Skip to content

Digitaalikameran turvallisuus

20 de maaliskuu de 2021

Digitaalikameroilla on elektronisina laitteina tiettyjä riskejä, ellei niitä käytetä tai huolleta kunnolla. Tämä tarkoittaa, että digitaalikameran turvallisuusmenettelyjen harjoittaminen on tärkeää.

Digitaalikameran sähköosien tai lisävarusteiden vaurioituminen voi johtaa tulipaloon tai toimintahäiriöön tai rikkoutuneeseen kameraan. Näiden vinkkien avulla voit ylläpitää, käyttää ja suojata digitaalikamerasi oikein ja oppia kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää digitaalikameran turvallisuudesta.

Varmista, että akkulaturi vastaa malliasi

Käytä vain verkkovirtalaitetta tai akkulaturia, joka on suunniteltu erityisesti sinun merkki ja kameramalli varten. Muille kameramalleille tehtyjen sähkölaitteiden vaihtaminen voi mitätöidä takuun ja vahingoittaa kameraa. Se voi myös aiheuttaa tulipalon, koska väärä varustus voi aiheuttaa akun oikosulun.

Käytä vain hyväksyttyjä paristoja

Käytä vain ladattavia paristoja, jotka on erityisesti suositeltu ja hyväksytty kamerallesi. Väärin asennetun tai liian voimakkaan akun käyttäminen voi vahingoittaa kameraa tai taas aiheuttaa akun oikosulun ja tulipalon. Toisin sanoen akun häiritseminen vanhasta kamerasta uuteen kameraan on kauhea idea.

Tarkista kaapeleiden kunto

Varmista, että kameran kanssa käytetyissä kaapeleissa – erityisesti verkkolaitteissa ja USB-kaapeleissa – ei ole kolhuja. Vaurioitunut kaapeli voi aiheuttaa tulipalon, joten tämä on tärkeä näkökohta digitaalikameran turvallisuudessa.

Älä avaa kamerakoteloa

Älä yritä kiinnittää kameran sisäosia itse. Pelkkä kamerakotelon avaaminen todennäköisesti mitätöi takuun ja voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kameralle.

Säilytä kameraa ilman akkua

Poista paristot kamerasta, jos et käytä kameraa vähintään viikkoon, varsinkin jos paristot ovat tyhjät. Kameran sisällä pitkäksi aikaa jätetystä paristosta vuotaa todennäköisemmin happoa, mikä vahingoittaa kameraa.

Älä anna paristojen koskettaa

Kun kuljetat kameran paristoja, varmista, että sinulla ei ole useita paristoja yhdessä paikassa, jossa ne voivat joutua kosketuksiin toistensa kanssa. Jos paristojen navat ovat kosketuksissa toisiinsa, ne voivat aiheuttaa oikosulun ja tulipalon. Lisäksi, jos metalliliittimet joutuvat kosketuksiin jonkinlaisen metallin, kuten avainten tai kolikoiden, kanssa, paristot voivat myös oikosulua, joten ole varovainen paristojen kanssa kuljetettaessa niitä.

Katso latausprosessia

Jos kamera ei lataudu kunnolla tai se näyttää ”käynnistyvän ja pysähtyvän” latauksen aikana, harkitse kameran lähettämistä korjattavaksi. Kameran sisällä voi olla oikosulku, mikä voi vahingoittaa kameraa.

Vältä vettä

Älä altista kameraa äärimmäisille lämpötiloille tai vedelle, ellei tiettyä kameramalliasi ole suunniteltu ankariin olosuhteisiin. Vältä myös kameran altistamista äkillisille lämpötilan muutoksille, erityisesti korkeissa kosteissa olosuhteissa, jotka voivat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä kameran rungossa ja vahingoittaa piirejä tai nestekidenäyttöä.

Älä keskeytä prosesseja

Vältä pariston poistamista kamerasta, kun kamera on toiminnassa tai tallentaa valokuvia. Virtalähteen äkillinen irrottaminen kameran toimiessa voi vahingoittaa tietoja tai vahingoittaa kameran piirejä.

Valitse säilytyspaikka huolellisesti

Vältä kameran säilyttämistä pitkiä aikoja alueilla, jotka ovat alttiina voimakkaille magneettikentille tai sähkömagneettiselle säteilylle. Tällaiset valotukset voivat vahingoittaa nestekidenäyttöä tai vaikuttaa kameran piireihin.

Pidä objektiivisi liian turvallisena

Jos omistat DSLR-kameran, jota et käytä muutama viikko, poista objektiivi kameran rungosta. Aseta korkit linssin molempiin päihin ja kameran runkoon kaikkien komponenttien suojaamiseksi varastoinnin aikana. Puhdista linssi ennen sen säilyttämistä varmistaaksesi, että se on käyttövalmis.