Skip to content

Eikö Android-puhelintasi enää lataudu?

20 de maaliskuu de 2021

Kytke Android-puhelimesi lataamaan sitä, mutta mitään ei tapahdu. Mikä antaa? Miksi Android-puhelimesi ei lataudu? Tämä on turhauttavaa ongelmaa, mutta voit tehdä joitain asioita, jotka saattavat saada puhelimesi latautumaan uudelleen.

Kuinka tietää, onko Android-puhelimesi latautumaton

Tiedät, että Android-puhelimesi ei lataudu, kun se on kytketty verkkovirtaan ja:

 • Latauskuvaketta ei tule näyttöön.
 • Se ei tuottanut ääntä, kun kytket sen verkkovirtaan, kuten jotkut puhelimet tekevät.
 • Akkukuvake näyttää edelleen vähäistä varausta, se on edelleen punainen tai vilkkuu edelleen.
 • Mitään ei tapahdu, koska akku on täysin tyhjä ja puhelin sammutettu.

Syitä Android-puhelimen latautumiseen

On useita syitä, miksi puhelimesi ei lataudu.

 • Johdoissa tai laturissa on laitteisto-ongelma.
 • Virtalähteessäsi on ongelma. Tämä voi olla pistorasia, tietokoneen USB-portti tai tyhjennetty virtapankki.
 • Puhelimesi sovellukset voivat myös estää sitä latautumasta, koska ne saattavat käyttää paljon virtaa, koska sinulla on liian monta auki.
 • Tietyssä sovelluksessa on ongelma.
 • Android-käyttöjärjestelmän päivityksessä voi olla ongelma, joka estää puhelinta latautumasta oikein.

Mitä tehdä, jos puhelimesi ei lataudu

Aloita vianetsintä ulkopuolelta sisäänpäin selvittääksesi, miksi Android-puhelimesi ei lataudu.

 1. Tarkista pistorasia tai virtalähde. Pistoke, johon olet liittänyt puhelimesi, ei välttämättä toimi jostain syystä, joten kokeile toista. Samoin kokeile toista tietokoneen powerbank- tai USB-porttia nähdäksesi, ratkaiseeko se ongelman.

  Tietokoneiden USB-portit ovat tunnettuja siitä, että puhelimia ladataan hitaasti, koska ne ovat monikäyttöportteja. Yritä ladata puhelinta suoraan pistorasiasta tai virtapankista.

 2. Tarkista laturi ja kaapeli. Kulunut tai vanha kaapeli voi myös olla syyllinen, joten kokeile toista kaapelia. Laturi ei myöskään ehkä toimi oikein, joten kokeile toista laturia. Tarkista laturin piikit ja kaapelin liitäntäportti.

 3. Tarkista puhelimesi latausportti. Tarkista puhelimen portti, onko se vaurioitunut. Jos täällä on ongelmia, se lopettaa latauksen siirtymisen kaapelista puhelimeen. Yritä puhaltaa porttiin pölyn tai hiukkasten puhdistamiseksi.

  Älä työnnä mitään latausporttiin. Voit vahingoittaa sitä edelleen ja vahingoittaa itseäsi.

 4. Tarkista puhelimesi kotelo. Joissakin tapauksissa kaapeli ei ole työnnetty kokonaan latausporttiin. Joten, jos puhelimesi ei lataudu, tarkista portti ja tarkista, estääkö kotelo sitä kokonaan liittymästä. Jos on, poista kotelo.

 5. Sulje kaikki sovellukset latauksen aikana. Saattaa olla sovelluksia, jotka ovat auki paljon virtaa puhelimen latautuessa. Tähän sisältyy puhelimen käyttö latauksen aikana, koska mikä tahansa sovellus saattaa käyttää enemmän virtaa kuin mitä tyhjentyneestä akusta on saatavana.

  Sulje kaikki sovellukset, kun puhelin latautuu, äläkä käytä sitä latauksen aikana. Tarkista säännöllisesti, onko lataus edennyt lainkaan.

 6. Tyhjennä puhelimen välimuisti. Joskus sovellus jatkuu taustalla, vaikka näyttää siltä, ​​että olet sulkenut sen. Sovellus voi myös toimia väärin ja jatkaa toimintaansa väärin, kun sen ei pitäisi. Puhelimesi tallennusvälimuistin tyhjentäminen saattaa korjata ongelman, joten kannattaa kokeilla.

  Puhelimestasi riippuen löydät tämän vaihtoehdon kohdasta asetukset > Varastointi, tai sinun on ehkä tarkasteltava kutakin sovellusta erikseen. Esimerkiksi Android 10: ssä se löytyy kohdasta Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot > [app name] > Tallennustila ja välimuisti > Tyhjennä välimuisti.

 7. Käynnistä puhelin uudelleen. Joissakin tapauksissa Android-käyttöjärjestelmäsi saattaa jotenkin jumittua ja aiheuttaa latausongelmia. Sammuta puhelin, odota noin minuutti ja käynnistä se sitten uudelleen.

  Jos luulet sovelluksen kuluttavan kaikki laitteesi resurssit, voit yrittää käynnistää sen vikasietotilaan ongelman vianmääritystä varten.

 8. Sammuta puhelin tai käytä lentokonetilaa. On olemassa useita taustapalveluja, jotka jatkavat toimintaansa latauksen aikana – vaikka olisit sulkenut kaikki siinä olevat sovellukset. Esimerkiksi Bluetoothin salliminen voi estää puhelinta latautumasta nopeasti, koska se käyttää paljon virtaa. Niin myös sijaintipalvelut ja Wi-Fi-palvelut.

  Jos haluat nähdä, estävätkö nämä puhelinta latautumasta, katkaise puhelimesta virta kokonaan tai kytke lentokonetila päälle. Lentokonetila estää suurimman osan näistä palveluista toimimasta, joten tiedät melko nopeasti, jos he olivat syyllisiä.

 9. Akku voi olla paahtoleipää. Joillekin Android-puhelimen omistajille ongelma voi olla puhelimen fyysinen akku. Riippuen puhelimestasi, saatat pystyä tarkastamaan akun itse, mutta useimpien ihmisten on vietävä se jälleenmyyjälle tämän tekemiseksi.

  Tarkista puhelimesi valmistajan verkkosivustolta virallinen huoltokeskus, jotta sertifioitu teknikko voi tarkastella sitä.

 10. Puhelimesi saattaa olla kuollut. Puhelimessasi on muita laitteistokomponentteja, jotka voivat myös estää sen latautumisen. Vain valmistajan virallisen huoltokeskuksen tai matkapuhelinoperaattorisi sertifioitu teknikko voi kertoa tämän sinulle.

  Jos olet kokeillut kaikkia edellisiä korjauksia ja se ei vieläkään toimi, on aika viedä se korjaamoon nähdäksesi, mitä voidaan tehdä.