Skip to content

Erot sähköpostirungon ja otsikon välillä

7 de heinäkuu de 2021

Sähköpostiviestissä on kaksi osaa: runko ja otsikko. Oppia ero sähköpostin rungon ja otsikon välillä voi auttaa sinua hallitsemaan kutakin niistä paremmin.

Mikä on ero sähköpostin otsikon ja sähköpostin rungon välillä?

Kun ajattelet perinteistä postia, nämä kaksi osaa on helppo nähdä. Paperipostissa on kirjekuori, jossa on osoite, leima ja postitiedot, sekä kirje tai muu paperityö. Sähköpostilla se on samanlainen. On myös kaksi erillistä osaa, jotka muodostavat yhden sähköpostiviestin. Siellä on otsikko ohjaustiedoilla ja muilla tiedoilla sekä viestin runko, joka sisältää lähettäjän tekstin, liitteet ja muut komponentit.

Sähköpostiotsikko-osio

Sähköpostiviestin otsikko-osa toimii kuin kirjoitetun kirjeen kirjekuori. Tämä osio sisältää tietoja lähettäjästä, vastaanottajasta ja sähköpostin reitistä, jolla pääset vastaanottajan postilaatikkoon. Se sisältää myös useita tarvittavia todennustietoja. Otsikko edeltää aina sähköpostin tekstiä. Vain osa otsikosta näkyy sähköpostiviestissä. Loput otsikko on piilotettu. Otsikon normaalisti näkyvät osat sisältävät päivämäärän, lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä aiheen. Kohteita, kuten palvelimen polku, palautuspolku, alkuperäinen IP-osoite tai roskapostitiedot, ei näy viestissä. Tarkastele koko sähköpostin otsikkoa saadaksesi paremman käsityksen matkasta, jota seuraamalla sähköpostiviesti saapui postilaatikkoosi.

Sähköpostirunko-osio

Sähköpostiviestin runko on lähinnä kirjekuori. Mieti, kuinka luet postissa saamasi kirjeen. Avaat kirjekuoren ja avaat paperin, jotta näet viestin sisällön. Vastaavasti, kun vastaanottaja avaa sähköpostiviestin, sähköpostin runko-osa näkyy kokonaisuudessaan. Erillään otsikosta, runko on vapaamuotoinen kenttä, johon lisäät niin paljon tekstiä kuin haluat ja lisäät tukilinkkejä, kuvia tai liitteitä (vaikka liitteet näkyvät yleensä erikseen). Kun lähetät sähköpostiviestin, et ole rajoitettu käyttämään tekstiä. Sähköpostipalvelimilla on kuitenkin rajoituksia sille, kuinka iso viesti he hyväksyvät. Yleiset enimmäiskoot sähköpostirungoille, mukaan lukien liitteet, ovat 10–25 Mt.