Skip to content

Chromium Edge: Mikä se on ja miten se saadaan

2 de heinäkuu de 2021

Chromium Edge on Microsoft Edgen versio, joka on rakennettu Chromiumille Microsoftin oman verkkoselaintekniikan sijaan. Microsoft ottaa koodin avoimen lähdekoodin Chromium-projektista, lisää omat ominaisuudet ja käyttöliittymän ja julkaisee sen Microsoft Edgenä. Muut selaimet, kuten Chrome ja Brave, kehitetään samalla menetelmällä.

Mikä on Chromium Edge?

Microsoft Edge lanseerattiin Windows 10: n rinnalla kunnioitettavan Internet Explorer -verkkoselaimen korvikkeena. Se rakennettiin alun perin kokonaan Microsoftin omalle tekniikalle, kunnes julkaistiin Chromium Edge, joka on rakennettu samalle koodipohjalle kuin Google Chrome, Brave ja Chrome Canary. Windows 10, 8 ja 7: n lisäksi voit myös hankkia Microsoftin Chromium-pohjaisen Edge-selaimen macOS: lle, iOS: lle ja Androidille. Suurin ero, jonka useimmat ihmiset näkevät Chromium Edgen ja alkuperäisen Microsoft Edgen välillä, on laajennustuki. Edge kärsi laajennusten puutteesta, varsinkin käynnistettäessä, kun taas Chromium Edge toimii useimpien Chrome-laajennusten kanssa. Jos olet siirtymässä Chromium Edgeen Chromesta, sinun pitäisi pystyä käyttämään kaikkia vanhoja laajennuksia melko saumattomaan siirtymiseen.

Kuinka Chromium Edge eroaa Chromesta?

Vaikka Edge ja Chrome perustuvat molemmat avoimen lähdekoodin Chromium-projektiin, se ei tarkoita, että selaimet ovat samat. Google lisää paljon asioita Chromiumiin ennen kuin ne julkaisevat sen Chromena, mukaan lukien keräysmekanismit ja kyky synkronoida laitteiden välillä Google-tilisi kanssa. Microsoft lisää paljon tavaraa myös Chromiumin peruskoodin päälle, mutta se myös korvaa suuren määrän Chromium-palveluja omilla versioillaan. Microsoft sammuttaa joitain palveluita. Kaikki on kuitenkin hupun alla, joten säännölliset käyttäjät eivät todennäköisesti huomaa suurinta osaa muutoksista. Asiat, jotka todennäköisesti huomaat, sisältävät vankempia yksityisyysasetuksia, jotka on asetettu paremmin ja helpommin ymmärrettäviksi kuin Chromen tietosuoja-asetukset. Edge näyttää myös vaikuttavan vähemmän järjestelmäresursseihin, erityisesti vähemmän RAM-muistia käyttävään, vaikka kokemuksesi vaihtelee vierailemiesi sivustojen mukaan. Edge on oletuksena Bing-hakukone, kun taas Chrome oletuksena on Google, mutta molemmat selaimet antavat sinun muuttaa sitä vapaasti. Edge osoittaa myös kohti melko harvaa Edge Extension Library -kirjastoa, mutta voit ladata laajennuksia Chrome Web Storesta. Microsoftin Chromium-pohjainen Edge tarjoaa myös paremman tuen median suoratoistolle, mukaan lukien mahdollisuus suoratoistaa 4K-sisältöä Netflixistä, vaikka ominaisuus on käytettävissä vain, jos käytät Windows 10: tä.

Chromium Edgen hankkiminen Windows 10, 8 ja 7: ssä

Jos olet valmis kokeilemaan Microsoftin Chromium-pohjaista Edge-selainta Windowsissa, on helppo kokeilla sitä. Se on ilmainen lataus, ja prosessi toimii periaatteessa samalla tavalla riippumatta siitä, käytätkö Windows 10, 8 tai 7.

 1. Siirry osoitteeseen microsoft.com/en-us/edge/.

 2. Klikkaus LADATA (tai napsauta alas nuolenpää) -painiketta nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.

  Chromium Edge -lataussivu

  Jos näet jo Windows-versiosi tässä vaiheessa, voit vain napsauttaa LADATA juuri nyt. Jos käyt eri käyttöjärjestelmässä, sivu muuttaa latauksen käyttämääsi käyttöjärjestelmäksi tai ohjaa sinut oikeaan kauppaan lataamista varten.

