Skip to content

DECT-puhelimien tyypit ja alue

1 de toukokuu de 2021

DECT on lyhenne sanoista Digital Enhanced Cordless Technology. Yksinkertaisesti sanottuna DECT-puhelin on langaton puhelin, joka toimii lankapuhelimesi kanssa. Se on puhelintyyppi, jonka avulla voit vaeltaa talossa tai toimistossa puhuessasi. Vaikka DECT-puhelin on teknisesti matkapuhelin, emme käytä tätä termiä sille, koska matkapuhelimen ja DECT-puhelimen käyttö on melko erilaista. DECT-puhelimessa on tukiasema ja yksi tai useampi luuri. Peruspuhelin on kuin mikä tahansa puhelinlaite, johon on kytketty PSTN-puhelinlinja. Se säteilee signaaleja muihin puhelimiin ja yhdistää ne langattomasti PSTN-lankaverkkoon. Tällä tavalla voit soittaa tai soittaa puhelun sekä tukipuhelimen että luurien avulla. Useimmissa uusissa DECT-puhelimissa sekä peruspuhelin että matkapuhelimet ovat langattomia, joten niitä molempia voidaan käyttää puhumiseen kävellessä.

Miksi käyttää DECT-puhelimia?

DECT-puhelimen tärkein vetovoima on sen langaton toiminnallisuus. Sinulla on myös etu asettaa eri pisteitä kotiin tai toimistoon puhelujen soittamista varten, koska puhelut voidaan siirtää luurista tai tukiasemasta toiseen. DECT-puhelimissa on myös sisäpuhelintoiminto, joka mahdollistaa sisäisen viestinnän kotona tai toimistossa. Tämän avulla voit sijoittaa yhden puhelimen esimerkiksi toiseen kerrokseen ja toisen toiseen kerrokseen. Sisäpuhelut ovat ilmaisia, koska et käytä ulkoisia linjoja.

Alue

Kuinka kauas voit matkustaa peruspuhelimesta ja silti pitää puhelua? Se riippuu DECT-puhelimen alueesta. joka on tyypillisesti noin 300 metriä. Huippuluokan puhelimet tarjoavat enemmän etäisyyksiä. Valmistajien näyttämät alueet ovat kuitenkin vain teoreettisia. Todellinen kantama riippuu useista tekijöistä, kuten ilmasto, radiohäiriöt, seinät ja muut esteet.

Äänenlaatu

DECT-puhelimesi äänenlaatu riippuu suurelta osin valmistajasta. Huippuluokan ja kalliimmat puhelimet tuottavat selkeämmän äänenlaadun kuin matalat laitteet. Muita tekijöitä ovat käytettävät koodekit, taajuus ja laitteisto, kuten käytetyn mikrofonin tai kaiuttimien tyyppi. Äänihäiriö voi vaikuttaa myös äänesi laatuun. Jotkut valmistajat varoittavat esimerkiksi, että äänenlaatu voi heikentyä, jos puhelinta käytetään laitteiden, muiden puhelinten tai jopa tietokoneiden lähellä.

DECT-puhelimet ja terveytesi

Jotkut terveysvirastot ovat ilmoittaneet, että DECT-puhelimien päästöt ovat liian pieniä – toisin sanoen alle hyväksyttävän säteilytason kansainvälisen standardin – aiheuttavat merkittävää haittaa. Teknisistä yksityiskohdista on kuitenkin edelleen erimielisyyksiä.

DECT-puhelimet ja VoIP

VoIP toimii täydellisesti perinteisten lankapuhelimeen kytkettyjen puhelimien kanssa. DECT-puhelin muodostaa yhteyden lankaverkkoon, mutta se ulottuu yhteen tai useampaan luuriin. Kuinka hyvin DECT-puhelin toimii VoIP: n kanssa, riippuu käyttämäsi VoIP-palvelun tyypistä. Harkitse VoIP-palveluita, kuten Vonage tai Ooma.

DECT-puhelimen haitat

Mahdolliset terveysvaarat lukuun ottamatta DECT-puhelimissa on muutamia haittoja. DECT-puhelin vaatii jatkuvaa virtaa. Puhelimissa on ladattavia paristoja, kuten matkapuhelimet, mutta tässä puhumme peruspuhelinsarjasta, joka tarvitsee langallisen virtalähteen. Joillakin tukiasemilla on vaihtoehtoja akuille, mutta ne eivät voi kestää ikuisesti. Tämä tekee DECT-puhelimista huonon ratkaisun missä tahansa ilman luotettavaa sähkönlähdettä. Lisää tähän kysymys äänen laadusta ja häiriöistä sekä tehovaatimuksista, ja näet kuinka haitat painavat ammattilaisia ​​vastaan.

DECT-puhelimen ostaminen

Opi parhaista DECT-puhelimista, joita ostaa juuri nyt, ja löydä oikea ratkaisu tarpeisiisi.