaminen tai irrottaminen Chromebookista

Jos haluat estää laitetta muodostamasta yhteyttä automaattisesti Chromebookiin tulevaisuudessa, sinun on kumottava edellisen osan prosessi. Tämä on myös helppo tehdä.

 1. Valitse kello näytön oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse Bluetooth -kuvaketta.

 3. Valitse vaihde -kuvaketta.

 4. Valitse ⋮ (kolme pystysuoraa pistettä) -kuvake, joka sijaitsee sen laitteen oikealla puolella, jonka laitepari puretaan tai irrotetaan Chromebookista.

 5. Valitse Poista listalta purkaa laitteen pariliitos.

Bluetoothin sammuttaminen Chromebookissa

Joissakin tilanteissa haluat estää laitteita väliaikaisesti muodostamasta yhteyttä Chromebookiin, haluat säästää akkua tai olet lentokoneessa ja sinun on vältettävä häiriöiden syntymistä. Näissä tapauksissa voit poistaa Bluetoothin väliaikaisesti käytöstä.

Kun Bluetooth on pois päältä, Bluetooth-laitteet eivät voi muodostaa yhteyttä Chromebookiin. Varmista, että sinulla on langalliset vaihtoehdot, kuten langalliset kuulokkeet tai USB-kaapeli peliohjaimellesi, jos aiot joutua tilanteeseen, jossa Bluetooth on poistettava käytöstä.

 1. Valitse kello oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse Bluetooth -kuvaketta.

 3. Siirrä vaihtokytkin Bluetoothin vieressä pois päältä -asentoon.

 4. Kun Bluetooth on poistettu käytöstä, vaihtokytkin on valkoinen ja näet ”Bluetooth pois käytöstä” laiteluettelon sijaan.

  Voit ottaa Bluetoothin uudelleen käyttöön milloin tahansa valitsemalla vaihtokytkimen uudelleen.

Kuinka parantaa Bluetooth-suorituskykyä Newbluen avulla

Jos olet käyttänyt Bluetooth-laitteita Chromebookin kanssa, olet saattanut huomata ongelmia, kuten katkoksia, äkillisiä irrotuksia sekä staattisen tai äänen leikkaamista kuulokkeisiin.

Nämä ongelmat voivat johtua häiriöistä ja muista ulkoisista ongelmista, mutta tosiasia on, että Chromebookeilla ei tiedetä olevan kiinteitä Bluetooth-yhteyksiä.

Paras ratkaisu, jos se on käytettävissäsi, on ottaa käyttöön Googlen Newblue Bluetooth -pino. Newblue korjaa paljon Bluetooth-ongelmia Chromebookeissa, mutta se ei ole oletusarvoisesti käytössä.

Jos Newblue on saatavana Chromebookillasi eikä sitä ole vielä kytketty päälle, voit ottaa sen käyttöön seuraavasti:

 1. Avaa uusi selainikkuna tai -välilehti.

 2. Kirjoita osoitepalkkiin ”chrome: // flags” ja paina tulla sisään.

 3. Kirjoita ”newblue” lippuruudun hakukenttään ja paina tulla sisään.

 4. Valitse avattava valintaruutu ja valitse Käytössä.

  Jos pudotusvalikossa on jo sanottu Käytössä kun avaat tämän näytön ensimmäisen kerran, käytät jo Newblue-sovellusta.