 3. Klikkaus LATAA Windows 10: lle tai valitse toinen Windows-versio luettelosta.

  Chromium Edge -versiot

 4. Lue ohjelmiston käyttöoikeusehdot ja napsauta Hyväksy ja lataa.

  Microsoft Edge -ohjelmiston käyttöoikeusehdot korostettuna Hyväksy ja lataa

 5. Valitse kansio, johon haluat ladata Edge-asennusohjelman, ja napsauta Tallentaa.

  Kansio valittu Microsoft Edge -asennusohjelmalle ja Tallenna-painike

 6. Odota latauksen päättymistä ja suorita sitten MicrosoftEdgeSetup.exe juuri lataamasi tiedosto. Napsauta tiedostoa nykyisen verkkoselaimesi latauspalkista tai hallinnasta tai etsi se edellisen vaiheen aikana valitsemastasi kansiosta.

 7. Odota, että Chromium Edge on valmis asennuksen loppuun. Se käynnistyy automaattisesti, kun se on valmis.

Chromium Edgen määrittäminen

Chromium Edge käynnistyy ja käynnistää asennusprosessin heti, kun olet asentanut sen. Voit myös palata prosessiin myöhemmin myöhemmin sulkemalla Chromium Edgen ja avaamalla sen myöhemmin. Näin saat Chromium Edgen asennusprosessin loppuun:

 1. Klikkaus Aloittaa.

  Alkuperäinen Chromium Edge -asetusnäyttö

 2. Valitse ulkoasu uudelle välilehtisivulle valitsemalla Inspiroiva, Informatiivinen tai Kohdennettu ja napsauta sitten Vahvistaa.

  Välilehden sivuvaihtoehdot Chromium Edgessä

  Inspirational tarjoaa kauniita taustanäkymiä, informatiivinen tarjoaa uutisia uudelle välilehtisivullesi ja keskittyminen on vertailukelpoinen kokemus vain perusasioista. Voit muuttaa valintasi milloin tahansa.

 3. Klikkaus Vahvistaa jos olet tyytyväinen synkronointiasetuksiin.

  Chromium Edge -asetusnäyttö Vahvista-korostettuna.

  Voit myös poistaa synkronoinnin käytöstä napsauttamalla vaihdatai muuta asetuksia napsauttamalla muokkaa synkronointiasetuksia. Jos poistat synkronointiasetukset käytöstä, et voi jakaa salasanoja, suosikkeja ja muuta tietoa eri tietokoneiden ja puhelimien välillä Chromium Edge -toiminnon avulla.

 4. Jos et halua jakaa selaushistoriaa Microsoftin kanssa, vaihda vaihtokytkin kohtaan Ei. Klikkaus Vahvistaa jatkaa.

  Mahdollisuus jakaa selaustiedot Microsoftin kanssa ja Vahvista-painike

  A

Chromium Edge on nyt käyttövalmis. Jos sinulla on Edge-laajennuksia, joissa on Chromium-yhteensopivia versioita, saatat nähdä oikeassa yläkulmassa viestin, että ne on asennettu. Jos jokin laajennuksistasi ei lähetä viestiä, lataa se Chrome Web Storesta.

Tuo kirjanmerkit ja salasanat Chromium Edge -palveluun

Jos huomaat, että kirjanmerkkisi, salasanasi ja muut henkilökohtaiset tietosi eivät siirtyneet, on helppo tuoda kaikki Chromium Edge -palveluun vanhasta selaimestasi.

 1. Avaa Edge ja napsauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

  Chromium Edge, jossa näkyy kolmen pisteen kuvake korostettuna

 2. Valitse Suosikit > Tuonti.

  Suosikit, jotka on valittu avattavasta valikosta ja korostettu Tuo

 3. Valitse tuotava selain, tarkista kunkin tuotavan tietotyypin valintaruutu ja napsauta Tuonti.

  Selaimen tuontitietojen valintavaihtoehdot

 4. Kun prosessi on valmis, napsauta Tehty. Salasanasi, kirjanmerkkisi ja muut tiedot ovat nyt saatavilla Chromium Edgessä.

  Menestysviesti tietojen tuomisen jälkeen Chromium Edge -palveluun