Skip to content

Eri näkymien käyttäminen PowerPointissa

20 de maaliskuu de 2021

Monet ihmiset viettävät koko ajan normaalinäkymässä työskennellessään PowerPoint-esitystään. On kuitenkin muitakin näkymiä, jotka ovat hyödyllisiä koottaessasi ja esitellessäsi diaesitystäsi. Normaalinäkymän (tunnetaan myös nimellä Dianäkymä) lisäksi löydät jäsennysnäkymän, dian lajittelijanäkymän ja muistiinpanosivunäkymän.

Tämän artikkelin tiedot koskevat PowerPoint 2019, 2016, 2013; PowerPoint for Microsoft 365 ja PowerPoint for Mac.

Suunnittele diat normaalinäkymässä

Normaali näkymä tai dianäkymä, kuten sitä usein kutsutaan, on näkymä, jonka näet, kun käynnistät PowerPointin. Tässä näkymässä vietät suurimman osan ajastasi PowerPointissa. Dian suuren version käsitteleminen on hyödyllistä, kun suunnittelet esitystä.

Normaalinäkymässä näytetään jokaisen dian pikkukuvat, dia, johon kirjoitat tekstin ja kuvat, sekä alue esittäjän muistiinpanojen pitämiseksi.

Palaa normaaliin näkymään milloin tahansa valitsemalla Näytä > Normaali.

Neljä dianäkymää sijaitsevat Näytä-välilehdessä. Vaihda niiden välillä vertaamalla näkymiä.

Järjestä esitys jäsennysnäkymässä

Esitys näkyy Outline-näkymässä ääriviivat-muodossa. Ääriviivat sisältävät kunkin dian otsikot ja päätekstin. Grafiikkaa ei näytetä, vaikka niiden olemassaolosta saattaa olla pieni merkintä. Voit työskennellä ja tulostaa joko alustetussa tekstissä tai pelkkänä tekstinä.

Ääriviivan ansiosta pisteiden uudelleen järjestäminen ja dioiden siirtäminen eri paikkoihin on helppoa. Jäsennysnäkymä on hyödyllinen muokkaustarkoituksiin. Ja se voidaan viedä Word-asiakirjana käytettäväksi tiivistelmälomakkeena.

Jos haluat tarkastella esityksen hahmotelmaa pikkukuvien sijaan, valitse Näytä > Jäsennysnäkymä.

Järjestä esitys uudelleen dian lajittelunäkymässä

Dian lajittelija -näkymä näyttää pienoiskuvan kaikista esityksen dioista vaakasuorilla riveillä. Näitä dioiden pienoiskoossa olevia versioita kutsutaan pikkukuviksi.

Käytä Dian lajittelija -näkymää poistaaksesi tai järjestellessäsi dioja vetämällä ne uusiin paikkoihin. Lisää tehosteita, kuten siirtymiä ja ääniä, useisiin dioihin samanaikaisesti Dian lajittelija -näkymässä. Ja lisää osioita järjestääksesi dioja. Jos työskentelet kollegoiden kanssa esityksessä, määritä jokaiselle yhteiskäyttäjälle osa.

Etsi Dian lajittelija -näkymä valitsemalla Näytä > Dian lajittelija.

Pidä esityskehotteet muistiinpanosivunäkymässä

Kun luot esityksen, lisää kaiuttimen muistiinpanoja, joihin viitoit myöhemmin, samalla kun toimitat diaesityksen yleisöllesi. Nämä muistiinpanot näkyvät sinulle näytölläsi, mutta ne eivät ole näkyvissä yleisölle.

Muistiinpanosivunäkymä näyttää pienen version diosta, jonka alaosa on kaiuttimen muistiinpanoja varten. Jokainen dia näkyy omalla muistiinpanosivulla. Tulosta nämä sivut, jotta niitä voidaan käyttää referenssinä esitystä tehtäessä tai jaettaessa yleisön jäsenille. Muistiinpanot eivät näy näytöllä esityksen aikana.

Etsi muistiinpanosivunäkymä valitsemalla Näytä > Muistiinpanosivu.