Skip to content

DHCP-virhe on ärsyttävä, mutta se on helppo korjata

20 de maaliskuu de 2021

DHCP-virhe tarkoittaa, että verkon palvelin, joka antaa laitteille Internet-yhteysosoitteen, ei pysty määrittämään tietokoneellesi IP-osoitetta. Koska DHCP-asetus voi rikkoa Internet-yhteyden, virhe voi ilmetä monissa muodoissa, mutta lopputulos on, että et voi käyttää Internetiä.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat kaikkia Windows 10 -tietokoneita.

DHCP-virheiden syitä

Kaksi asiaa voi aiheuttaa DHCP-virheen. Yksi on tietokoneen tai laitteen kokoonpano, jonka avulla DHCP-palvelin voi määrittää sille IP-osoitteen. Toinen on DHCP-palvelimen kokoonpano.

DHCP-virheitä tapahtuu, kun verkon DHCP-palvelin tai -reititin ei voi automaattisesti muuttaa laitteen IP-osoitetta verkkoon liittymiseksi. Tämä johtaa verkkoyhteysvirheeseen, kun käytät Internetiä verkkoselaimella.

DHCP-virheiden vianmääritys on niin vaikeaa, että virheilmoitus ei aina sisällä mainintaa DHCP: stä.

Kuinka korjata DHCP-virheitä

Kokeile näitä vaiheita, kunnes DHCP-virhe on korjattu:

  1. Suorita Windows-verkon vianmääritys. Helpoin tapa korjata Internet-yhteysongelmat on antaa Windowsin korjata Internet-asetukset automaattisesti. Napsauta hiiren kakkospainikkeella verkkoyhteyskuvaketta Windowsin tehtäväpalkissa ja valitse Vianmääritys. Verkon vianmääritysohjelma tunnistaa asetukset, jotka voivat aiheuttaa Internet-yhteysongelman. Jos DHCP-asetukset aiheuttivat virheen, valitse Käytä tätä korjausta ehdotettujen muutosten tekemiseen.

  2. Tarkista DHCP-sovittimen asetukset. Verkon DHCP-palvelimen tai -reitittimen tulisi määrittää tietokoneelle oletusarvoisesti IP-osoite. Tämä vaihtoehto voidaan silti poistaa käytöstä, joten tarkista verkkosovittimen asetuksista, että se on käytössä.

  3. Tarkista DHCP-reitittimen asetukset. Kotiverkossa reitittimen DHCP-asetukset hallitsevat verkon laitteiden IP-osoitteita. Varmista, että DHCP: n alku- ja loppuosoitteet vastaavat yhdyskäytävän osoitetta.

  4. Ota yhteyttä IT-tukeen. Tyypillisessä yritysverkossa DNS-palvelin hallitsee verkossa olevien laitteiden IP-osoitteita. Kaikkia DHCP-asetuksia hallinnoi IT-osasto. Kun sinulla on verkkoyhteysongelmia, ota yhteyttä IT-tukipalveluun.