Skip to content

Erot Adobe PostScript -tasojen 1, 2 ja 3 välillä

20 de maaliskuu de 2021

Adoben vuonna 1984 kehittämä sivukuvauskieli tunnetaan nimellä PostScript oli varhainen osallistuja työpöytäjulkaisujen historiaan. PostScript, Mac, Applen LaserWriter-tulostin ja Aldus-ohjelmisto PageMaker julkaistiin kaikki samaan aikaan. Alun perin kieli, joka oli suunniteltu tulostamaan asiakirjoja lasertulostimille, Postscript mukautettiin pian tuottamaan korkean resoluution tiedostoja kaupallisten tulostimien käyttämille kuvasarjoille.

Adobe PostScript Level 1

Alkuperäinen kieli nimettiin Adobe PostScriptiksi. Taso 1 liitettiin, kun taso 2 ilmoitettiin. Nykyaikaisen standardin mukaan tulosten tulokset olivat alkeellisia, mutta samalla kun uusien ohjelmistojen versiot sisältävät uusia ominaisuuksia, joita ei ole saatavilla aiemmissa versioissa, myöhemmät PostScript-tasot lisäsivät tukea uusille ominaisuuksille.

Adobe PostScript Level 2

Vuonna 1991 julkaistulla PostScript Level 2: lla oli parempi nopeus ja luotettavuus kuin edeltäjällä. Se lisäsi tukea erilaisille sivukokoille, yhdistetyille kirjasimille, rippauserotuksille ja paremmalle väritulostukselle. Parannuksista huolimatta se hyväksyttiin hitaasti.

Adobe PostScript 3

Adobe poisti ”Tason” PostScript 3: n nimestä, joka julkaistiin vuonna 1997. Se tarjoaa tasaisen korkealaatuisen tulostuksen ja paremman grafiikan käsittelyn kuin aiemmat versiot. PostScript 3 tukee läpinäkyvää taidetta ja useampia fontteja ja nopeuttaa tulostusta. Yli 256 harmaatasoa väriä kohden PostScript 3 teki nauhoituksesta menneisyyden. Internet-toiminnot otettiin käyttöön, mutta niitä käytettiin harvoin.

Entä PostScript 4?

Adoben mukaan PostScript 4: ää ei tule. PDF on seuraavan sukupolven tulostusalusta, jota ammattilaiset ja kotitulostimet suosivat nyt. PDF on ottanut käyttöön PostScript 3: n ominaisuudet ja laajentanut niitä parannetulla pisteiden värinkäsittelyllä, nopeilla algoritmeilla mallin hahmonnusta ja ruutujen rinnakkaiskäsittelyä, mikä vähentää dramaattisesti tiedoston käsittelyyn tarvittavaa aikaa.

Työpöydän julkaisemisen kannalta PostScript- ja PDF-tiedostojen luomiseen käytetty PostScript-taso riippuu osittain tulostimen ja tulostinohjaimen tukemista PostScript-tasoista. Vanhemmat tulostinajurit ja tulostimet eivät voi tulkita joitain PostScript Level 3: n ominaisuuksia. Kuitenkin nyt, kun PostScript 3 on ollut poissa 20 vuoden ajan, on harvinaista kohdata tulostinta tai muuta tulostuslaitetta, joka ei ole yhteensopiva.